ESBEN KRONBORG – HOWLING AT THE MOON 

Esben Kronborg er klar med ny single 17.Marts

Her på redaktionen, har jeg netop modtaget en sprit ny single, fra sangskriveren og sangeren Esben Kronborg. Singlen har fået titlen Howling At The Moon, og bebuder nye tanker, energi og overskud. Sangen der udkommer på fredag, tegner godt for fremtiden, og bevarer samtidig Esbens udtryk. 

Ved første lyt mærker man ny energi, en kamp for at ville sangskrivningen, livet og historiefortællingen er intakt og fint bevaret, i tråden fra seneste album, A Multitude Of Things You Can’t Rehearse.
Esben har denne gang allieret sig med bandet The DeSoto Caucus, som falder lige ind i Esbens ånd og drøm, om det udtryk han vil have. Det hele er dog blevet rykket et stort stykke, og har man lyttet seneste album fra efteråret 2016, som jeg omtalte her på siden, er der alligevel sket en hel del, og det er et rigtigt godt valg, at han har inviteret hele bandet med på denne single. Når jeg nævner hele bandet, er det fordi, Esben tidligere har indspillet sange og musik med præcis samme band, dog hver især med musikerne. Bandet har forøvrigt tidligere arbejdet med navne som danske C.V Jørgensen og Agnes Obel, samt den amerikanske sanger og sangskriver Howe Gelb.
De virker afsindigt godt sammen, det er detaljeret, og flytter Esbens sange endnu et niveau op, når det kommer til lyden!

Esben Kronborg er allerede en ganske etableret sangskriver på de danske scener. Foto: Kim Søndergaard

Esbens Kronborg mener det her, og hans stemme og udtryk er virkelig fin på denne single, hvor der samtidig fornemmes en stor kærlighed til sangens fremførelse og til singer-songwriterens kunnen. Han kan endnu mere, end det vi tidligere har hørt, og det klæder ham så godt at gå hele vejen, der er bred og lang, præcis som det kendes fra de amerikanske highways, hvor Esben også har turnéret og udfoldet sig. Esben er ikke født på ny, for det kendte udtrykt og hans signatur, er bevaret i hans sangskrivning og vokalen, men denne gang er der er bare enormt stort tryk på energien og viljen, og man fornemmer det fra første lyt. Esben har været meget igennem i de senere år, på godt og ondt, men heldigvis kan en sang og sangskrivningen flytte meget, og det har måske endda gjort ham endnu stærkere. Der er bare en endnu større portion vilje, autencitet, entegritet og personligt engagement på denne nye single, Howling At The Moon, og derfor er Esben Kronborg også ved at plante sig solidt på det danske musikalske landkort, præcis som de store UNESCO skilte ved motorvejen, der henviser til seværdigheder og alt det gode, som er bevaringsværdigt og i en klasse for sig.

Howling At The Moon bliver udgivet fra Nordic Music Society, og kan lyttes fra imorgen, fredag den 17.Marts.