LOVE SHOP – TØJHUSET – FREDERICIA

Jens Unmack i front for Love Shop, da bandet indviede Tøjhuset i Fredericia, som nyt og kommende spillested. Foto: Kim Søndergaard

I disse for vort land, så alvorlige tider, var der indvielse og løssluppen stemning i Tøjhuset i Fredericia, da Love Shop afsluttede deres 2016 turné i stor stil, og markerede at Det Bruunske Pakhus, som normalt ligger historiske lokaler til musikken, flytter i nye lokaler. Det var en stor fest for aftenens band, og fuldt hus samt udbytte, for de fremmødte på den nye adresse i Tøjhuset, der fik sin store debut som nyt spillested.

HISTORISK FORTØJRINGPÆL OG FREMMEDLEGIONÆRER

Lad mig gerne indrømme, at jeg ikke decideret har dyrket bandet Love Shop, men alligevel haft en dyb respekt igennem årene, og lyttet flittigt med på deres albums, også dem i vinyludgave! Jeg har gemt koncerterne til de senere år, men de har altid gemt sig inde i mig og givet mig en masse. Jeg kom sent i gang med Love Shop, som runder de knapt 30 år på scenerne i disse år, men alligevel har de altid hængt fast i mig, grundet de ultra aktuelle og vedrørende, samt historiske og ikoniske tekster. Unmack kan det der med tekster og levering af dem, og det beviste han fra start, da han og bandet tog hul på den nybyggede scene i Tøjhuset i Fredericia, som var iført et kæmpe stort dannebrogsflag. Dannebrog og Danmark er Love Shops ikoniske skilt, hver gang de spiller, og fra første sang fungerede det hele bare. Unmack og Co. lossede til mig, samt det nye spillested og publikum, og man skulle ikke langt ind i aftenens koncert, før de gamle, samt visse hedengangne spillesteder og barer, blev nævnt i koncerten. Hollywood Hardrock synes savnet, og det var vist næsten lige der, at bandet første gang kiggede ind med sangene og den evige butik, fyldt med kærlighed. Nu er stedet revet ned og udskiftet med beton, men det historiske Tøjhus står endnu, og det var hurtigt klart, at nyt beton, som en anden berlinmur, ikke kan erstatte minderne og de tanker, som bandet og enkelte i blandt aftenens publikum havde oplevet i Love Shops spæde år. Der var vist ingen tvivl om, at bandet nød at være tilbage i Fredericia, og medvirke til en ny musikalsk historie i byen. Det musikalske skal nok overleve i fremtiden, når Fredericia får rigtigt gang i bindingsværks byggeriets gamle svar, på det moderne to etagers spillested, VEGA i København.

Der var mulighed for at nyde koncerten fra 1. sal, da Love Shop indviede Tøjhuset som spillested. Foto: Kim Søndergaard

Indretningen er lækker og Unmacks ikoniske stemme, synes denne aften, at passe flot ind i Tøjhuset, hvor dele af publikum også fik lov at få taletid igennem mikrofonen, når det drejede sig om den gode historie. Gasolin har tilsyneladende spillet i byen engang, men der var ikke helt enighed om hvor det var, samt om det var Kim Larsen selv, som gik solo i byen. Unmack er en tillidsfuld personlighed, som gerne vil sætte pris på en god fest, samt værdsætte bandets elskede publikum, og de kopierede også Larsens sang Langebro, direkte ind publikums hjerter. Det passede ganske fint, og hvor var det dejligt med et ægte og dedikeret covernummer. Fællessang var der også nok af hele aftenen, og her fik enkelte også en sangstemme med, på godt og ondt, mest godt. Vi blev også fortøjret, der tæt på den gamle havn i Fredericia, da Love Shop anløb med nye og ganske gode sange i rejsekufferten. Det var faktisk slet ikke så slemt med nye og ikke udgivne sange, og bandet leverede dem med en sikker stil, som var de en del af bagkataloget.

Mika Vandborg på guitar og Ebow. Foto: Kim Søndergaard

KOLLEKTIV OPLEVELSE

Love Shop er et stort kollektiv, som ynder at være perfektionistiske i deres spillestil. Alt, inklusiv publikum, skal vist gerne klappe med, det meste af tiden. Jeg så ikke ret mange, som ikke klappede og virkede interesserede i bandet, hele vejen igennem. Der var lokal musiker med i form af Thomas Duus på trommer, og hold nu op, hvor blev de serveret fedt! Hele lydbilledet fik mig til at smile op til flere gange, da det er som om, at der ikke ligger noget som helst forkert i Love Shops musikalske udtryk. Love Shop er ikke en gigantisk 85 meter rekord vindmøllevinge, men de er skabt til at bevæge energien på samme måde. Transporten af energi kører ikke galt eller blokerer et hjul, men kører bare hele tiden og til tiden. Den store megawatt effekt af vingerne på Love Shop vindmøllen, leverer endnu flere gigawatt, end der er behov for. Der er overskudsenergi hos samtlige dele og medlemmer, og det gav sig bestemt udtryk, denne aften i Tøjhuset. Det var bestemt ikke til at se og høre, at bandet har været på en meget lang turné i år, samt spillet med De Eneste To på Grøn Koncert, for timingen og alle punkter var perfektionistisk på plads endnu, som om de lige var startet på deres turné.  Love Shop er et kollektiv, som ikke skiller sig ud og kommer op at skændes, og der er masser af plads til drømme, fra Berlin til København, over Fredericia. Denne aften trak de stikket for en tid på livescenerne, og denne sidste koncert var intim og vedkommende. Både fordi bandet er velspillende, og fordi publikum havde glædet sig. Alt blev gengældt den anden vej, og man glemte helt, at man var i et gammelt pakhus på en havnefront, imens de ikoniske toner og sange, lagde grundstenen til en ny æra i Fredericia. De kan bestemt spille sammen i Love Shop, og der er og var denne aften, både plads til enormt storladen guitar, samt uanede mængder af perfekt serveret bas, der agerer dansepartner til de flotte og vedkommende keys og tangenter. Kollektivet Love Shop leverede i den grad, og var i topform, da de var åbningsband i de kommende års fredericianske musikhus og musikhistorie. De historiske og nyrenoverede rammer passede alt for godt til Love Shop, som bare ikke ville stoppe med at uddele kærlighed til Fredericia med hele bagkataloget og de nye sange. Sidste dag på turen skulle nydes, men der blev også arbejdet hårdt for at give alle en uforglemmelig oplevelse, og bandet leverede det hele med ultra let overskud og energi.

Se flere billeder fra koncerten herunder.

Thomas Duus er lokalt forankret ud fra det fredericianske musikmiljø, og så ud til at nyde at være tilbage. Foto: Kim Søndergaard
Der var god stemning og en god atmosfære, da Love Shop kiggede forbi Fredericias nye spillested, Tøjhuset. Foto: Kim Søndergaard
Forsanger Jens Unmack nød hvert et øjeblik, da Love Shop gæstede Fredericia, med sidste koncert i år. Foto: Kim Søndergaard
Love Shop på scenen i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Det spillede Love Shop i Fredericia.