ROWBIRD – DET BRUUNSKE PAKHUS – FREDERICIA

Camilla Würtz i forgrunden for ROWBIRD. Foto: Kim Søndergaard

Jeg har tidligere skrevet, at der er en speciel stemning i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Denne aften gik stemningen og Camilla Würtz Bredahl, alias Rowbird med band, også op i en højere enhed. Musikken var pakket godt ind, og alle var i trygge rammer, på denne råkolde lørdag aften. Det hele gav mening.

ELEKTRISK OPVARMNING

Rowbird rummer mange forskellige aspekter fra fortiden, og forbillederne i musikhistorien, og det fik publikum også et klart eksempel på igennem de ca 80 minutter, som koncerten varede, inklusiv anekdoter om inspirationen og ekstranumre. Rowbird havde i dagens anledning, taget den danske guitarist og sangskriver Mads Beldring med til Fredericia, for et godt og trofast publikum skal jo varmes op, og det valg var Fredericia bestemt ikke kede af. Beldring havde taget sin søster med på keys og tilsammen leverede de en række dejlige sange, hvor søsterens yamaha keyboard, virkede som et energisk Kraftwerk og powerline, i sammenspil med Beldrings elektriske guitar og fornemme tekster. Det var et oplagt valg, at tage Mads med som support.

RIDERS ON THE STORM

Rowbird entrerede den lille scene i pakhuset, iført tamburin, hvor det hele begyndte i den stille og eftertænksomme afdeling, så publikum lige kunne få lov til, at lade Rowbird universet trænge ind under huden. Den råkolde, blæsende og regnfulde aften udenfor, glemte publikum hurtigt alt om, imens de red med videre på de næste stormfulde  sange.  Melankolien indfandt sig i pakhuset og vi kom hele tiden lidt tættere på den mørke fugl, som blev sat fri henover aftenens udvalgte numre. Det kunne nu sagtens have været et soundtrack, som blev fremført live denne aften. Med soundtrack menes, at sangene og hele indpakningen hos Rowbird, er filmisk at overvære og lytte til. Publikum ude ved de små rundborde, med fyrfadslys, havde absolut ikke noget imod, at tilbringe en aften med stille rolige sange, inspireret af Johnny Cash, Steen Jørgensen, og Nick Cave. Der blev virkelig lyttet og klappet igennem, henover aftenen.

BABAGEN ER GRUNDIGT SORTERET

Camilla Würtz Bredahl på vokalen, har absolut fået Rowbirds lyd indrettet perfekt til at gå live, og det kunne man bestemt også høre denne aften i pakhuset. Der var ingen tvivl om, at Steffen Nordenstam med sin guitar, på egen personlige måde, har bragt crooner og Tarantino agtige tilstande til Rowbirds lyd, og samtidig er Mads Tunebjerg, en vigtig brik med den dybe og rolige bas. Bassen var dejligt retro, i sammenspil med Jesper Lind på trommer og rytmer. De to, må have hørt meget af den sene Beatles eller The Doors engang, men her i 2015 passer deres lyd perfekt til Rowbird universet. Amalie Thusgaard  var med på psykedelisk keyboard og kor, og tilsammen fik de sluppet den helt indre mørke fugl ud af buret, og lige i favnen på de rette modtagere, som opmærksomt holdte øje med hvert et vingeslag.

Stemningsbilleder fra koncerten i Det Bruunske Pakhus, Fredericia

Steffen Nordenstam på Guitar og Amalie Thusgaard på keys – Foto: Kim Søndergaard
Jesper Lind på trommer – Foto: Kim Søndergaard
Mads Tunebjerg på bas – Foto: Kim Søndergaard
Camilla, alias Rowbird – Foto: Kim Søndergaard