LittleFish – Releasekoncert – The Gordian Knot

Henrik Berger i front for bandet Littlefish. Foto: Kim Søndergaard

Rockbandet LittleFish, er netop nu ude med deres første og meget længe ventede debutalbum “The Gordian Knot” og i den anledning, var der releasekoncert på Det Bruunske Pakhus i Fredericia og dagen efter på High Voltage i København.

Det er som om, at de tidligere gamle Fredericia baserede musikere har tendens til at fylde Det Bruunske Pakhus, når de vender hjem  som solister, eller fuldt orkester.

PAKHUSET PÅ DEN ANDEN ENDE

Denne fredag i påsken anno 2014 var ingen undtagelse, da bandet LittleFish med Henrik Berger i front på guitar og vokal, Frídi Øster på trommer og Dennis Andresen på bas, udgav deres længe ventede album, The Gordian Knot. Det blev fejret med en tætpakket koncert og en lille reception, med en gratis øl eller vand til publikum, som var mødt talstærkt op. De tre musikere leverede varen og der var kun lutter glade miner, før, under og efter koncerten. Man var faktisk i lidt af et luksusproblem i pakhuset, da koncerten var gratis og alle sæder og sidste ståpladser var fyldt ud og man desværre måtte lukke dørene lige inden koncerten. Det var synd for de, som havde lagt vejen forbi, men interessen var måske større end ventet og derfor så de sidst fremmødte, pakhuset fra og på den anden ende og hyggede sig til musikken, som man sagtens kunne høre i pakhusets lounge og bar område.

EN MILEPÆL BLEV NÅET

Drengene i bandet leverede absolut en topklasse koncert, og virkede i starten meget spændte på om pakhuset nu kunne lide det rock og popprægede musik de hørte. De har haft debutalbummet undervejs i en hel del år, for at finde den rette lyd og det er vist ingen skam at sige, de har en stor stjerne i Tim Christensen og Foo Fighters, hvilket forsanger Berger også selv berettede om undervejs, da de blev spillet varme.
Og varme, blev både de og publikum ganske hurtigt. Da tempoet var højest, leverede bandet et par flotte ballader, som nok var velegnet til at puste lidt ud i det varme og kogende pakhus.
Pakhuset skal også have stor ros for deres nye LED lys, som giver en mere levende stemning og efter balladerne fortsatte både band og føromtalte lys, videre i den hårde og hurtigere afdeling. LittleFish nåede kun lige, at forlade den lille intime scene, før de under stort bifald og jubel var tilbage og gav en håndfuld ekstranumre.  Der har vist til tider været lidt kritik af lyden og lydstyrken, når den hårdere afdeling af rockspekteret, rammer netop Det Bruunske Pakhus, men denne gang var der absolut intet at komme efter og det er i mine øjne en kritik, som jeg aldrig har kunnet nikke genkendende til.  Der er ingen tvivl om, at bandet har nået en milepæl, siden de øvede første gang i Fredericia for ca. 20 år siden. Derfor var den første af de to releasekoncerter sikkert også lagt, netop her!

STÆRKT SAMSPILLEDE  

Bandet har en solid base og et godt afsæt i det nye album “The Gordian Knot” og har endelig har fundet deres plads.  De har ydermere også hver for sig, i forskellige sammenhænge, en hel del erfaring at trække fra og er stærke på hver sit felt, så derfor synes Littlefish også at være et ret populært liveorkester på spillestederne i fremtiden. De saksesparker bestemt en koncert helt op i højre hjørne af målet og lyden fra deres debutalbum bevares rigtigt fedt live, hele vejen igennem.  Jeg lyttede faktisk først albummet, som også findes på vinyl for nørderne, dagen efter koncerten, så på den måde var jeg næsten uforberedt på hvad jeg skulle høre og se. Albummet er præcis som koncerten var. Et overflow af rockmusik, som klæder den danske musikindustri yderst godt, selvom inspirationen delvist er hentet fra Tim Christensen, Foo Fighters og et par af de helt gamle drenge i rock ‘n’ roll – Men hallo! Det gør bestemt ikke noget.

Fotos, copyright Kim Søndergaard

Littlefish under releasekoncerten I Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Littlefish under releasekoncerten I Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Littlefish under releasekoncerten I Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Littlefish under releasekoncerten I Fredericia. Foto: Kim Søndergaard