ASGER TECHAU – WAVES EP

Asger Techau, fra Kashmir, står nu på egen ben. Foto:Kim Søndergaard

Manden bag trommer i det hedengangne Kashmir, er tilbage med en EP, hvor beats og sange, lige får et hak op, med pil og. Det er gode lydbølger, der fortsætter, hvor Asger slap, med sit debutalbum, Phonetics.

Asger Techau er en teknisk dygtig herre, som ikke går på kompromis med lyden og sangens oprigtighed, og det fik vi en forsmag på, da han udgav debutalbummet, Phonetics, som også har vært omtalt her på siden, via podcast med Asger. 
I vinters udgav Asger en slags singleforløber til EP’en WAVES, men nu får vi 4 hele sange, i et stræk, og denne EP tager flot over, fra debutalbummet. Man sidder faktisk og venter på mere allerede, men nu er dette jo også kun en EP.
Det svinger ganske godt, og sangen Stock In The Mud, presser sig gevaldigt på, til at være en god kandidat til fast rotation på DR P6 beat, og det er ment med største tanke herfra, om mere af samme skuffe, når næste LP album engang ser dagens lys.

Asger er en stærk kapacitet på den danske musikscene, og som trommeslager i Kashmir, samt producer i andre sammenhænge, er ballasten til et vaskeægte og ærligt album lagt. Han slog allerede fast med debutalbummet, at han vil musikken i eget navn og budskabet i musikken, og han mener det tilmed ultra seriøst. På denne nye EP slår Asger igen fast, at han har mange tanker på hjerte, og hans sangskrivning er endnu engang, utroligt betagende og hele universet omkring Techau, bløder af meget mere, end en EP. For nogle kan det virke trivielt, når man lytter, men når man som jeg er til dette elektropop univers af seriøst og detaljeret nørderi, som Asgers musik er, så bliver EP’en WAVES aldrig kedelig. Ja jeg har faktisk allerede lyttet den en god håndfuld gange, for den signatur lyd som Asger rendyrker for lytteren, er absolut et must i dette lille land, og såmænd også under varmere himmelstrøg, hvor man tilmed kan surfe hele dagen, på den rette bølge.