SLUT MED STATUS QUO?

Rick Parfitt i front for Status Quo, da de gæstede Rock Under Broen, tilbage i 2015. Foto: Kim Søndergaard

Her fra siden, vil vi gerne sende de største ønsker om god bedring til Rick Parfitt, der er stiftende medlem, guitarist, sangskriver og forsanger i det britiske rockband, Status Quo. Rick Parfitt synes desværre fortid i Status Quo, grundet hjerteproblemer. 

Rick Parfitt, med den hvide ikoniske gamle Fender Telecaster, har  i en del år kæmpet med helbredet og hjerteproblemer. Det har gjort, at bandet i nat (natten til torsdag, red.) har udsendt en pressemeddelelse, hvor der gives status på hans fremtid, samt hjertetilfælde, der desværre ramte ham denne sommer, under deres elektriske turné. Det har længe været planlagt, at bandet ville gå på pension i den nuværende elektriske udgave, sluttende med en planlagt “Last Night Of The Electrics Tour”, som starter i Østrig om en måneds tid. Denne vil stadig blive gennemført, men Rick er blevet beordret til at holde sig i ro, selvom hans tilstand er i bedring og han gerne vil på scenen, men ikke er fuldt funktionel. Han vil også gerne komme sig helt, så han kan opleve sine tvillinger mange år endnu, og komponere et kommende soloalbum.

Her ses Rick Parfitt i front for Status Quo, da de gav koncert til Rock Under Broen 2015. Foto: Kim Søndergaard

Pressemeddelelsen taler for sig selv, men herfra ser det ud til, at dagene er endeligt talte, for et ikonisk og historisk britisk rockorkester. Et rockorkester, der bla. har været syret ind i historien omkring, og lagt sig i kølvandet på The Beatles, og som har været stærkt inspireret af et hav af datidens orkestre og solister. Rick Parfitt vil, ifølge kilder og fans, muligvis kigge forbi scenerne, men det skal fans nok ikke regne med. Der var planlagt akustiske koncerter i fremtiden, som de også har udført dem før, men den store rock n roll finale udebliver altså i original form, med de to stiftende medlemmer.
Tilbage på scenen er kun vennen og medstifter af Status Quo, Francis Rossi, som dog har fået velsignelse og ed til, at fortsætte med vikarer ved hans side, når bandet går på scenen,  på den planlagte efterårs turné.

Rick Parfitt blev denne sommer ramt af et hjertetilfælde, lige før en koncert i Tyrkiet. Han har netop meldt afbud til Quo’s store elektriske afskedsturné. Foto: Kim Søndergaard

De akustiske koncerter vil muligvis blive gennemført fra og med næste år, men herfra gættes på, at vi måske har set det sidste til Status Quo i al evighed. Rick har allerede været, og vil blive afløst resten af året, til de planlagte farvelkoncerter. Bandet har netop givet rockkoncert i Hyde Park i London, hvor engelske BBC fangede deres let akustiske, og en smule mere folkrockede, udgave af bagkataloget. Det siges, at det var en skøn og speciel koncert, hvor tankerne også gik til den sygemeldte Rick.

Herfra ønskes al god bedring til guitarist, sangskriver, og stiftende medlem af Status Quo, Rick Parfitt. Et stort og yderst historisk britisk ikon, i rockhistorien.

I nedenstående link fra bandets sommerkoncert i Hyde Park, fornemmer man publikums kærlighed til det ikoniske band, og dernæst poster vi bandets officielle pressemeddelelse.

Rick Parfitt

Status Quo regret to announce that guitarist Rick Parfitt has been ordered to rest for the remainder of the year at the very least following on from his heart attack and associated complications following a Quo show in Turkey on June 14th.

This means, of course, that he will be unable to take part in the forthcoming ‘Last Night Of The Electrics’ European and UK tour which commences in Vienna, Austria on October 12th.

Simon Porter, the band’s manager comments, “Although Rick is recovering well and is now able to lead a relatively normal day to day life, he is far from being fit enough to undertake the rigours of Quo’s touring schedule. Perhaps now is the time to reveal that Rick actually ‘died’ for several minutes directly following his heart attack which resulted in mild cognitive impairments for which he continues to receive neuropsychological support.
His medical team continue to be confident of a full recovery, but Rick’s absolute priorities for the foreseeable future are for his health and wellbeing and to be able to see his eight year old twin children Tommy and Lily grow up.
To this end, Rick may well have performed his last show with Quo, but no final decision will be made until next year. Regardless, it is his wish that the band continue to tour as planned and he will always be a part of Quo’s numerous other off stage activities”.

Rick has given his full blessing for the band to continue to honour their touring schedule in order to not let down the fans. Until the end of 2016, Status Quo will continue to utilise guest musicians. Irish guitarist Richie Malone, who is currently playing with the band, will continue in this role at least until the end of Quo’s European schedule which concludes in Paris on December 4th. Freddie Edwards, son of Quo bass player John ‘Rhino’ Edwards also stepped in for Rick during some of the Summer shows.

Rick will also use his convalescence period to compose songs for a long overdue solo album which he plans to record early next year. In the meantime, both Rick and the band would like to thank the fans for their continued understanding and support.