ELECTRIC GUITARS – 10 SONGS 10 CITIES

Jeg har sniglyttet til det nye og kommende live album fra Electric guitars. Ja du hørte rigtigt, der er et live album på vej, med solid fokus på guitaren, og følelserne fra Søren Andersen og Mika Vandborg. Det rummer så meget energi, at selv kaniner på strøm, må give tabt. 

Licens til Rock n Roll radio. 

Der er i den grad dømt rock n roll på dette skønne og lækre album, og naturligvis kickstartes der også med sangen Rock N Roll Radio, som vel egentlig er betegnelsen af Electric Guitars spæde start. Mottoet var dengang, inden det selvtitulerede debut album udkom i 2013, at der skulle rock n roll og guitar ud til folket, og især til radioerne, og det er de herrer, Mika Vandborg og Søren Andersen, i den grad lykkedes med. 

At de så nu bygger ovenpå deres tre studie albums, med dette yderst vellykkede live album, passer lige i linje med deres tanker, samt missionen om forening af guitarnørder, og det fadbamse øldrikkende, håndtegns hungrende, musik og rockelskende publikum. Albummet tager en med direkte med ind i de 10 udvalgte byers koncertsale, hvor der i den grad er tråd hele vejen rundt, fra første stop, til sidste stop. Det er et langt herligt roadtrip! Man føler virkelig man står der selv, og man kunne egentlig godt drikke en is kold øl i sofaen, lukke øjnene, og smække det her album på, så er man der næsten selv! 

Fortid og bagkatalog i forening. 

Der er som sådan intet nyt under solen, når det kommer til dette album, for vi kender lyden og vi kender musikerne, samt missionen fra de foregående stærke studiealbums, men Søren Andersen og Mika Vandborg er og bliver nogle af Danmarks bedste håndlangere og håndværkere, når det kommer til tråd og velskrevet rockmusik, og de kender deres forfinede guitarer helt ind til benet. De to bliver stadig flankeret af Peter Kjøbsted på bas, samt Morten Hellborn på trommer. Et stærkt hold, som er rykket godt op ad stigen, når det kommer til budskabet, viden, og historikken om rockmusik, og det at få det ud, på en stærkt sammenspillet måde. 

Det høres tydeligt, at firkløveret har tre studiealbums bag sig, og i øvrigt kender hver en akkord, hvert et anslag, og hvert et riff, i fordumstidens store bagkatalog fra inspirationskilderne, og hvordan man Så ellers bygger en rigtig rocksang op! 

Der er stor vægt på de seneste to studiealbum, og det er lidt synd, da der også er enormt fine ting på debutalbummet fra 2013, men der kan jo selvfølgelig ikke være plads til det hele, når man skal vælge 10 sange ud. Det kan måske også hænge sammen med, at der jo også findes en DVD, med optagelser fra Smukfest, som også tager den del af tråden.

Der sniges også lige en hilsen ind på albummet, til Dizzy Mizz Lizzy, hvilket man kun kan hylde, men ellers er der bare riff og guitarlir for alle pengene. Og ja, Hellborn og Kjøbsted får også lov til at lege lidt undervejs, hvilket ikke kan fremhæves nok. De er også med til at bære et af Danmarks bedste rockorkestre frem. 

Albummet er ude i morgen, 6.December, fra Mighty Music, på stream, download, CD og naturligvis også vinyl.