STINE BRAMSEN FEAT. NABIHA – GRØN KONCERT AARHUS

Stine Bramsen havde inviteret Nabiha med på scenen. Foto: Kim Søndergaard

Der var dømt girlpower, og lidt diva, da Stine Bramsen og band bød op til dans og fest, på Grøn Koncerts P3 scene i Aarhus. Aarhus skal have det bedste og smile, synes det at hedde, og toppen af poppen findes ikke kun på tv. 

EN RIGTIG LIVE SESSION

Dette er live og direkte, sagde Stine Bramsen. Det var det også. Foto: Kim Søndergaard

Glem alt om divaer i Junglen, og glem alt om noget der skal minde om en times ligegyldig reality underholdning. Stine Bramsen står i disse år helt alene uden Alphabeat, og naturligvis skulle Aarhus forkæles, med hendes solo projekt og en hyldest til de største sangerinder derude, i form af coverversioner. Der var nok af det hele fra Bramsens Fiftyseven album, selvom hun havde inviteret Nabiha med på scenen, hvor alt blev forvandlet til en duo koncert. Der er to rigtige og dedikerede sang divaer i dette land, og de er velformulerede, uden det bliver for klinisk afsprittet. De hedder Stine og Nabiha! Stine selv, fik sendt indtil flere hilsner til hendes venner fra Alphabeat, som hun synes at savne, og at Nabiha kiggede forbi, gjorde det absolut ikke værre. Glem alt om Alphabeat for et øjeblik, for når Nabiha og Stine fletter musikalske fingre, så går der diva i den. Diva for en aften, toppen af poppen, når det er direkte.  Stine startede med at fortælle om playback, og gjorde det klart, at denne koncert var live, med rigtige musikere og rigtige mennesker bag instrumenterne og mikrofonerne. Jeg blev overbevist, sammen med Aarhus, og både Bramsen og Nabiha kan synge alt live og direkte. Det kunne vel sagtens lige så godt, have været en livesession på Facebook, eller anden form for stream. En nutidig tilstedeværelse, som andre i udlandet bør se godt efter! 

Nabiha på scenen med Stine Bramsen. Foto: Kim Søndergaard

FØDT PÅ NY

Selvom Stine Bramsen sagtens kunne have båret denne koncert selv, så vakte det stor begejstring, da sangerinden Nabiha kom på scenen, og samtidig overtog showet for en kort bemærkning, inden sangerinderne i fællesskab, for alvor drog ind ind på mash-up vejen. To lækre, og ikke mindst talentfulde sangerinder på scenen på samme tid, er næsten for meget, ifølge publikum. Det var aldrig sket i udlandet, og især ikke når man kan høre, at det faktisk er live og det er rigtigt nok, når Bramsen siger det. Det var fantastisk og uden filter, som sange og sangerinder bør og skal være. Jeg indrømmer gerne, at jeg har hørt begge sangerinder på radioen, hvor de fylder sendefladerne godt ud, men jeg har aldrig set og hørt Stine eller Nabiha live. Det skal jeg klart igen! Stine Bramsen og band fik solgt mig til dem, og jeg overgav mig ret hurtigt, sammen med resten af pladsen. Stine og Nabiha ved, hvad deres fans vil have, og de tog alt med fra toppen af pigepoppen, og havde også samlet et hold musikere, og korsangere, som forstod divaernes udtryk og budskaber.  Man kunne absolut ikke undgå, at være tilstede i nuet, og overgive sig. Begge sangerinder har hvert deres udtryk, men finesserne i dette mash-up, var absolut tilstede i Aarhus. Man blev helt født på ny, på denne skønne lørdag eftermiddag i Aarhus. Stine Bramsen savnede muligvis vennerne i Alphabeat, men flere så ud til, at være mere end tilfreds med det faktum, at hun havde taget Nabiha med på scenen. Sangerinderne brændte for det, og viste at de er skabt til et samarbejde. De store divaer kan vist bare ringe, hvis de vil have et indtryk af et solidt show, som er gennemført og fremadrettet holder ved. Det behøver ikke at være så oppustet og kontrolleret, når man vil ud med sine sange. Skønne sangstemmer, glade smil, og dedikation kommer man meget langt med. 

Flere billeder under artiklen.

Det var en oplagt Stine Bramsen, der gik på scenen i Aarhus. Foto: Kim Søndergaard
Nabiha passer rigtigt godt til Stine Bramsen. Foto: Kim Søndergaard
Der var diva tema, da Bramsen og Nabiha gik på scenen. Foto: Kim Søndergaard