QUEEN+ADAM LAMBERT – JELLING MUSIKFESTIVAL 2016

Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard

Der var sitren i luften, længsel, samt hævede arme og beundring i Jelling, da Søndagens hovednavn Queen+Adam Lambert, entrerede hovedscenen, søndag aften. Det var kulminationen på årets festival anno 2016, hvor mange fans trofast havde stået foran scenen hele dagen, for at se deres håbefulde gamle rockere fra England/USA, og for at få plads helt tæt på en slags magi.

GENUDSENDELSE

Queen og ham der den flotte, guldbeklædte diva Lambert, havde fra start godt fat i publikum, selvom det var lidt op ad bakke, da dagens skydække, sendte kaskader af regn ned over showet. Heldigvis stoppede regnen og skybruddet udeblev, og så kunne festen for alvor komme i gang, efter en dag med længsel, venten og ellers tørt og fedt festival vejr. Personlig er jeg en af dem, som har set hele showet i BOXEN i Herning, sidste år. Det gjorde nu bestemt ikke oplevelsen ringere, for jeg vidste fra Herning, at det kun kunne blive et kæmpe og flot show. Det blev det også, flot altså, og showet var der også, men det var lidt synd, at lyden dansede frem og tilbage i perioder. Queen kunne måske bedre styre det Herning, men lad det nu bare blive en detalje. Queen skulle lige spilles varme, selvom de er i gang, og har været i gang med en omfattende verdens turné. Den aldrende sølvræv, Brian May var grunden til jeg var spændt, og han lod fra første anslag, på sin selvbyggede gamle Red Special guitar vide, at han aldrig giver op. Der på marken i Jelling, løftede og bar han simpelthen bandet. En mur af VOX forstærkere og en armé af effekter, styret i velovervejde faser, ud fra tre knapper og 4 volumeknapper. Man var ikke i tvivl om, at May nød aftenen i Jelling. Selvom det var en form for genudsendelse, så blev man igen rørt, af Mays suveræne indsats og passion for sit gamle band. (Artikel fortæstter under billedet, red) 

Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard

RESPEKT OG HYLDEST

Sætlisten kunne man ikke sætte en eneste finger ved, selvom koncerten dykkede lidt i gear, da Brian May sang den tårevædende duet, Love of my life, med Freddie Mercury, der tonede frem på storskærmen, indtil flere gange. Præcis som i Herning, havde Queen og Adam Lambert igen sit store setup med, hvor der midt på bagscenen, stod et kæmpe Q, med indbygget storskærm, og det var herfra Freddie var med, op til flere gange i løbet af aftenen. Queens originale trommeslager, Roger Taylor, sang These are the days of our Lives, og her tonede en lang kavalkade af gamle klip med et forenet og meget ungt Queen frem. Roger kan bestemt godt synge, og han kom ud til Publlikum. Herfra satte festen tempoet op, og så gik tiden ellers alt for hurtigt. En af de bærende kræfter, Adam Lambert, der bestemt er kommet videre fra American Idol, tegner også det nye Queen, selvom de to navne er adskilt, og med god grund. Der er ingen over, og ingen under Freddie, som Adam for øvrigt hyldede op til flere gange. Sangen Under Pressure gav en lille klump i halsen, for her tonede afdøde David Bowie nemlig op på skærmen. Det var virkelig et godt træk, og en kæmpe hyldest til to markante sangere og musikere i den engelske musikhistorie. Jeg indrømmer gerne, at det lige gav showet endnu en tand, at Taylor og Mays gamle ven og kollega, Bowie, også har betydet meget for dem, som for andre fans derude. Lambert kom, leverede og sejrede dog denne aften, sammen med resten af Queen, eller resterne af Queen. Han er godt klar over, mange har sagt, at det ikke er Queen med ham i forgrunden, men han gav sig også grundig tid til, at takke May og Taylor, samt alle det flertal af fans, som alligevel er med derude. ”Kære venner, I elsker Freddie, gør i ikke” – ”Der er kun en, og jeg respekterer ham, og er så glad og beæret over, at stå her på scenen med to store ikoner” (Artiklen fortsætter under billedet, red)

Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard

FLOT LANDING

Adam Lambert mente det alvorligt, denne lune aften i Jelling, for han tonsede rundt på scenen, og var overalt, selvom scenen var pænt stor. Queen kunne ikke finde en bedre mand, det erkender jeg gerne, som jeg erkendte det ved koncerten i Herning. Queen og Adam Lambert holder stadig, og de underholdte virkelig, spillede som en uvirkelig drøm, havde medbragt kæmpe store effekter og havde stor effekt i Jelling. I kontrolrummet sad en fly-marshall fra Billund lufthavn ved en stor rød knap, der sikkert var lige så iøjenfaldende som Simon Cowells i American Idol! Queen kunne nemlig ikke bruge den fulde effekt af deres laserlys på denne placering, grundet indflyvningen til lufthavnen, så man havde justeret alt laserlyset ned i en vinkel af 15 grader, hen over natten. Kom lyset højere, så ville marshallen trykke på stopknappen, men heldigvis fik Queen og Adam Lambert lov at fuldføre hele koncerten, og TAK for det. Alt er synkroniseret, øvet og timet, og det var godt set af Jelling Musikfestival, at gøre dette scoop. We Will Rock You, synger de, og dét gjorde Queen bestemt i Jelling, sammen med ham den store velsyngende dramaqueen, Adam Lambert.

Flere billeder fra showet i Jelling, lige herunder!

Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergård
Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016.
Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Queen + Adam Lambert, Jelling Musikfestival 2016. Foto: Kim Søndergaard
Laserlyset var justeret ned til 15 grader, grundet Billund Lufthavns indflyvning. Foto: Kim Søndergaard

Se også hele billedeserien via dette link på flickr.com : https://flic.kr/s/aHskyCESEC