Nyt fra Den Syvende Søn og The Boy That Got Away

Den Syvende Søn. Foto: PR

Der er nyt på den danske scene. Både The Boy That Got Away, og Den Syvende Søn, er netop nu ude med ny singleforløber, til deres kommende albums. Det tegner lovende for begge bands, og derfor bringer vi her et nyt indslag til stream sektionen.

DEN SYVENDE SØN

Er ikke et nyt bekendtskab herhjemme, men desværre har alt mainstream rock og popmusik på radioerne, tit oversvømmet dette fantastiske danske band og deres fantastiske musikalske univers. De synger på dansk, og det er pisse fedt. De har Michel Belli i forgrunden, så måske ringer der en klokke hos læseren, med hensyn til efternavnet. Michel er nemlig søn af Peter Belli, og man aner det nu godt på denne nye single, men Michel og bandet har heldigvis deres egen uforfalskede originalitet intakt, og kører deres egen magiske og let psykedeliske sound. Netop nu, er forløberen til deres kommende og andet album ude, og førstesinglen har fået titlen “Et Liv Af Ild”

Der er også ild i hele bandet, som altid har lagt sig tæt op ad deres gamle idoler og inspirationskilder. Lyden er deres egen, men jeg er ret vild med den lidt surfprægede og syrede lyd, der har strejf af 60’erne og 70’erne. Det er bestemt friskt, at man kan være så tro imod lyden og samtidig skrive så fremragende nutidige sange, med glød og entusiasme fra en svunden tid. Igen må jeg anbefale, at man holder øje med det kommende album fra Den Syvende Søn. Gutterne i bandet har virkelig fat i noget med deres nye udspil, som tager over, fra deres selvtitulerede debutalbum, fra 2010.

Har du ikke Spotify, så Lyt med lige her.

THE BOY THAT GOT AWAY

Tim Alvin, fra The Boy That Got Away. De er klar med første single fra deres kommende album. Foto: Kim Søndergaard.

Bandet har medvirket på denne side et par gange, bla. via podcast, hvor de forklarer lidt om deres debutalbum, og de er virkelig beærede over den modtagelse, de har fået blandt deres trofaste fans, med den nye single “Onward” – Jeg vil gerne bruge ordene klasse udspil, når jeg lytter!

De har bestemt gjort sig yderst umage, for at beholde deres klang, og er stadig tro imod deres oprindelige og solide lydbillede, men søger også imod lidt mere finpudsning. TBTGA er nutidige i deres sound, og de fortjener bestemt en større udbredelse herhjemme, samt i udlandet. De kan og de vil! Herfra ventes der spændt på deres nye album. Trommerne er forøvrigt indspillet i en tørlagt swimmingpool, af alle steder. Solid rock når det er bedst, med store referencer til de amerikanske grunge lydstudier. Her er den nye single “Onward” – taget fra bandets officielle youtubekanal.