I’m All Ears og Kamilia Amélie, Det Bruunske Pakhus, Fredericia

I’m all ears på scenen I Det Bruunske Pakhus I Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Det var med stor forventning, at jeg troppede op i Det Bruunske Pakhus i Fredericia, på en lidt rengvåd og kedelig Torsdag aften i September.  I’m All Ears spillede dobbeltkoncert, med Kamilia Amélie og begge var faktisk et positivt bekendtskab. 

De har været pænt meget i rotation på diverse radiostationer, ikke mindst P3, men har alligevel levet et lidt anonymt liv, fordi man i dag fokuserer på singler. Derfor besluttede jeg mig for, at se hvor I’m All Ears egentlig befandt sig i dag. At de var opvarmning for Kamilia, gjorde bestemt ikke noget.

Fra opvarmning til hovednavn

Denne artikel skulle egentlig handle om I’m All Ears, men lad mig lige vende aftenen rundt og slå et lille slag for Kamilia Amélie først, for det fortjener hun nu.

Hun er en glad soulpop pige, som synger gode sange fra den genre. Hun fik sidste år æren af, at varme op for Lucas Graham og BANG, så var hun vist præsenteret for danskerne. Denne aften fik jeg tydelige associationer hen imod Amy Winehouse, da Kamilia gik på scenen med sine tre velspillende musikere. Hun har en utrolig fin og skarp vokal og kan slet ikke stå stille på scenen, når hun bla. synger sig igennem hendes debutalbum, Come What May.

Hun forkælede virkelig pakhuset denne aften og man bør tjekke hende ud, nu hvor hun er af sted på turné, eller lytte hendes album. Hun er en performer med en skarp og lækker stemme, som vi helt sikkert vil høre mere til de næste år. Der er ikke mange i dette land, som kommer ud af ingenting og rent faktisk kan fastholde publikum på den måde. Der var ikke den vilde dans denne aften, da det var en sit-down koncert, men der blev absolut klappet godt igennem. Det passede godt til det dæmpede og de levende lys. Lækkert!

Backtracks og ny form

I’m all Ears, har noget på hjerte og forsanger Kristian Vad har mange personlige historier, han gerne vil ud med. Bandet er derfor draget med Kamilia på landevejen, efter en mindre udskiftning i besætningen.

De har netop udgivet en gratis EP, som kan downloades via deres facebook side og smutter en tur omkring studiet, når de har fået prøvet sangene af live. Men kendere af bandet, fik nu serveret en lille fin sætliste. I front for I’m All Ears, står Kristian Vad, der ligeledes også har produceret imponerende sange for The Broken Beats, Lars Lilholt og TV-2. Bandet består i dag af 4 musikere og Kristian Vad, som tidligere spillede bas, har valgt at flytte sig selv over på guitar, imens han stadig står for vokalen. Sangene og det nye setup fungerer godt og pakhuset så ud til at være med på at lytte, synge og klappe med på de eftertænksomme popsange, som Kristian har skrevet.

De stillede endda op med en ekstra rytmesektion, som backtracks og det fungererede bare og stemningen forblev intakt.

Skulle lige spilles igang

Publikum i pakhuset, var overvejende 30 plus og de kom med efter et par sange. Det var som om, at de lige skulle se bandet an, men stille og roligt smeltede både de og band sammen på det lille spillested. Bandet er som sagt ved at afprøve deres nye form og konstellation og dette var kun anden koncert  i rækken, men der er ingen tvivl om, at de 4 mænd i I’m All Ears mener det seriøst og vil have mere. De entrérede den lille scene i fin stil, præsenterede beskedent sig selv og senere kom de før omtalte strygere til. Det var ret fedt, at de havde taget strygerne med på backtracks, for det fuldendte sangene og gjorde dem intakte og det hele var simpelt stillet op, så Kristian også kunne agere kapelmester.

Normalt præsenterer forsangeren ikke altid historien bag nummeret, som publikum står overfor at høre, men denne aften fik det intime pakhus præsenteret samtlige historier i sangene, hvilket egentlig fungerede ret fint, for nu er jeg ikke i tvivl om, hvad Kristian Vad har på hjerte. Piger, det ego vi alle slås med og ikke mindst, at få det bedste ud af de slag livet giver en og måske starte forfra med fuld kærlighed til verden.

Da band og publikum havde fundet hinanden efter et par numre, var magien intakt på det lille fine spillested, som pakhuset nu engang er. Kristian smed guitaren af og til og trådte endda af scenen, for at give bandmedlemmerne Nis Neubert Klougart, Peter Tveskov og Mads Julius Dyrst plads til leg og lækre beats på deres instrumenter og det er alt sammen med til, at gøre I’m All Ears til det de er og det de vil. Der var ingen tvivl om, at bandet bestemt havde glædet sig, for det kunne man tydeligt se og Det Bruunske Pakhus passede fint til I’m All Ears. Jeg gik i hvert fald glad og smilende videre ud i denne regnvåde aften, fyldt med kærlighed, varme, glæde til musikken og en længsel om, at høre meget mere, når drengene har været en tur i studiet.

Jeg nynner stadig sangen, You could use a little love, hvilket vist også var drengenes tema denne aften. 

Foto tilhører Kim Søndergaard.

Seneste video fra I’m All Ears