tv·2 klar til Sommertur

tv-2 under koncert i Magasinet i Odense, februar 2013. Foto: Kim Søndergaard

Det er lige før, at sommerens koncerter og festivals lukker portene op, så her på Dette er ikke program 3, mente vi det var tiden og se, hvordan et af danmarks bands har forberedt sig til det. Min pen har været en tur forbi Aarhus og tv-2’s øvelejr. De starter allerede på lørdag i Kolding. 

I skal på græs igen fra 24.Maj – Hvordan er forberedelserne gået og hvilke tanker har i gjort jer omkring sætlisten, og kan i overhovedet finde plads til jeres egne favoritter, nu da i også har spurgt publikum, hvad de vil have?

– Det er gået rigtig fint! I forbindelse med turnéen, 100 sange på 180 dage, fik vi spillet rigtig mange sange, som havde samlet støv i mange år, hvor vi fandt ud af at mange af dem stadig fungerer fint live. Med et bagkatalog på omkring 230 sange, er der jo rigtig mange muligheder for at lege med stemninger og musikalske udtryk. På de store udendørsarrangementer spiller vi dog de mere sikre hits, fordi der efter en lang dag med mange andre kunstnere, måske er mere brug for en fest, end at lære nye sange at kende.

Er der nogle sange som feks. landeplagen, Bag duggede ruder, i personligt gerne selv vil have med på sætlisten, både hen over sommeren, men også hver gang i er på turné?

– Med vores store bagkatalog er det største problem for os, at skulle vælge fra! Så i år gør vi det, at vi varierer sætlisten en smule, så vi kan komme til at spille flere forskellige sange i løbet af turen rundt i landet. Bag duggede ruder har en helt særlig stemning og er jo nærmest blevet en slags kendingsmelodi for vores kanal.

Vil publikum få en verdenspremiere på en sprit ny sang i sommerlandet, og hvis de får det, hvordan er det så at skulle spille en helt ny og ukendt sang live, foran publikum i den proces?

– Ja, vi har en helt ny sang med ud på sommerturen og vi er meget spændte på folks reaktion og mærkelig nok er vi faktisk efter de sidste 30 år, stadig lettere nervøse før vi går på scenen.

I er igang med at indspille nye sange, til et kommende studiealbum – Hvordan er det at arbejde med dem, når man også skal forberede en kommende sommertur, ud fra bagkataloget og hvordan går det egentlig med disse demoer?  

– Vi tager os god tid til at arbejde med nye sange og med nye producere og det giver os rig mulighed for, at afprøve nye måder at arrangere sangene på. Indimellem ender vi i en blindgyde og må starte på en frisk eller måske lægge en sang på hylden for en tid fordi den ikke rigtig fungerer. Men lige nu ser det ud til at vi ender op med en 15-20 gode sange hvor vi så til sidst vælger de 10-12 bedste til albummet, som gerne skulle komme til næste år engang.

Hvad kan publikum forvente i år, med hensyn til gæster og scenografi, eller vil i helst ikke ud med det endnu?  Smider i atter engang nye talenter med ind over, og kommer der brudstykker af Madonna, D:A:D, Hendrix, eller Daft Punk med ind over i år, som i ynder at gøre det? – I har jo før hyldet andre bands og artister og endda hjulpet nye stjerner på vej – Og vender blæsersektionen tilbage igen?

– Det var rigtigt mange spørgsmål, og nogle svar er stadig hemmelige! Men med hensyn til scenografi kan vi jo godt lide det enkelt men effektivt, for den store farvelade er ikke lige os. På sommerturen har vi faktisk blæsere med igen, efter en del år uden. Det giver os igen mulighed for at spille nogle sange, som vi ikke har spillet i lang tid. Musikalsk vil vi også kaste os ud i en hel anden og meget spændende musikgenre og har i den forbindelse inviteret nogle meget specielle gæster – men mere må og kan vi ikke afsløre her og nu!

Hvornår afgøres det, hvilke numre i spiller til dagens koncert?Vælges numrene ud til sætlisten inden i går på scenen, eller er den fastlagt hele vejen og hvis i skifter numre, er det så bestemt ud fra byen i spiller i?

– Vi har øvet en del flere sange end der er plads til. Normalt spiller vi enten 75 eller 85 min til sommerkoncerterne og vi indretter sættet lidt efter tidspunktet for koncerten, stedet og nogle gange endda vejret. Vi vil også skifte flere sange ud fra koncert til koncert, så den endelige sætliste foreligger oftest først en time før koncerten.

Jeg har læst et sted, at i mener i kun er halvvejs i jeres karriere, på trods af de første godt og vel 30 år derude – Er det rigtigt?

– 100 sange på 180 dage turen, har givet os stor lyst til at fortsætte lang tid endnu og en stor appetit på, at arbejde med nye sange og producere, så alt kan ske!

Her ses albumaktuelle Per Vers som gæst, ved sidste års sommerkoncerter (Foto:Kim Søndergaard)