COLDPLAY – GHOST STORIES

Coldplay er efter et par års pladetørke og turné over hele kloden, med et stop i Parken, klar med nyt album fra i dag. Hvordan skal man så forholde sig til de nye sange, når det netop er kommet frem, at forsanger Chris Martin er blevet skilt? Er vi så ude i et langt album, omhandlende denne svære tid, eller har der været plads til andre sider af livet. 

DER SØGES I DAGBOGEN

Jeg indrømmer, at jeg sidder og er en smule skeptisk overfor et band, som jeg ellers er ret glad for, efter at have lyttet Ghost Stories, som albummet hedder.  Albummet ligger ret godt ud og de fortløbende singler, har haft et vist præg af at være det de er – Nemlig Coldplay. Når jeg lytter nærmere, så kan jeg ikke lade være med at tænke kærlighed, kærlighed og så den umulige kærlighed. En kærlighed, som blev for stor at bære og nu grundigt skal grænskes, sammen med det offentlige forum.  Nuvel, så skal det hele jo ikke kun handle om forsangerens personlige forhold, hvilke også kan være metaforer, selvom jeg hører udpluk af en personlig dagbog. Men der er skam også plads til den klassiske, fordybende sang, med budskaber om at redde verden og slå et slag for en god sag og det er jo heldigvis også det Coldplay er så fantastisk gode til.

ELEKTRONISK UDGAVE AF PARACHUTES

Musikalsk set, er der ikke meget af det debuterende Coldplay tilbage, men alle musikere og bands rykker sig jo og det har kollektivet, som bandet også er, virkelig gjort over de seneste albums. Dette nye album fra drengene, vil jeg tillade mig at kalde en elektronisk udgave af Parachutes, for der er glimt fra fortiden, med mange flere lag, rum og effekter på Ghost Stories, men det betyder jo ikke at det ikke er et lyttevenligt album. Det er en rigtig fed rejse hele vejen igennem produktionen, men til tider bliver den dog lidt for kedsommelig og flyver på autopiloten. Men tekst og musik, passer godt sammen, så det trækker op, så vi næsten ender i marchhøjde og ikke får brug for faldskærmen.

DEN POSITIVE VINKEL.

Folk, som stod på ved station Mylo Xyloto, kan sagtens følge med videre på rejsen, men de som hægter sig til Parachutes og Viva La Vida, står muligvis hurtigt af igen og vil finde det nye album lettere kedeligt. Men af og til er der bare ting, som skal ud og der er masser af positive vinkler og karma, at hente på Ghost Stories. Har man lyttet albummet en del gange, skal man ikke tage fejl af de herrer i Coldplay. De laver ikke noget, uden at de er enige om kursen og der gøres brug af den gamle musketer-ånd og har man set bandet live, så ved man hvor energisk og perfektionistisk, bandet er og det slår også igennem netop her på seneste udspil. Det er dog stadig som om, at albummet bærer en lille smule præg af, at være en slags soloalbum fra Chris Martin.

Døm selv – Albummet er ude i dag på Warner Music

Coldplay på Roskilde Festival 2009 (foto: Kim Søndergaard)AMERA