Coldplay, Parken, København 28/08/12

Coldplay i Parken i København. Foto: Kim Søndergaard

Jeg har hørt så meget igennem årene fra mange, der har oplevet alverdens topnavne spille lige præcis der og derfor var det da også med en vis skepsis, at jeg indfandt mig i netop Parken på en smuk sensommeraften her i slutningen af august for at opleve et af  verdens vel mest velspillende bands igennem de sidste år, nemlig Coldplay.

Jeg må sige, at denne aften var lyden helt i top, selvom Chris Martins vokal, desværre, af og til forsvandt en smule i et totalt udsolgt Parken, men det var vist mest fordi de ca. 50.000 publikummer bare insisterede på at synge igennem det bedste de havde lært af ham og bandet igennem de sidste mange år.

Stemningen var mest i top

Fra Østerport station kunne man allerede mærke, at denne aften var noget særligt i København og ved indgangen til Parken blev dette bekræftet igen, da alle fremmødte blev udstyret med et armbånd hver i valgfri farver og lige før Coldplay gik på, blev der fra scenens 4 runde storskærme opfordret til at alle fra gulv til øverste tribuneplads tog det på og det skulle såmænd også vise sig at blive et af koncertens store og bærende elementer, men lad mig bare sige det som det er, publikum skulle lige kæmpe sig igennem en knapt så prangende opvarmning fra Marina and the diamonds først.
Knapt så prangende, fordi hendes vokal bare ikke virkede i dag, ikke fordi lyden ikke var god! Hun gjorde bestemt, hvad hun kunne og i sin helhed var det da også et fint opvarmningsband til denne aften og publikum var da på.

Parken var denne aften ikke overdækket og vejret viste sig fra sin bedste side, for de som havde ståplads på plænen.
Der gik flere gange bølger hele vejen rundt fra den ene langside til den anden, som når der spilles fodbold i parken, allerede inden koncerten var startet og publikum var klar til at lade sig rive med.

Twitter og #coldplayfilm

Alt overflødigt lys på stadion forsvandt, Coldplay gik på scenen med temaet fra tilbage til fremtiden og lagde ud med fyrværkeri og konfetti til publikums store begejstring og NU var det pludseligt ret tydeligt, hvorfor man blev opfordret til at iføre sig det, til lejligheden, udleverede armbånd (som for øvrigt bar teksten #coldplayfilm og et twitter logo).

Jeg så Coldplay på Roskilde festival i 2009 og i den anledning var der store gule bolde under sangen ”Yellow” og ligeledes masser af konfetti, men denne gang ville Coldplay det anderledes og hele parken var fra første nummer omdannet til et stort lysshow via blinkende armbånd i forskellige farver, imens mørket havde lagt sig over Parken.
Altså, 50.000 mennesker, som pludselig er en levende del af bandets lysshow fra gulvet, til den øverste plads helt oppe på tribunerne. Coldplay mestrer i min verden noget andre store bands kunne lære af, nemlig det simple at være en del af det hele, selvom de er der for at spille for publikum.

Levede Coldplay op til tidligere shows?

Her er svaret: absolut JA!
Jeg synes endda Coldplay denne gang overgik sig selv, både i forhold til at skabe en interaktiv koncert og fest, som fans, publikum og de selv er vilde med, men også fordi de tilsyneladende havde valgt at smide en smule mere tråd på og give enkelte numre en frisk ny, men støvet lyd og Chris Martin kastede faktisk også en guitar op i luften og lod denne falde direkte ned med lyd på, indtil den knækkede imod scenegulvet!

Publikum fik dog også et par små melankolske, eftertænksomme pauser i blandt de mere prangende og konfettifyldte numre.
Coldplay stillede op med den sædvanlige løber ud fra scenen, så de lige kunne få pulsen ned, sammen med publikum inde på midtercirkelen af plænen/gulvet og de gentog da også denne seance atter engang sidst i koncerten, ved at spille et tilfældigt sted, på en godt og vel 25 m2 scene, som var plantet lige midt i publikum.

Hvis Nephew synes at deres publikum er Superliga, så tror jeg nok at vi her må konstatere at Chris Martin og co. synes, at det danske publikum er direkte kvalificeret til Champions League  og at dømme på stemningen i Parken denne aften, så var stillingen vist uafgjort, når man hørte folk synge med, være på og efterfølgende snakke om Coldplays fremragende indsats i Parken.

Alle rettigheder til billederne tilhører Kim Søndergaard.

Coldplay i Parken. Fotomontage: Kim Søndergaard
Coldplay i Parken. Foto: Kim Søndergaard
Der var godt fyldt i Parken. Foto: Kim Søndergaard