CHILDRENN, MINERS OUTFIT, ROXY JULES – TØJHUSET – FREDERICIA

Childrenn under koncerten i Tøjhuset i Fredericia. Foto : Kim Søndergaard

Lad mig starte med dette. Hvis denne aften i Tøjhuset i Fredericia havde været en amerikansk valgkamp, ville den nok have haft et kendt slogan, i stil med “Yes we can” og når det så er sagt, så kan den danske musikscene virkelig endnu. Kunstnerne denne aften, skal nok få 4 more years, og endnu mere til, uden russisk indblanding. Det var en unik aften med dansk musik, når det er bedst.

ROXY JULES

ROXY JULES i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

En enlig pige på scenen, men stor som et bigband, i sin lyd.
Jeg elsker når der smides loops rundt i lokalet, og især når de virker. En sangerinde med hendes guitarer, iført en god lydmand, samt backup og lydfiler ved fødderne, eller på tasterne. Det virker bare, og det virkede nærværende denne aften i Tøjhuset.
Danmark har fået endnu en loopgirl, ala Maria Timm, men frk. JULES kan selv, vil selv, og har faktisk en del år i bagagen og egen lyd. Når det så er sagt, så var det fornyende, og forrygende at høre en sangerinde med så stor kraft, og så gode tekster, som tilmed vil det her shit, og ved hvad hun vil på den danske musikscene.
Det var lunt, det var kærligt, let nørdet, og det var alt for kort, set med skribentens øjne. Heldigvis er der ny musik ude netop nu, og det blev tilmed også opført denne aften.

ROXY JULES i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

MINERS OUTFIT

Miners Outfit I Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Fik skruet op for temperaturen, denne kolde aften, lige på nippet til det vi kalder forår. Foråret lader vist vente på sig, men heldigvis kunne man varme sig, med endnu et gennemført navn, fra den danske musikscene. Lige som håbet var slukket, tændte de op for forårets komme, med deres euforiske, og let elektroniske musik, med ganske skarpe tekster.
Ovre i Los Angeles, har de et spillested, ved navn Club Spaceland (i øvrigt kendt fra filmen Yes Man!) og her hørte jeg for første gang, for en hel del år siden, en upcoming musiker, ved navn Rocco DeLuca. Midt i Fredericia, fandt jeg denne fredag aften ud af, at Danmark har et band, som egentlig sagtens kunne have spillet på Club Spaceland. Miners Outfit er såmænd også skabt til udlandet, og de rammer mig lige i hjertet, når de står frem, og smider en så gennemført optræden, og leverer så vovet musik, der matcher en international stjerne, som jeg stadig ynder at lytter til. Når man starter showet med en slideguitar, lige så velspillet som Rocco DeLuca fra USA, og tilfører sange og lyrik på sin egen personlige måde, så fanger man undertegnede, som heldigvis befandt sig i Tøjhuset, sammen med bandet fra Danmark. Den symfoniske rock prægede mere og mere aftenens koncert med Minors Outfit, og når man er sin egen, og mener det, så er man velkommen til, at byde ind med endnu mere. Sætlisten blev mere og mere interessant, og var en oplagt bro, videre til aftenens hovednavn. Det var bare melodisk synthrock som det skal være, med et tvist af indiemusik, og sangene sad i lige i mellemgulvet, og fik pudset støvet af de gamle bjælker i Tøjhuset. Mere af det tak!

Miners Outfit I Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
Miners Outfit I Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

CHILDRENN

CHILDRENN i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Er et slags kollektiv, skabt ud fra den gamle, og nye danske musikscene. Lad mig bare holde fast i det med kollektivet. Jeg klamrede mig til den store kollektive indsats, og det kollektive input og syn, som bandet havde på deres publikum, samt tilgangen til aftenens koncert. Der var desværre ikke fuldt hus denne aften i Tøjhuset, men det generede heldigvis ikke bandet. Jeg elsker et band, som spiller sig fuldt ud over scenekanten, og lige  i armene på publikum. Det gjorde CHILDRENN denne aften, og det gør de sikkert hele vejen, om der er 200 eller 10.000 tilhørere. Det lød og så sådan ud.
Bandet bød på gamle trends, og den gamle 1-2-3-4 rock, men den var pakket ind i et yderst psykedelisk fint net, af stolte traditioner, lige fra Elvis over Pink Floyd, over til Oasis. Jeg bed især mærke i en genganger, som hang fast hele aftenen, hos alle optrædende kunstnere, i form af kontrol over det man laver og yder. Bandet har virkelig lækre sange, og de har virkelig fat i noget større, men fællesnævneren fra hele aftenen er, at de kan kontrollere deres musikudstyr, og de gør det på en måde, som virker rå, lækker og dogme. Når man kaster en 12-strenget elguitar ind i kampen, så stivner jeg på den gode måde, som tilhører. Det er altså bare ikke lige noget man gør! De har bestemt læst på deres musikhistorie. Der var kontrol over det i Fredericia, og selv lysmanden havde læst på lektien. Det var en fed afslutning, på en ganske magisk og yderst musikalsk aften. Tak for det guys, i hev det hele hjem, vandt i Fredericia, og havde gode musikalske spindoktorer med, til at sprede budskabet.

CHILDRENN i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
CHILDRENN i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard
CHILDRENN i Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard