Anmeldelse: Julie Maria – Kom

Af Lars Petersen og Kim Søndergaard

“Kom” er opfølgeren til det sublime album “Yaguar” fra Julie Maria. På “Yaguar” var det tydeligt at der var lagt en del elektronisk på sangene og det virkede fantastisk. Dette er også tilfældet med “Kom”. Måske er det endda blevet endnu tydeligere.

Masser af plads

Sangen “Op ad gaden ned igen” er perfekt afbalanceret på denne måde. Masser af elektronik, men samtidig får vokalen også plads og det er kendetegnende for albummet. Julie Marias fine stemme får masser af plads og heldigvis for det. Derudover er der også plads til lidt skæve indslag med track’et “Harmonikamanden”, som det helt åbenlyse bevis. “Harmonikamanden er en optagelse, som Julie Maria en dag lavede på sin iPhone. Nogle vil mene at det er et unødvendigt track, men jeg synes det fungerer. Både stående alene, men så sandelig også som lead-in til “Ude af mig selv”.

“Kom” har masser af gode højdepunkter, men der, hvor det for alvor peaker er i duetten mellem Julie Maria og Søren Huss. En fantastisk popsang, der nok skal gøre sig på festivalkaravanen i 2013 og i forbindelse med en podcast vi har lavet med Julie Maria, (Denne blev desværre aldrig udsendt, red.) fortæller hun mere om, hvordan den sang opstod. Jeg mener at “Sanseløs”, som sangen hedder, kunne begå sig på enhver actionfilms soundtrack. Det er pop i sin reneste form.

Ugens uundgåelige

I ugen op til release var Julie Maria endvidere så heldig at få det bedst tænkelige udstillingsvindue for single nummer 2. “Beat” blev nemlig udvalgt til at være Ugens uundgåelige på P3, hvilket vil sige at det er ugens mest spillede sang og jeg forestiller mig at “Beat” er, hvordan en sang lyder, hvis man skal sætte musik på en scoring på dansegulvet lørdag nat.

Stille stunder

Der er heldigvis også blevet plads til de mere stille sange og med “Frihed” og “16 minutter over midnat” er der tilmed kvalitet over det. “Gå alene” er den stille sang om bruddet med kæresten og fans vil genkende sangen fra EP’en “7 sange”, der udkom sidste efterår. Dengang i en akustisk version, hvor den på “Kom” er iklædt et band. Begge dele fungerer, synes jeg, men min personlige præference hælder mest til den akustiske udgave.

Derfor her til slut også lige en opfordring til at tjekke “7 sange” ud også og en praktisk bemærkning om at Julie Maria tager på en mindre Danmarksturne i november, der bl.a. bringer hende forbi Århus, Odense og Vordingborg.