BITE THE BULLET – CAN BE ANYTHING

Albumcoveret, Can Be Anything, fra Bite The Bullet

Jeg har sniglyttet det nye og tredje album, fra det danske rockband Bite The Bullet, hvor MGMT på en måde møder The Blue Van og Led Zeppelin, men mere om det senere. Albummet er stærkt, meget personligt i udtrykket, og bliver aldrig kedeligt og lytteoplevelsen er storladen og eftertænksom. Dette er virkelig et originalt og terapeutisk album, som bør sætte spor langt frem i tiden.

AUTENTISK ROCK

Det er autentisk rockmusik fra første strofe og akkord, hvor man sendes tilbage til en uddød tid, hvor et godt band og en modig producer, smelter sammen. Det høres meget tydeligt på Bite The Bullets nye album, Can Be Anything, at de ikke er bange for at lade deres varemærke og deres passion udfolde sig, og køre linen helt ud, i forhold til drejebogen. De tør noget, og de vil det stadig. Det er faktisk lidt overvældende i starten, men man vænner sig til det på den mest behagelige måde, og det er absolut sjældent, med få undtagelser, at danmark leverer den slags rock. Jeg kan godt lide retningerne, hvorpå bandet leger med lyden og teknikken og man falder for den måde, de dyrker lyden, deres spillelyst, og positive vibes i den retning. Det bliver bare aldrig kedeligt. De spiller en vis del ud af deres solide rock- outfit, og det klæder dem ganske godt. The Blue Van, Led Zeppelin, Kliché og MGMT har ikke levet forgæves, og det er kærligt ment, fordi bandet bevarer deres eget udtryk, arbejder for det, og selv opfinder noget i disse retninger, som jeg i forvejen holder af. Det gør mig interesseret!

Bite The Bullet, pressefoto

INTERNATIONALT FORMAT

Teksterne har ifølge bandet selv, været rundt og vende, hos andre kapaciteter ud i sangskrivning og producering, men teksterne er skarpe, op og ned, og bevæger sig hele vejen hen over det, som et rigtigt rockband skal kunne. At bandet er store i Tyskland og har spillet de europæiske landevejene tynde, må også have noget at sige, og det høres tydeligt, at den internationale klasse ikke er kommet af sig selv. Forsanger Thomas Storgaard Christensen, gør det virkeligt fedt, og man henslænges til en gammel lænestol eller en slidt nikotinfyldt lædersofa, der står med en læselampe og klæder persertæppet så fint. Dette er også kærligt ment, da sangen og musikken, simpelthen frembringer billeder og oplevelser, når de lyttes. Det er det god, personlig, og nyskabende rockmusik skal kunne. Og så gør det heller ikke noget, når hele bandet smelter sammen og bliver psykedeliske på deres egen fede måde. Can Be Anything er et uhørt sjældent album, og klæder bandfællesskabet rigtigt godt!

Bite The Bullet – Can Be Anything er ude fredag fra Target Group