NYT FRA NEPHEW – Vinter-i-Ring 

Endelig frigives der lidt nyt, fra en kendt musikalsk stald, der har programsat et nyt album, samt lidt “pop-up” koncerter, i årets løb! 
Nu er lidt af ventetiden endelig blæst bort, og ind kommer et nyt lavtryk, lydtryk, eller udtryk, der får gang i Nephews energiske vindmøller, på en flot og ny måde. At sidde i Mexico, under åben aftenhimmel, og lytte dette, kunne kun være en perfekt start, for åbningssangen! Den letter af, er med undertoner af udlængsel, og gør mig tryg, og lover godt for resten af EP’en.

I dag udkommer der en EP fra bandets hånd, som har fået titlen Vinter-i-Ring, og den har været annonceret i et godt stykke tid. Faktisk har bandet ikke rigtigt leget sammen på denne måde, siden 2012.
Bandet er udvidet med endnu en stemme, i form af Marie Højlund, som Simon Kvamm i 2017 arbejdede tæt sammen med, på forestillingen “Lyden af de skuldre vi står på” der blev opført på Aarhus teater.

Vi får tre sange – Amsterdam, At dø er at rejse, Sig månen langsomt hæver – hvor Marie også får vist sit værd, sammen med drengene fra Nephew. Herfra synes jeg det hele tegner yderst lækkert, og det klæder faktisk Simon ret flot, at dele sangene med et kvindeligt islæt. Det tårner sig op, det bygges op, og det lander så fint og flot, til rette ETA, lige på den landingsbane, som er reserveret til Nephew.

Der er rusket godt op i bandets univers, men når jeg lytter, så har de alligevel ikke lagt for vildt ud, med denne nye drejning. Kursen er sat, og rejsen skal nok blive behagelig, når der engang lander et helt album. Lyden er og bliver Nephew, men det ville da også være en skændsel, hvis man ikke holdte fast i sine rødder. De vil vist gerne lidt tilbage til rødderne i Nephew, og det kommer de også på denne EP, i form af sangen, At dø er at rejse, og man har knapt så meget hjertestarter med på disse tre sange, men holder sig fint kørende med batterierne fra Nefalygten. Nefalygter giver mig smil på læben!

Jeg synes bestemt det klæder bandet, at man har ryddet lidt op, rejst hver for sig, og ladet storbyernes torden ramme bandet, lige tilbage i de kreative hoveder. Når man oveni inviterer sådan en flot stemme, og kreativ kraft med, som Maria har, så fejler man ikke. Der er dybde med på denne EP, som kan række og favne langt. At man ligeledes har vovet sig ud i, at fortolke en gammel salme, samt smide tysk sprog på, det klæder alle, og det er modigt, men det er rart!

Hør nyt herunder