Anmeldelse: Per Vers i Det Bruunske Pakhus 2011

Af Lars Petersen

Det Bruunske Pakhus

Det Bruunske Pakhus er normalt et sted, jeg forbinder med frokost jazz og små intime koncerter eller skæve vinkler på, hvordan publikum får en god musikalsk oplevelse.
Der har været navne som Chris Barron og Thomas Ian Nicholas forbi og så spørger man måske hvem de er: Chris Barron er forsanger fra Spin Doctors og Thomas Nicholas er amerikansk skuespiller bosiddende i Los Angeles og kendt fra American Pie filmene, som samtidig har en stor passion for musik og turnerer rundt med egne sange. Herfra kan man så sige, at der er langt fra dem og til den anden side af paletten med f.eks. Tina Dickow og hen til aftenens hovedperson Per Vers.

Det var vist så vidt jeg husker første gang nogensinde, at pakhuset lagde grund til rapmusik og store dybe beats og human beatbox og allerede på trappen ved indgangen fornemmer man, at det ikke er det sædvanlige publikum, som har indfundet sig denne aften og luften var allerede fyldt med en fornemmelse af, at det her var en koncert udenfor nummer.

Koncerten

Da klokken passerede 21, trådte Per ind på den lille intime scene med hele holdet i den ene ende af det gamle lokale, som holdes stående af gamle imprægnerede træstolper. De små borde var godt besat, kunne man ane i silhuetten fra alle de levende lys i lokalet. Per har et lækkert setup med rundt på hans EGO tour, Human beatboxen Nappion, Sangerinden Ayoe Angelica, hornsektionen Brass Monkeys og de var alle bakket godt op af DJ Static.

Nu vil jeg ikke decideret gå ind på setlisten, men det hele bar selvfølgelig præg af sangene fra Pers seneste udspil EGO, som blev serveret og krydret med gamle sange fra bagkataloget, også de helt gamle.
Det startede absolut ikke stille ud og efter introen steg temperaturen i det lille lokale, med sange som Ol’ Thirty Bastard og man hørte en lille sætning ang. Pers frisure og det at blive 30.
Der blev råbt “op med lapper’n” fra Per og om det var i begejstring over at have indtaget en omgang dansk smørrebrød og en snaps i selskab med Fredericia tyrolerlaug i lokalerne helt oppe under taget vides ikke, men en ting er sikkert, herfra tog DJ Static over og Brass Monkeys gled med ind over.

Nu var det jo fredag, hvor familien Danmark danser, så et vist realityprogram fik også lige en kommentar med og sangen “Jeg tjener kassen” blev herefter serveret med en hilsen til de, som sad hjemme på netop samme tidspunkt og gloede på ligegyldigt tv, istedet for at glo på per.tv (Per Vers’ hjemmeside, red.).
Om det er Det Bruunske Pakhus, eller Det Kongelige Teater, så er begge steder værdige til sangen “Fri og fallit” og speaking of Det Kongelige Teater, så havde Per netop lige afsluttet optagelser til videoen, hvor også Povl Dissing er med ind over på smukkeste vis. Denne aften blev Dissings del dog sunget af Ayoe. Brass startede beatet og Static fulgte med. En lækker sag live.

Op igennem lokalet fra modsatte ende af scenen blev der pludselig serveret et par hvide krus, med påskriften “Black power” til scenen og der blev drukket igennem. Koppen blev sat på det 500.000 kroner dyre Steinway flygel og selvfølgelig var kaffen sort, for som Per så nævnte: ”Fløde og sukker det er sellout” og i samme øjeblik gik der en vild jubel igennem lokalet, da første beat til ”Black Power” startede. Lad mig hermed sige at blæsersektionen passede perfekt ind og gav sangen liv.
”A’riTciaaaaaaaaaaaaaaaaa, fra New York over 6510 GRAM, så er vi pisse glade for at være her i aften”, blev der råbt og herfra var der absolut ingen tvivl om det, for hvilken fest der allerede var.
Det lyder nærmest som om at jeg er hardcore fan af rapperen fra 6510 Gram, men jeg har et ret afslappet forhold til ham og har først rigtigt dykket ned i hans univers efter Lars og jeg snakkede om hans seneste udspil. Okay, det er lidt løgn, jeg var faktisk hooked på sangene “Black power” og “24” som jo henholdsvis er skrevet som hyldest til de sorte bønner og til at reklamere for serien “24” med Kiefer Sutherland, som jeg tilfældigvis har været stor fan af i mange år, så man kan vel sige at Per Vers og jeg et sted har stået skulder ved skulder allerede fra år tilbage.

Herfra kom de bare maver og tatoveringer frem i den neddæmpede belysning blandt publikum. Nogle var jo helt hardcore fans og der blev selvfølgelig også mere og mere svedigt i pakhuset og et hold ellers nogenlunde stille piger gik amok på det til dagen fremstillede lille dansegulv helt oppe foran scenen imens Nappion skruede op for sin inderlige human beatbox atter engang, så man skulle tro det var DJ Static, som stod og mixede i baggrunden.
Så var det vist herefter tid til en slags sjæler med fokus på Ayoe med sangen “Hav det godt” og så var der ro på settet og tid til et pusterum.

Festen døde ikke ud af den grund og det var tydeligt at både Per med band og publikum hyggede sig og sidstnævnte stod faktisk op det meste af koncerten og de gamle stole stod tomme, som var det et kunstværk på et museum imellem malerierne på væggene. Der blev serveret et nummer fra tiden med sund fornuft og så kom et af de store øjeblikke for publikum i form af sangen “Ironman” og jeg synes jeg hørte lidt ord omhandlende netop episoder angående en sang som denne og de problemer piger slås med ca. hver 28. dag, nævnt i lokalet da Per bad om nogle stikord til det han er så fremragende til, nemlig en omgang freestyle rap med stort F. Et af ordene var f.eks. graviditetshormoner, men det viste sig nu ikke så svært at rappe over fra Pers side og det er jo en af de kvaliteter som er med til at gøre hans sange så unikke.

Per Vers har lavet et soundtrack til livet

Koncerten var alt i alt et stort soundtrack til det liv vi alle går og slås med op og ned og forresten så skal man huske at nævne at Per jo også har Pede B, som bl.a. rappede med tv-2 her i sommers, med rundt som opvarmning så der var lagt op til en stemningsfyldt aften i lidt uvante rammer for et lille fint spillested som Det Bruunske Pakhus imellem fritlagte træbjælker og bindingsværk.

Det er ikke for sent at opleve Per rundt på hans EGO tour, hvis man er i nærheden af Glostrup, Esbjerg og Kolding. Se de præcise informationer på per.tv og du kan selvfølgelig stadig høre vores podcast om Per Vers’ album EGO ved at downloade den her fra siden.

Videohilsen fra Per Vers til Dette er ikke Program 3’s lyttere, adressen er naturligvis detteerikkeprogram3.dk den dag i dag. Men som Per Vers siger, så kig forbi!

Per Vers med en hilsen. Adressen er senere ændret til detteerikkeprogram3.dk
Video: Kim Søndergaard