FREDERICIA ROCK 2015

Normalt ånder alt fred og ro på pladsen, ved den tapre landsoldat i Fredericia. Fredag aften var der fred, men ikke så meget ro, på samme sted. Det Bruunske Pakhus var flyttet op ad gaden og udenfor, og præsenterede hele tre bands, som i den grad levede op til arrangementets navn, Fredericia Rock.

Når Det Bruunske Pakhus normalt serverer indendørs rock, plejer de at fjerne alt inventar, lader folk stå op, og gør plads til det lange hår og de helt store armbevægelser. Derfor passede den lille udendørs og trekantformede grund, med statuen af landsoldaten som centrum, perfekt til de tre bands, Black Income, Tainted Lady og Electric Guitars, som gæstede Fredericia, denne flotte sensommeraften.

Black Income

Bandet består af en solid blanding af grunge og hardrock, og de har netop lagt sidste hånd på deres kommende debutalbum, og fik vist præsenteret en god portion af alt, hvad de indeholder, og vil indeholde, i de kommende mange år. Der var absolut tråd fra starten af dagen, lige der ved foden af den gamle vold. Der var sat borde og stole op i den ene ende af pladsen denne aften, men her sad ikke mange, da bandet gik på scenen. De få der blev i stolene, kunne beskue en velbesøgt bar, efterhånden som koncerten skred frem, og tilmed være vidner, til en vaskeægte verdenspremiere. Bandet ville egentlig have holdt release fest for deres nye album denne aften, men de udskød det, og serverede istedet en slags luksuriøs og hårdt rockende liveplade, baseret på de nye indspilninger. Publikum var med på den, og hvis bandet glæder sig til den senere release, så må de hardcore fans, og andre fremmødte foran scenen, være ved at gå i spåner ud fra dette færdige lyt af optimal, og slagkraftig metal. Man kunne absolut godt fornemme stoltheden over, at spille for Fredericia og det faktum, at de har haft den ene forsanger fra aftenens sidste band, inde over produktionen på deres debutskive. Denne producer, har jo også en fortid i landsoldatens by. Ringen er sluttet for en god og større fremtid, det er var der ingen tvivl om.

Tainted Lady

Ved udemærket godt hvad de vil og har, som det lød, deres eget felt på grundstofkortet. De har deres eget udtryk i den lidt hårde og hurtige ende af metalskalaen, men bragte også mere stille sange med, hvilket vist passede fint til hele aftenens setup. De formåede virkelig at levere og ramme det høje beat, som tilhører en god og grundigt gennemtænkt rockkoncert. De skruede aldrig ned for tråden fra guitaren, og de lagde sig solidt imellem aftenens to andre bands. Bandet formåede bestemt at få smittet publikum med en sans af, at bandet Iron Maidens arvtagere, er flyvende på vej ud fra Fredericia. Bruce kan vist bare ringe!

Electric Guitars

Sluttede denne fremragende og flot arrangerede rock aften af. Firkløveret, og ikke mindst bysbarnet Søren Andersen, møder jo altid en kæmpe varme og et helt energisk publikum i Fredericia. De er, at dømme ud fra aftenens publikum, blevet trådens ambassadør og husorkester i Fredericia! Denne aften kom de direkte fra Aarhus, hvor de havde en date med D-A-D og de havde vist haft en rigtig god aften, med de gamle, garvede, grand old men of rock deroppe, for energien udeblev heller ikke denne gang. Electric Guitars har gæstet Fredericia et utal af gange, og de har altid formået at smide en trumf på en god aften, og fredag var ingen undtagelse. At give bandet kredit for, at være aftenens hovednavn er vist ingen overdrivelse, for da de gik på scenen, var pladsen blevet ekstra trang på den lille plads. Det var den perfekte afslutning, på en aften med tråd i Fredericia. Bandet var ovenud begejstret for, at Fredericia havde taget så godt imod de forgående bands, og var endda meget ydmyge overfor opgaven, der lå i at efterfølge disse. Det siger lidt om hele arrangementet, som for øvrigt fik skiftet indtil flere fustager med øl ud, hele vejen igennem aftenen.

Det var et rock arrangement, som det skal være, og det kan de finde ud af i Det Bruunske Pakhus. Det tager vi gerne igen, også under næste års kulturfestival i trekantområdet.

Tainted Lady fik varmet godt op under publikum og Landsoldaten. Foto: Kim Søndergaard
Hårdt arbejdende bassist i Tainted Lady. Foto:Kim Søndergaard
Tainted Lady. Foto: Kim Søndergaard
Søren Andersen, Electric Guitars. Foto: Kim Søndergaard
Electric Guitars gav alt i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Mika Vandborg , Electric Guitars. Foto: Kim Søndergaard
Electric Guitars rockede landsoldaten. Foto: Kim Søndergaard