WESTLIFE – JELLING MUSIKFESTIVAL 2023

Westlife på store scenen i Jelling. Foto: Kim Søndergaard

Af Kim Søndergaard

Kan man glæde sig til et hovednavn på Jelling Musikfestival. Ja da, men måske skal man fremover lige nive sig selv i armen, inden man stiller sig i kø ved den store scene. De kom, de var ventet, men de var ikke umiddelbart i nærheden af at fylde scenen ud. Så skulle det da lige være med deres storskærm. 

Gang i boybandet

Westlife på store scene I Jelling. Foto: Isabella Søndergaard

Man må ærligt sige, at de resterende tre medlemmer i bandet Westlife vil showtime, og de vil deres fans, men de lykkes bare ikke rigtigt med missionen her i 2023. De vil nok gerne, og de kunne også, og de gjorde det i en god mening denne lørdag aften i Jelling, men desværre skuffede de også. Altså man skal give dem, at de er nogle festaber, men store stjerner er de altså ikke mere i samme grad som fortiden, og den efterhånden let amputerede boyband effekt var en smule tåkrummende, men man overgav sig alligevel lidt til deres mission og energiske moves på scenen. 

Der var også plads til show og at bruge hele den store scene, for der var intet andet end en storskærm, og slet ikke noget band, og det burde store stjerner fra fortiden ellers have med sig, for ellers ligner det jo bare en udgave af et x-factor show i Kolding Storcenter. Det lignede lidt det sidste, altså bortset fra, at det meste af pladsen var fyldt denne lørdag aften. Det var dog stadig en form for storcenter/pub karaoke. Det var synd og skam. Pladsen sang dog med og der var bestemt fest, især under sangen Starlight, men hey, det kan altså gøres bedre! 

Det er ikke sådan, at jeg behøver at se bandet igen, og så alligevel, for de kan et eller andet, og de må da kunne gøre dette bedre. Fakta var denne aften i Jelling, at bandet kom, så og sejrede for de hardcore. Det var showtime, men bare ikke til en festival som Jelling. Så havde jeg hellere set tv-2 få en halv time mere, delt med Tobias Rahim. Der var international klasse, og smil fra de tre drenge. De ville det her lørdag aften, og der var da også et lille gran af fest, men ikke en decideret hitparade ala westlife. 

Teaterkoncert

Westlife på store scene I Jelling. Foto: Kim Søndergaard

Man var underholdt til en vis grad, men et så stort opreklameret navn skal altså kunne levere mere end blot en teaterkoncert, som enddog gik musical vejen. Mamma mia altså. Vi var i Jelling, ikke på Fredericia musical teater. Der gik lige lovligt meget ABBA i den en overgang, men det gamle svenske band skulle have deres hyldest, og mon ikke de er en slags inspiration for Westlife. Det virkede lidt sært, at man står og synger ABBA, når man er et af verdens måske største pop bands i de sidste årtier, og med 174.247.124,25,26,27 afspilninger øverst på sin Spotify. Men de mente det godt, lød det til. 

Westlife på store scene I Jelling. Foto: Isabella Søndergaard

Det er jo heller ikke noget problem at træde op med en favnfuld ABBA sange, hvis man alligevel synger med en båndoptager, men de forsøgte da, og publikum sang med. Mission completed. Det lød ikke til at publikum changed their minds, men det var tragikomisk, og så havde det måske været bedre med et AQUA medley, når bandet alligevel havde travlt med at rose Jelling og Danmark. Dejlige Danmark. Ja danmark kunne synge denne kølige aften i Jelling, og måske kendte de godt præmissen med bandets optræden og var ligeglade, men der skal altså mere end en storskærm og en båndoptager til at imponere undertegnede. Vist også andre blandt publikum, men de kom, de så, og de gik nok derfra med et suk.

Barry Manilow er altså ikke nok, når man også synger ABBA. Mandy sangen er god, men altså. Westlife var sukkende søde, og for andre sukkersøde, men de var ikke ligefrem det store hovednavn, som man måske havde forventet. Der var gang i den, de var kommet for at imponere, men der manglede et stort band bag drengene, og der manglede mere end blot leflen for Danmark. Bandet kunne dog noget, for på frontrækken lignede det nærmest hovedsædet for den Europæiske union, med flag fra store dele af Europa. De har fat i et eller andet, de kan også synge, men skal de holde mange år endnu, så skal der mere til, end denne aften havde bygget op til. 

Westlife på store scene I Jelling. Foto: Kim Søndergaard
Mange elskede Westlife lørdag aften på Jelling Musikfestival. Foto: Isabella Søndergaard

SE FLERE BILLEDER FRA KONCERTEN LIGE HER (ÅBNER NYT VINDUE I FLICKR.COM)