LARS H.U.G – TINDERBOX BLÅ SCENE – SØNDAG

Lars H.U.G på Tinderbox festival 2015

Jeg ankom til en plads, som var ved at vågne, og hvor festivalfolket langsomt kom tilbage fra overnatningen inde i Odense. De sev stille ind på pladsen. Det var “Lazy Sunday” for de fremmødte, efter to dages hårdt pakket program, men det kunne Lars  bestemt gøre noget ved og han vækkede pladsen med stil.

En rus af nostalgi indfandt sig, foran den blå scene i Tusindårsskoven, som vist godt efterhånden kan omdøbes til de tusind menneskers skov, hvor festen gerne må vare lidt længere. H.U.G stillede sig oplagt på scenen, og følte fra første sang publikum af. Både han og publikum, var vist varmet godt op til en af dagens første store koncerter. Solen hjalp på humøret, imens H.U.Gs smittende og nostalgiske sange og fortolkninger, var lige det ekstra skud D vitamin. Publikum ville gerne Lars og han havde glædet sig, fortalte han, imens han under mange af sangene, rakte hænderne i vejret op til flere gange.

H.U.G og publikum var et stort smil hele vejen igennem, hvor et samlet band i topform gav den ALT, hvad Tusindårsskoven kunne rumme af kærlighed. Det var en malerisk forestilling, men det passer vel også ret godt til Lars, som også er kunstmaler. Der var sågar kunstmalerier med på scenen og de fortalte historien, om en meget bred multikunstner, med eget udtryk. Hvis vi forbliver ved det med kærligheden, så fik Grethe og Jørgen Ingmann lige en stor hilsen med på vejen, i form af HUGs klassiske nyfortolkning af sangen Dansevisen. Der blev sendt kys til himlen fra scenen i samme øjeblik, som denne sang startede. Det er tydeligt, at Lars er vild med gamle klassiske viser, og dem fik vi en del af, i denne greatest hits parade af en koncert. Naturligvis var H.U.Gs gamle band, Kliche, også ganske fint repræsenteret på sætlisten, bla. i form af sangen Militskvinder, og det klæder altså stadig gode gamle Lars, der dog ikke står så stift på scenen mere! Nej han får hele supertankeren til at flyde så let , som et topmoderne og nybygget eco friendly triple-E skib.

Lars huggede virkelig sit navn fast i træerne i Tusindårsskoven, og der vil det blive siddende, i mange år endnu!

Lars H.U.G på scenen til Tinderbox. Foto:Kim Søndergaard
Lars H.U.G på scenen til Tinderbox. Foto:Kim Søndergaard