Dúné – Jelling Musikfestival 2016

Søndagstømmermændende, eller morgenbuffeten var, for publikum, nok frisk i erindringen, da et super sammenspillet Dúné, for alvor slog gang i Jelling musikfestivals sidste dag, søndag.

LYDMUR

Festen foran den, i år endnu større, Store scene i Jelling var bestemt ikke for stor til Dúné, som fra første sang, gav den alt hvad de kan og har gjort i de seneste mange år. De er vilde i Duné, og de fornægter ikke, at de skal ud og give publikum en kæmpe fest. Og publikum elskede dem fra starten, med fællessang, der må gøre dem på Bakken misundelig. Mattias Kolstrup og Co. leverer varen og de entrerede scenen med store armbevægelser og en lydmur af de større. Der blev banket godt igenem på trommerne, hvor Morten Hellborn jo huserer, og han havde tilsyneladende stadig sit job med rockbandet Electric Guitars om fredagen, siddende i stikkerne. Det gjorde bestemt ikke festen mindre, for det var fedt! Det er også fedt, når forsangeren og resten af bandet, rent faktisk har lyst til at spille helt ude på scenekanten, selvom de står langt tilbage. Store scene blev metaforisk meget lille, da Dúné indtog den, for de fyldte det hele, lige fra starten af koncerten, og de kom ud.

Duné på Store Scene i Jelling. Foto: Kim Søndergaard

NYE SANGE

Der er sommer og nyt på vej fra bandet, som gav smagsprøve på sprit nyt fra deres hånd, og det tegnede lovende, denne tidlige eftermiddag i kongernes Jelling. Og konger det er Dúné bestemt! Nyt materiale kan til tider virke let sløvende på et festival publikum, men det så nu ud til, at de havde ramt dagen ret godt. Mattias pegede på folket derude, og befalede dem at danse og synge med, og det gjorde en kæmpe skare af fans og publikum faktisk, selvom festen kun var halvvejs, da det nye mulige hit tonede frem. Det var en fest og der var endda også meget velovervejede coversange med, hvor programmet Toppen af poppen naturligvis var med ind over. Sebastian lyder stadig godt, når Dúné smider kærligheden i hans sange, lige derude, i det virkelige liv. Kan man så lade bandet spille et cover af Oh Land, der lige op og ned af den danske fødselsattest i Jelling, når hun er så stor derude og velkendt af lyd? Svaret er ganske simpelt JA. Det bliver fire gange ja herfra, både for at være sig selv, og for at være et kæmpe stort og fedt coverband, når det nu skal være. Og ja til udviklingen og det nye, som holder live, og bør rykke bandet en tand op på ranglisten af etablerede, selvom de allerede er der!  Og sidste ja går til det kommende album som, det blev afsløret, er på vej i snarlig fremtid. Det lød som et stadigt nyskabende Dúné. Tømmermands forestillingen i Jelling, blev aldrig kedelig, og fik vækket folket på marken i Jylland. Det var en kongelig affære, uden brug for recept fra lægen, selvom det var en sindsygt fed oplevelse.

Duné på Store Scene, Jelling Musikfestival. Foto: Kim Søndergaard
Morten Hellborn bag trommerne, med Duné Foto: Kim Søndergaard
Dúné på Store Scene, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Dúné på Store Scene, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Mattias stemme bragede virkelig igennem på Store Scene i Jelling. Foto: Kim Søndergaard