NIKLAS SCHNEIDERMANN – RUNAWAY

Niklas Schneidermanns nye album RUNAWAY. Fotoinstallation: Kim Søndergaard

Her på redaktionen, har vi spændt ventet på slutningen af uge 18, 2016. I en god måneds tid, har det nye solo og debutalbum Runaway, fra musikeren, guitaristen og sangskriveren Niklas Schneidermann, nemlig roteret her på kontoret. Jeg kan godt lide stemningen og formatet.
Niklas har smidt et snig lyt ud for nyligt, i form af singlen Dance Alone, og fra igår (fredag) kunne lytterne derude, endelig købe og streame debutalbummet i sin helhed.

JUST LET ME HEAR SOME OTHER ROCK N ROLL MUSIC
Den sidste uge, har jeg intensiveret lytningen af Schneidermanns debut, og det er som om, at sangene og teksterne kommer tættere på, jo mere man lytter.
Allerede fra første lyt og første skæring, er der masser af lækkerier at komme efter.
I en tidligere podcast snak her på siden, har vi vendt det faktum, at Niklas ikke skjuler sin uforbeholdne hyldest, til sine gamle idoler, mentorer, og sjælehviskere. Heriblandt The Beatles, samt Liverpoolområdets udbredte indflydelse på musikken.
Det høres tydeligt, hvordan produktionen rækker hånden hen imod The Beatles, men okay, Niklas har faktisk også en tatovering med John Lennons signatur, så den gamle gruppe, synes meget tæt på.
Den er tæt på, men det gør bestemt ikke lytteoplevelsen ringere, da det er dedikeret, med Niklas egen signatur som hovedbestanddel. Rock n Roll består jo grundliggende ikke af mange akkorder, men på dette album er akkorderne kørt rundt og flettet, så de gør det hele på den gode gamle måde, med ny interesse.
Det er fedt, og det er gennemført arrangeret musik, hele vejen igennem.
Når Niklas ikke lige spiller alle instrumenter, får han lidt hjælp fra Medley studiernes Chief 1, Søren Mikkelsen. Alt er skåret og produceret af Søren og Niklas selv, og det er lidt dogme, med personlighed, som de ikke løber fra. Jeg har ikke en decideret favorit sang, men stykke for stykke, æder hver sang sig ind på mig. Sangen Dance Alone, står dog klart, men albummets sidste skæring, Where Are You Now, samt Dreamy Copenhagen Time, bør også nævnes, når man snakker arrangementer på albummet.

LIFE AS IT HAPPENS
Tekstmæssigt har Niklas, efter sigende, samlet til hus igennem flere årtier, men det kan nu nødvendigvis ikke høres, da mange af teksterne sagtens kunne være aktuelle på en udgivelsesdag, anno 2016.
Præcis i denne uge skinner solen, og varmen breder sig, og de lyse nætter tager over. Det kendetegner også delvist sangene på albummet. Niklas har gjort sig enormt umage, og er ikke en hvem som helst, når det kommer til at levere sange. Han har prøvet det før, dog ikke på egne ben som solist, men man hører virkelig, at manden kan skrive og synge. Han er ikke bare ham guitaristen fra Magtens Korridorer!
Han synger og leverer præcis, som Niklas skal det. Han skal ikke sammenlignes med nogle, da alle sangere har hver deres egne varemærker. Hr.Schneidermann kan og vil virkelig synge og hylde.
Det påvirker en, og det virker på en. Og så er teksterne og sangenes karakter, ganske troværdige.
Lyt bare til teksterne på Right Where You Belong, The Phone, og Life As It Happens, så får man faktisk en smule gåsehud, over grundigheden og eftertænksomheden på Runaway.

Niklas Schneidermann på guitar, sammen med Magtens Korridorer ved Rock Under Broen 2015. Foto: Kim Søndergaard

Runaway er ude nu, fra Universal Music Danmark.