D-A-D – GRØN KONCERT 2016, AARHUS

D-A-D med Jesper Binzer i forgrunden, spillede solen i hegnet på Grøn Koncert i Aarhus. Foto: Kim Søndergaard

Man kan ikke fornægte, at D-A-D er et af Danmarks største rockbands, og det beviste de atter engang, da de spillede solen i hegnet, på lørdagens Grøn Koncert i Aarhus. Der blev raflet om øl billetter til dagens Grøn Koncert, rundt omkring i Aarhus, da den grønne karavane besøgte byen, og ud på aftenen afslørede D-A-D, at de også havde raflet om tingene, og ville spille albummet Riskin’ It All, fra ende til anden. Det vakte jubel, da bandet gik på scenen, og lukkede dagen i Aarhus. 

MAGTDEMONSTRATION

D-A-D lukkede årets Grøn Koncert i Aarhus, med Riskin’ It All albummet. Foto: Kim Søndergaard

Der er ingen nykker hos D-A-D, når de går på scenen. De har prøvet det masser af gange, og denne gang gik de atter direkte ind hos publikum, da de entrede scenen. Naturligvis kan man ikke åbne en rigtig rockkoncert uden et stunt, så naturligvis kom guitarist Jacob Binzer svævende ind på scenen ude fra pladsen, iført guitar, kendt høj hat, og et lige så kendt guitar riff. Det manglede da bare! Vi taler jo om D-A-D! Det var et imponerende skue og imponerende setup, som bandet stillede med, lige fra start. Energien udeblev ikke, og indfandt sig allerede fra første sang, som de ikke engang behøvede at præsentere. Tilsyneladende kan publikum ikke få nok af Danmarks førende ikoniske rockband, og Aarhus var med på alt. Der blev råbt og skreget, og for fanden i helvede, hvor var alle enige om, at Jesper Binzer på vokal og guitar, bare skulle råbe og befale, for et trofast publikum retter gerne ind, og fester med. Bassist Stig Pedersen er bestemt kommet sig, efter et par komplicerede brækkede knogler sidste år, hvor Søren Andersen fra Electric Guitars, afløste ham på bas. Der er kun en Stig i denne verden, og han var bestemt tilbage på sin plads og bas, som naturligvis kun havde to strenge og masse af underfundige designs i udformningen. Søren Andersen var absolut den bedste afløser, da uheldet indtraf sidste år, men Stig var tilbage, og der var show for alle pengene. Laust Sonne straffede sit trommesæt på ny, og forresten foregik det fra en sofa, kendt fra coveret på et D-A-D album. Hver gang det solide, og legendariske, danske band går på scenen, forventer vi underholdning og rendyrket rock fra deres side, og publikum i Aarhus var aldrig i tvivl om, at D-A-D var på besøg. De kan virke rå og brutale på nogle, men det er faktisk et venligt og betænksomt band, når de taler og udtrykker sig fra scenen! De leverede en vanlig magtdemonstration, men det er aldrig det samme show, når man ser D-A-D, endda selvom de spiller et helt album igennem.  Lørdag raflede de som sagt, og endte med at spille det gamle og anmelderroste album, Riskin’ it All. 

Laust Sonne blev båret frem af publikum, og gav endnu mere tilbage. Foto: Kim Søndergaard

FORLYSTELSESPARK I AARHUS

Stig Pedersen var i den grad tilbage på de to-strengede bas skulpturer. Foto: Kim Søndergaard

Mange havde ventet i flere år, på at se D-A-D, som næsten ikke kan overraske mere, men de imponerede altså Aarhus, ad flere omgange. De hardcore fans var godt klar over, at der var lagt op til en koncert med rock, et tema fra et af de gamle album, men de var ikke klar over, at de skulle være involveret i at hylde det legendariske album, Riskin’ It All, og at bandet spillede lige netop dette album for Aarhus, var lige i skabet. Jeg blev svært begejstret, da jeg så D-A-D havde medbragt den gamle blå sofa med kvægtema på, samt det gamle fjernsyn, den gamle radio, og standerlampen, og tapetseret hele scenen i nikotin gult look og grønne blomster. Der manglede ikke noget, og D-A-D havde fra starten lagt op til en underholdende aften i Aarhus. Good clean family entertainment you can trust, som man siger. Bandet har rundet et skarpt hjørne, men det er hverken spilleglæde eller motivationen, som mangler. Og så er de virkelig velklædte til Rock N Roll. Der var en imponerende energi, og selvom der er en øvre grænse for, hvor højt man må spille, var det bare som om spaderne og soloerne, blev højere og højere,og trommerne blev seriøst gennembanket, som koncerten skred frem. Rock skal være højt, og der er højt til loftet, når D-A-D indtager scenen, som denne aften i Aarhus. Når der er højt til loftet, er der naturligvis også plads til røg, ild og hjelme med fyrværkeri, og endnu en flyvetur. Jeg  havde faktisk glemt, hvor fedt det gamle album Riskin’ It All er endnu, og de sjældent spillede sange, var meget velkomne, og der blev sunget rigtigt meget med, fra de 30000 gæster foran Grøn Scene. Det kan godt ske, at bandet ikke måtte hedde det de hed, men for mig var det en stor fornøjelse, og en stor forlystelse, selv da det var ved at blive mørkt i Disneyland. D-A-D er og bliver kongerne på hjemmebanen i Danmark, og de må meget gerne fortsætte sporet, forlød det fra fans og let berusede personer derude. Der var fest, ja der var! 

Se flere billeder lige under artiklen og hele galleriet fra mig, lige her på Flickr.com

Jacob “Cobber” Binzer, åbnede koncerten højtflyvende og vendte det hele lidt på hovedet! Foto: Kim Søndergaard
D-A-D var tilbage med Riskin’ It All albummet. Foto: Kim Søndergaard
D-A-D spillede solen i hegnet. Foto: Kim Søndergaard
Publikum nød D-A-D og bandet nød det vist lige så meget. Foto: Kim Søndergaard
For fanden i helvede Aaaaaarhuuuus. Foto: Kim Søndergaard
Stig Pedersen går aldrig på scenen, uden en uniform. Det er fedt! Foto: Kim Søndergaard
Et riff og en sang om en saks starter lige her. Foto: Kim Søndergaard
Et riff og en sang om en saks starter lige her. Foto: Kim Søndergaard