MATHILDE FALCH – BAG MINE ØJENLÅG

Der var ingen tvivl om, at Mathilde Falch mente det alvorligt, da hun satte sig for at stifte sit eget pladeselskab.  Nu er hun så klar med opfølgeren til debutalbummet fra 2012 – Lad Mig Gå Fri.  Det nye album bærer titlen ”Bag Mine Øjenlåg” og det er faktisk en ganske god beskrivelse af, hvordan man oplever albummet som lytter.

Vi kommer nemlig med ind i Mathildes drømme, tanker, illusioner og hverdag, som vi alle kender det fra når vi lukker øjnene og drømmer i en dyb søvn.  Mathilde er dog spræl levende og lysvågen hele vejen igennem dette album og vi kommer altså med helt ind, lad mig bare skrive det 2 gange!

ET NUTIDSBILLEDE AF REALITET

Undertegnede dykkede også ned i debutalbummet tilbage i 2012, og der er bestemt sket meget på de 2 år, som nu er passeret her op til ”Den svære 2’er” som mange plejer at kalde det.  På mig lyder det til, at Mathilde ikke har haft mange bekymringer omkring det at udgive album nummer to – Og det er der heller ingen grund til. Hun har bestemt stadig meget hun gerne vil ud med og fortælle os om, lige fra sex, galskab, parforholdet og til eftertænksomhed, og hun gør det godt.  Det er stadig klassiske tekster, men gode og gennemarbejdede – Måske endda –  mere modne tekster, der kredser lidt dybere og det kan jeg godt lide.  Man kan ikke lade være med, at tænke over  udvalgte linjer i alle sangene, som rummer passager som: ”Du kom og tog mig med storm, som stjerner i flydende form” – ”Beskidte tanker, men rene hormoner” og ”Vi står på kanten, men vi klarer den sammen”                                                                                                                                       Man ved bare at hun mener det alvorligt, samtidig med, at der også er tid til at søge lidt videre. Hun har bestemt fat i noget og det må hun gerne holde fast ved når vi senere får en 3’er, for den skal nok komme! – Men nyd endelig dette album indtil da.

PRODUKTION MED VOKSEVÆRK

Den kreative, stilbevidste, smukke unge kvinde, som nu også er band og pladeselskabschef, er blevet klædt rigtigt godt på denne gang og har allieret sig med Søren Christensen, fra bandet The Blue Van og det kan man godt høre.  Ikke, at det lyder som The Blue Van, men idéerne i hele processen er blevet tilført et ekstra pift, siden sidst. Der er plads til den storhed, som Mathildes sange fortjener og som eftertænksomme drømmende sange godt må rumme.  Bag Mine Øjenlåg, rummer en masse lækre detaljer i den instrumentale afdeling og det gælder alle instrumenter – Jeg mener ALLE!  Der har endda været noget godt gammelt analogt udstyr med dybt inde i studiet og det passer godt til Mathilde. Jeg er ikke stor fan af alt for hurtige digitale dunkende ligegyldige nye maskiner, som drukner sangerinder/sangeres budskaber, så jeg glemmer hvad der er på hjerte.  Det er der ikke noget af her og der er plads til lækker guitar med rumklang, fine tangenter – Og måske en enkelt synthesizer, som gerne må være der!  Der er også plads til Mathildes guitar, som det hele er bygget op om og bas og trommer cirkulerer præcis, som det skal være.  Alt er lagt på rette hylde og det er skønt. Mathilde er også omfavnet, men ikke omringet, af yderst dygtige musikere og det har også altid noget, at sige på et longplay album. Og, nå ja! – Så har producer Søren også fremhævet hvad mathilde kan og VIL når hun synger og det er jo også en del af essensen ved en sangskriver og sangerinde, som Mathilde.

FORFØRENDE

Mathilde er rykket et skridt op af stigen, imod de stjerner hun bla. synger om, selvom det umiddelbart ikke lige er dem hun leder efter. Hun har kurs imod dem og det er fedt at høre, hvor arbejdsom og insisterende hun er med dette album.  Da jeg første gang lyttede til en ung Tina Dickow, tænkte jeg, at hun havde et eller andet, som gjorde mig godt tilpas ved at være lytter, og den oplevelse vil jeg gerne koble på Mathilde Falch med dette album, selvom de har sproget i sangene til forskel.  Jeg har allerede et par yndlingsøjeblikke hen over albummet, som feks ”Bag Mine Øjenlåg” – Et Kys i Mørket” og sangen ”Fører Selv” – De svinger ret godt!  Som sagt hænger visse passager mere fast end andre, men jeg bliver absolut hængende hele vejen igennem og bliver til tider endda lettere forført.

Bag Mine Øjenlåg, udkommer 08.Marts 2014