Årets rockalbum er kommet! – Go Go Berlin

Af Lars Petersen

Nomineringer til Årets rockalbum plejer Danish Music Awards at have problemer med at finde hvert år, og i år er ingen undtagelse. De nominerede er Volbeat, When Saints Go Machine og Peter Sommer. Sidstnævnte virker valgt fordi IFPI partout VILLE have tre nominerede.

Der er dog godt nyt på rockfronten. Allerede nu er der to bejlere til nomineringerne næste år. Kim har allerede dækket Electric Guitars aka Mika Vandborg og Søren Andersen og deres fremragende rockskive, men i mine øjne – og ikke mindst ører – er de blevet overgået af århusianske Go Go Berlin, som i mandags udgav deres debutalbum, som har titlen New Gold.

Vi vil rocke jer

Anført af en skærebrænderstemme som bringer minder frem om afdøde Bon Scott fra AC/DC høvler Go Go Berlin deruda’ med deres klassiske rock. Der er ikke så meget pis, men bare fuld fart ud over stepperne, om end der da er blevet plads til en ballade eller to.

Go Go Berlin gør brug af masser af temposkift – tjek f.eks. California Mind – og guitarsoloerne sidder pænt, hvilket giver indtrykket af en spillelyst der skinner klart igennem på hele albummet og med hele 14 skæringer skiller det sig også en anelse ud, idet traditionelle rockalbums typisk har 10-12 tracks på et album.

Lyt til Shoot The Night, Darkness, Gimme Your og de to singler Raise Your Head samt Castles Made Of Sand og du vil stå tilbage med et indtryk af et rockband som vil frem.

Forudsigelser

Hører du til generationen, der hørte rock i 60’erne og 70’erne, så giv lige Go Go Berlin et skud. Jeg er sikker på at du vil nikke genkendende til lyden og samtidig kunne høre at lydbilledet er opdateret til en 2013-version.

Til sidst kommer jeg med en kæk forudsigelse: Go Go Berlin løber med DMA’en for Årets Rock Udgivelse til næste år og tillad mig at sige ”good luck” til alle andre bands om at overgå dem i det kommende år.