Kommende nyt – Electric Guitars, tv·2, DML og Paul Eastham

Her på Dette er ikke program 3, er vi ret spændte på, hvad musikåret 2015 vil bringe af nyt. Vi ved dog med sikkerhed, at der kommer spritnye albums fra tv-2, Dizzy Mizz Lizzy og Electric Guitars . Undertegnede er ved at gennemlytte hele albummet fra sidstnævnte, men meget mere om det i nær fremtid her på siden!

Dizzy Mizz Lizzy

Vi troede egentlig det var slut med musik, og ikke mindst nyt, fra chaufføren, posten og musikerens side, da Dizzy Mizz Lizzy blev gendannet for nogle år siden. Dengang var det fordi de havde lyst til at spille sammen igen og nok også lidt fordi, at folkepresset blev lettere euforisk i årene op til. De 3 Dizzy drenge er nu tilbage med nyt, efter knap 2 årtiers pause og drager endda på en turné hen over foråret og sommeren. Vi har endnu ikke en titel på deres kommende album og heller ikke en dato for udgivelsen, men mon ikke den kommer meget snart? Vi har dog et singleudspil, som direkte tager ånden tilbage til flasken fra første beat – I Would If I Could But I Can’t – Som samtidig genererer, at bandet nok har været væk fra scenen i mange år, men når de samles så mener det alvorligt med deres sange, og ikke mindst det nye album. Jeg får absolut et flashback af den nye single, som fortsætter hvor drengene slap, og som er ualmindeligt godt skruet sammen. Den har dog et opdateret lydbillede og hvis man skal blive lidt nørdet, så kan man godt høre, at der er kommet en masse nye effektpedaler og mere digitalt udstyr på markedet, siden de sidst slap et album. Det skal være sådan, for det ville jo også være utroligt kedeligt, hvis ikke der var sket lidt – Vi kan ikke hænge fast i 90’erne mere – Vi skal nu også videre, men samtidig huske grundstenen i bandet. Grundstenen i Dizzy Mizz Lizzy, har de 3 absolut passet godt på og støv er der ikke meget af.

Tv-2

Tv-2 har bestemt været igennem mange genrer, områder og samarbejde på den danske pop og rockscene, og på sidste studiealbum (Fra 2011) vendte de, ifølge mange, stilmæssigt tilbage til rødderne. SHOWTIME opnåede platinstatus og første single, Fuck Den Kærlighed, nåede samme højder. Nu lyder meldingen fra tv-2 med deres nyeste single – FRYS!  Sidste album, Showtime, var for mig et dejligt bekendtskab, hvor første single gjorde mig nysgerrig. Den mindede ved første lyt en smule om disko, men rummede det klassiske tv-2, som man kender dem. De senere år, har de haft et væld af nye lovende udøvende musikere/producere inde over deres sange og det har løftet tv-2 til nutidens unge publikum, uden at de gamle står af.  Et lille sørgeligt suk er dog, at danmarks gamle musikradio P3 desværre ikke ynder at give de gamle bands megen spilletid. Det er slet og ret synd. Jeg tror, at denne første single, fra det endnu unavngivne album, vil ramme lige ind i musikchefens hjerte! Stilen fra SHOWTIME ligger i årene på bandets nye single FRYS, og det er bestemt utroligt forfriskende at lytte.  Om stilen er lagt for resten af det kommende album vides endnu ikke, men både tekst og musik gnaver ind til benet. Bandet er stadig igang med de sidste finpudsninger i studiet.

Electric Guitars

Er netop nu, også ude med første single fra deres kommende album. Titlen på albummet bliver String Fever, og det passer jo ganske godt på de herrer Mika Vandborg og Søren Andersen. De er om nogle dedikeret til guitarer og hele universet omkring guitaren. De vælter rundt i egne riffs, lyde og teknikker, og hælder meget hen imod deres egne store idoler. Idolerne er der, og på deres debutalbum, Electric Guitars, stod det klart, at slutsangen på hele 10 minutter, rummede et majestætisk  følge af danske og ikoniske guitarister. Der var fint besøg og det fine besøg, var der vel af en grund. Hyldesten til musikken og guitaren, kunne alle gæster stå inde for (Og så var idéen jo også genial) Første single fra det kommende album, The Thinner The Eyebrow The Crazier The Woman, ligger stilen og fortsætter, hvor de to guitarister slap. De leger, på deres egen måde, med de gamle arbejdsmetoder som samples og effektpedaler i en sådan grad, at det kan være svært at følge med. Derfor hengiver man sig også og lytter seriøst med, især når der leveres uhørt og sjælden god tråd. Man kan kun glæde sig til flere lækre riffs, soloer og detaljer fra Februar.  Pt er drengene med resten af bandet i LA, hvor de kickstarter deres turné på det legendariske spillested Whisky a go go, før de vender hjem til udgivelse og jobs i Danmark. Imens der ventes på hele tre nye og spændende albums, kan man jo samtidig glæde sig over, at de alle følger op på udgivelserne med koncerter i hele Danmark.

Til sidst vil jeg lige slå et slag for Paul Eastham, kendt fra bandet COAST. Bandet COAST udspringer fra Southampton og derfor vil man kunne høre lidt keltisk og den gamle historiefortælling derfra i deres sange. I disse dage er Paul Eastham i gang med sidste fase, af et kommende soloalbum, som får titlen “Iron Horse” og det er bygget interaktivt op. Der er gjort brug af pledge fænomenet, hvor bands og solister giver en masse ekstra, hvis man giver lidt til at skabe albummet. Det skulle udkomme i slutningen af Februar, og allerede nu florerer der en del klip herfra på youtube. Iron Horse, bør blive et lyt værd, hvis man er til filmmusik og den gode historie i musikken.

Under playlisten, er et klip fra en af Pauls nye sange, som involverer et pænt stort online kor, hvor almindelige mennesker har indsendt en optagelse af 2 linjer fra sangen, og dermed er blevet en del af koret på sangen. Ifølge Paul selv, har det givet endnu mere inspiration ud i genren soundtracks.