Ikke de sædvanlige med Tina Dickow

Tina Dickow på Roskilde festival 2008. Foto: Kim Søndergaard

Af Lars Petersen

At skulle udvælge sange med Tina Dickow kan godt virke lidt som selvtortur på mig. Det er meget få sange med hende, som jeg ikke gider høre og hendes musik har betydet en hel del på flere forskellige plan for mig, siden jeg begyndte at lytte til In The Red-pladen tilbage i 2005 eller 2006.

Siden da er det blevet til 40+ koncerter og det er stadig en lige så stor fornøjelse, som første gang jeg oplevede hende live. Læg dertil at hun er så nede på jorden som nogen vel nærmest kan være, når man møder hende.

Jeg har med vilje valgt de helt store hits fra. Dem kan man jo allerede mere eller mindre finde på Welcome Back Colour-udgivelsen. Derimod syntes jeg, det var lidt sjovere at tage nogle af de sange, der ikke bliver spillet så tit. Der er nemlig masser af kvalitet at tage af. Samtidig har jeg forsøgt at plukke lidt fra alle udgivelser og der er også blevet plads til Suspekt.

De sku’ se mig nu

Da Tina Dickow lavede en række koncerter med Danmarks Radios UnderholdningsOrkester, var der især én sang, der stak ud. Det er en sang, som ikke findes i studieudgave. Tina Dickow siger selv, at det er fordi den kun fungerer med et kæmpe orkester som akkompagnement, men jeg ved at der er mange, som stadig lever i håbet om, at den bliver omskrevet, så den kan komme med ud på tours.

Det er selvfølgelig They Should See Me, jeg taler om og jeg har valgt den til at lægge ud. En fin sang som i øvrigt gør sig rigtig godt i et par hørebøffer med god lyd. På den måde får du alle orkestrets nuancer med.

Tina Dickow på dansk

Med på playlisten er selvfølgelig også et par sange, hvor Tina Dickow synger på dansk. Den ene sang er med allerede omtalte Suspekt. Sangen hedder Helt Alene og kan findes på kongerne af Albertslunds seneste skive, som hedder Elektra.

Der er også blevet plads til den gamle C. V. Jørgensen-klassiker Kaptajn Klutch Og Hans Crew, som Tina Dickow har lavet en coverversion af.

Har du ikke fået nok af coverversioner, så har du muligheden for at lytte til Working Class Hero, som oprindeligt blev lavet af selveste John Lennon og som Tina Dickow sågar har fremført foran Yoko Ono.

Denne samling af sange slutter af med An Open Ending. Jeg synes det er passende, for der er 100 % sikkert mere i vente fra Tina Dickow. Jeg tror faktisk, at vi endnu har det bedste til gode fra hende. God fornøjelse og vi ses forhåbentlig til en af hendes koncerter.