MORTEN REMAR – UMULIGE KÆRESTER

Man kender ham som manden bag sangen Jonathan, fra det hedengangne band Back to Back, og så har han som aktiv racerkører kæmpet om pokaler, imod Jan Magnussen, Jason Watt og Team K, i den danske kongeklasse for racerkørere.  Her i 2015, er Morten Remar imidlertid klar med et sprit nyt album, på modersmålet, som har fået titlen Umulige Kærester. 

EN ÆRLIG REMAR

Kigger man ind bag facaden på dette album, får man absolut fornemmelsen af, at sidde i sit hjem og stirre ud igennem vinduerne med kaffekoppen og betragte det liv, som drøner forbi lige nu og her, og som er passeret, alt imens solen skinner.  Men en smuk solbeskinnet dag, kan også afløses af skyer og kraftig regn! Dette er dog et klart album, hvor der stille og roligt gøres plads til omrokeringerne oppe fra, selvom der er eftertænksomhed.  Højtrykket indfinder sig, og det hele smager af ny forårsluft og sommersol. Der er med andre ord tale om et album, som rummer en ærlig Remar med hjerterum, midt i livets problemstillinger. Et album med metaforisk nærvær og vedkommende stillingtagen.

FRA NASHVILLE TIL NAKSKOV

Morten Remar har bestemt været igennem mange forskellige genrer, og visse stilarter holder fast op igennem livet. Sådan er det med dette album, som vist er et portræt af Remars punkter i livet. På dette album, har Morten allieret sig med producer og musiker Jens Runge (kendt fra Sanne Salomonsen, Kasper Winding og Søs Fenger) og multiinstrumentalisten Henrik Irgens. Dette trekløver har fundet frem til en lyd, som ikke er ubekendt, og som passer perfekt til Morten Remars gode velkendte vokal. Stilmæssigt leverer de varen, der på visse punkter, kunne være hentet fra en musikcafe i Nakskov, eller på et gadehjørne i de sydøstlige stater i USA, kransende omkring Nashville. Produktionen og lydbilledet til den rejse, som Umulige Kærester er, kredser en del omkring Tennessee.  Det er og bliver et, velskrevet og velproduceret, singer-songwriter album, som i de gode gamle troubadour dage.

LIVETS EVIGE JONATHAN

Alle liv har sine op og nedture, enkelte begivenheder glemmer man aldrig, og her kommer albummets afslutning til sin ret. Vi lander blødt med nyfortolkningen af, Remars måske ubestridte varemærke, i form af sangen Jonathan. Det er som, at ringen sluttes her. Den sang skulle bare med, og det lyder af en sommer med nye jordbær – lækkert og friskt – som resten af albummet i øvrigt også er. Når vi er ude i en slags tidsrejse, kransende tæt omkring Morten Remars liv, så er sangen Jonathan vel oplagt, at smide med på albummet. Heldigvis får vi den til sidst, og får en masse lækkerier serveret først. Dette album rummer også de mørke tekster, men er som en klar sensommerdag, hvor man håber sommeren varer en måned mere.

Albummet udkommer idag, fra Target Records

Her er en bid af titelsangen, Umulige Kærester