BOMBA ESTÉREO – AMANECER

Går du og savner sommeren, som delvist er udeblevet fra Danmark i år, så bliver der sendt håb, højtryk og tropisk varme på albummet Amanecer, som er nyeste udspil fra Bomba Estéreo.

Ligesom på de forgående albums, er der også denne gang, blevet plads til lyden af varme fra troperne, selvom bandet har udviklet sig rigtigt meget, og for første gang har underskrevet kontrakt med et større pladeselskab. Jeg indrømmer gerne, jeg var skeptisk med hensyn til, at de har signet med et internationalt pladeselskab, da lyden af Colombianske Bomba Estéreo kunne gå tabt, når man får en bredere adgang til verden. Måske ville man dermed satse mere og henkaste en større international lyd til bandets produktion, men jeg tog delvist  fejl.

Bomba Estéreo udspringer fra Colombia.  De burde fastholde Colombia, deres yndlings by Barranquilla, varmen, og hele Caribien i deres lyd og teksterne. Det gør nu de absolut også, selvom de har rykket sig en del på dette album, når man lytter nærmere.  De første toner hørtes for 10 år siden, hvor bandet blev udskældt for, at blande de folkekære rytmer og den nationale musik fra Colombia, med et nutidigt elektronisk beat. Man rører ikke ved kulturarven, hvis man spørger en traditionsrig nation. Bandet var ligeglade, og udviklede deres helt egen blandede lyd som vi nu, atter engang, får glæde af i Danmark.

Jeg var også lidt skeptisk, med hensyn til formen fra de første albums, og hen til nyeste Amanecer, for jeg er stor fan af Bomba Estéreos tidligere udgivelser, som rammer deres mission. Man kan godt høre, at de stiler efter en mere international karat, hvilket er lidt synd, men de bevarer essensen fra deres opland. De har absolut søgt længe og fundet kursen. Bandet har virkelig vendt alle kort, og lagt deres kordinater fra Caribien, imod resten af verden, og  de bevarer deres oprindelse, føler sig frem, og har rejseplanen klar.

Albummet Amanecer er ude nu på CD fra Sony music, og er desuden også tilgængelig på stream via Spotify, Yousee og Apple Music.