TV-2 – ODENSE IDRÆTSPARK – TOURSTART ’17

Tv-2 startede deres sommer turné i Odense, med bandet Sonja Hald på scenen. Foto: Kim Søndergaard

Jeg drog ud, endda med toget opkaldt efter digteren Tom Kristensen, for at tjekke formen på The grand old men of danish rock, love and understanding. Her i digternes land, har tv-2 stadig et stort publikum, der trofast tropper op, og vist aldrig bliver trætte af Brandt og Co, og bandet formår til stadighed at finde nye ting frem i deres store bagkatalog.

Flere tusinde løbere, havde taget en tur på 5-10km, men det synes ikke ar have brugt alt energi, for der var fyld op, i Odense Idrætspark, da bandet entrerede scenen, efter kun en stor koncert i 2016, og publikum havde pulsen oppe, under hele koncerten, der bød på spændende gæster, og en god håndfuld hits, i solen i Odense.Det solide gamle band fra Aarhus kan endnu, og de lyser af spilleglæde og samtidig formår de, at hente nye danske navne med ud i landet, og lave solide mash-up versioner af eget bagkatalog, men samtidig give disse nye bands stor plads, og træde lidt tilbage. Ved foden af et solbeskinnet Odense atletikstadion, entrerede det danske, og efterhånden etablerede band Sonja Hald scenen, 6 sange inde i koncerten, og fik med egne ord og banjo! sat gang i tv-2 sangen, Hallo Hallo, der fik et nyt udtryk. Bandet synes at nyde, denne 2017 version, i fællessang i Odense, og tv-2 lyste op, og selv trommeslageren måtte afvige pladsen til fordel for en tamburin, men flot så det ud, og det er skarpt set, at passe en banjo ind i en tv-2 sang, men hvis nogle kan dette, så er det Sonja Hald.

Tv-2 startede deres sommer turné i Odense, med bandet Sonja Hald på scenen. Foto: Kim Søndergaard

For en årrække siden, var der rygter om et vist par i dansk rap, som ikke gik i den klassiske skole, idag har de bestået, og er helt på toppen af karakterskalaen, når det kommer til skæve tekster, med hang til dagligdagen. De var med tv-2 for en håndfuld somre siden, og fik store klapsalver og megen ros, og en del omtale i aviserne! Vi taler om Jonny Hefty og Jøden, der er tilbage på scenen med tv-2, til udvalgte koncerter, og Odense fik i den grad popmusik og stjernedrys, og kække bemærkninger, da de herrer gik på scenen, og løb og rappede sig igennem tv-2’s knapt 35 år gamle gennembruds hit, Popmusikerens Vise. En fantastisk ny version af en gammel klassisk rapsang, der har fået så meget skub på beatet, at tonelejet også har fået et nyk op, og er blevet pakket ind i et mashup, fra Blondie. Det er fedt, med skæve rytmer og en rystet pose med sange og idéer, den skal tv-2 bestemt have med herfra.

Jonny Hefty & Jøden, gæstede tv-2 på scenen i Odense. Foto: Kim Søndergaard

Der var en upåklagelig stemning af sommer i Odense, og som Steffen engang udtrykte det, netop i Odense, så skal man passe på, når foråret er kommet til byen, eller passe på, når det er blevet sommer derude. Han har ret, for stemningen stiger i takt med termometeret, og det store bagkatalog, fylder ens hoved og krop med glæde, når det dufter af græs og bandet springer ud af vinterhiet. Efter et vinterhi og et tørt tv-2 år anno 2016, samt en alt for lang grå vinter, var det en kæmpe fornøjelse, at se Danmarks svar på Blur møder Dylan, som hænger ud med Petshop Boys. Der var fest i Odense, trods ømme løbeben fra publikum, og alle stod op, hele vejen. Man blev så glad i den fynske hovedstad, og sendte endda en tanke til H.C Andersen undervejs. Jo mere man lytter efter, des mere kommer man med ind i klubben. Hvis radioprogrammet “hithouse” var til endnu, havde eftermiddagen i Odense, vist været en lang temaudsendelse.

The Aarhus Horns er atter engang med, som en fast del af bandets bagkatalog. Foto: Kim Søndergaard

Sommeren er skudt igang, med alt inklusiv, og tv-2 er atter engang i topform, og de formår, at fastholde publikum, med nytænkning og en yderst skarp sætliste, der iflg. kilder, vil rumme mange forskellige hits, hen over sommeren, i en nye varianter, fra by til by. I Odense blev der råbt noget åndssvagt, kastet århusianske håndtegn, og der blev også tid til hyldest af egne idoler fra bandets side. Naturligvis må man heller ikke glemme, at bandet igen i år har satset alt, og inviteret deres faste bluesbrødre, The Aarhus Horns, sangerinden Anne Hjort, og tangentmesteren Peter Dencker med, og det klæder bandet rigtigt godt, at satse hele butikken.

tv-2 nød at være tilbage i Odense, og Odense nød dem. Foto: Kim Søndergaard

Se hele billedegalleriet fra dagens koncert i Odense ved at klikke her på flickr.com