PER VERS – KNUST KUNST

 Per Vers seneste album, Knust Kunst. 100 siders booklet, hvor ordene, er pakket flot ind.

Knust Kunst, er et mesterværk fra Per Vers, intet mindre! Hele albummet er i sin helhed, samt enhed, et mesterværk, der er sjældent hørt. Albummet er blot begyndt, da man får lyst til at lytte meget nærmere til de ord og rytmer, som langsomt gror i øregangen. Det er set før, men dette er stor kunst på håndholdt plan, og så på dansk. Man bliver knust af glæde.

Nutiden og fortiden samles

Selve albummet er bygget op over en del år, og derfor ville jeg heller ikke bare kaste mig ud i en direkte anmeldelse før tid, i nutid, eller en spæd eftertid.Hvis tilladelser, samarbejde, samt idéen er lang, så fortjener albummet også at blive lyttet flere gange, eller over tid. Man kan nu sagtens lytte det hele på en gang, og det bør man også, men skal man danne sig et indtryk, så bør man lytte over tid, og gerne indtil flere gange. Man kan sagtens knuse mesterværket i bidder, og så tage det op, og samle det igen og igen, men på en gang, er det bare imponerende, at lytte til Per Vers ord, samt de bidder, som hans mesterlige rim, er bygget op over.

Fine gæster

Når jeg lytter, falder jeg over gamle rim på nye flasker, ment på den måde, at Pers ord står ekstremt stærkt til de indledende beats og samples, som er delt velvilligt fra nuværende og gamle kunstnere/musikere, som man kender så godt. Per Vers overrasker mig gang på gane, og det er nok derfor jeg er så begejstret for dette album. Der er intet normalt, men hele tiden nye vers og takter, når Per sætter igang. Det er vel sagtens også en stor del af kunsten, at man kan enes, mødes og samles i en højere enhed, uden at det bliver for perverst! Og samtidigt kan man udnytte hinandens store talent. Det gør man på dette album. Per er et stort talent, og man forstår godt, hvorfor Marie Key, Carpark North, Anisette og den gamle pensionere ulv, Peter Belli, sagde ja tak, da Per ville nyfortolke lidt på deres sange. De er gæster med deres originale input, men Per er sin egen, og binder en tråd flot omkring vise ord, fra den danske musikscene, med egne personlige tanker og rim. Det hele er ikke lutter smil, men jeg smiler bestemt det meste af tiden, og det endda på en Dylansk måde, når jeg lytter. Lille Per fra Gram, forbinder gæsterne med mig og ham, og lige i det jeg tænker – Hvad skete der lige der? – Så trækkes jeg med op, med ned, og kommer eftertænksomt ud på den anden side.

Flittig gæst hos andre

Sidst jeg så Per Vers live, var det med bandet tv-2, hvor han legende let, kom flyvende ind fra højre, og satte sine egne ”Synnejyske” ord på bandets, og Danmarks første spæde rap, Popmusikerens Vise. Når man gæster tv-2, så skal man prises, da rimsmeden Steffen Brandt jo er prisbelønnet indtil flere gange, og det levede Per i den grad op til. Nye lyttere kunne begynde, præcis lige der, og det var i den grad freestyle! De gange hovedpersonen har besøgt tv-2, har det aldrig været kedeligt, og det har været direkte fra hjertet. Et eksempel kan lyttes lige her. Endnu et bevis, som hægter flot over i, hvorfor KNUST KUNST er og bliver et mesterværk.  Bliv endelig hængende, og lyt endelig mange gange. Per Vers overrasker i den grad med KNUST KUNST, og dette album rummer store værker, bid for bid, men er bestemt et stort værk i sig selv, og i en større enhed. Det hele hænger sammen, og jeg fornemmer, at det er et album, som Per bare har været nød til at føre ud i livet. Der kunne så absolut sagtens have været endnu flere kunstnere med, og de må stå i kø, med alle de fine ord, som Per Vers har fået med fra kollegerne, og alle dem, som han har samarbejdet med, op gennem tiden. Per er jo også en stor bombe af ord, og endnu engang er det lytteværdigt i en stor grad.

Kan man kamp knuse ord til knust, så skal man gøre det, og man skal mene det. Herfra skal lyde et stort : TAK FOR DET PER!

KNUST KUNST er ude nu, og kan streames og købes på diverse platforme.