ROCK UNDER BROEN 2019

Rock Under Broen anno 2019, blev en god, men også våd omgang, med plads til få forbedringer. Musikken derimod, fejlede absolut intet. Foto: Kim Søndergaard

I Middelfart har det haltet lidt for år tilbage, men det gør det bestemt ikke mere! Rock Under Broen er tilbage i topform, og har genfundet sig selv, men der er stadig plads til lidt forbedringer. 

Forventningsfuld, spændt, samt fyldt med god karma, drog jeg mod dette års Rock Under Broen, som på mange måder har været en del af undertegnedes opvækst. Jeg er opvokset, og har spillet en del bold, lige der bag de nuværende to scener. Har af naturlige årsager, været forbi mange i år, da naboerne blev inviteret gratis med, men har da også skippet en god sjat, hen ad vejen. Musikken er man aldrig gået forbi, og hvert år har festivalen overgået sig selv, både musikalsk, billetmæssigt, samt omsætningsmæssigt. Det sidste er jo en del af kernen i, at vi får den gode musik serveret. Det er naturligvis musikken det her skal handle om, og især årets program, men derfor skal hele festivalen alligevel have en anmeldelse med herfra i sin helhed.

Vagn Ove, blev for nogle år siden fast vært igen, efter RUB havde hyret eksterne folk ind. Det er skønt, i sammenhæng med hans søn, og det hører til. Foto: Kim Søndergaard.

Da klokken slog 11, var der allerede kø ved indgangen i det forholdsvis fine vejr, og begge dele fortsatte lidt op ad dagen. Førstnævnte kan nok ikke afvikles hurtigere, med den sikkerhed der er i nutidens festival Danmark, og vejret er ingen jo herre over. Der var god stemning hele vejen rundt, og da The Minds of 99 gik på scenen, var der allerede godt fyldt op på pladsen. Danmark er tilbage i Middelfart, også selvom vejr og vind driller, og selvom der ikke kommer store udlandske navne forbi længere. Det gør heller ikke noget, Rock Under Broen, det gør det så absolut ikke. Slet ikke når man booker nutidens brede hotte navne, som danskerne vil se og høre.  Og høre ville publikum, selvom der blev snakket på rækkerne, foran, samt bagerst på pladsen. Men det kan man i Middelfart, det med at få en snak ude på pladsen, eller høre musikken helt oppe foran. Det er godt fordelt, og vil man kombinere det, så var dette års lyd og storskærme helt i orden, selvom det endda blæste en del, fra eftermiddags tid. Men de kunstnere der trådte op, havde bestemt også gode lydfolk med, hele vejen.

The Minds Of 99, havde fuldt hus fra starten af dagen. Foto: Kim Søndergaard.

I Middelfart er der plads, men det kniber lidt med de horder af stole, som publikum slæber med idag. Der er mærket af til dette, men det er yderst svært at komme rundt, når man er godt og vel 20000 mennesker samlet, der skal frem og tilbage. Det skal der nok strammes lidt op på, men stole skal der jo også være plads til. Måske er det fordi man fylder for meget eksternt ind, ala et VIP telt, salgsboder med mere, men det siges der er styr på det og plads til alle. Jo, der var egentlig plads, men det hele blev en kende for presset mellem stole og det stole-fri område, foran scenen. Tror det skal rykkes lidt og have mere plads bagud, så man kan komme rundt i siderne, hvor toiletter, mad, øl og vand også forefindes. Det er blevet bedre år for år, og siden man for et par år siden måtte lukke indgangen, grundet en for lille plads, har man da også rettet op på dele af det, så det skal nu nok gå, men der skal tænkes lidt. Der skal mere plads i “tragten” oppe til venstre for scenerne!

Rasmus Bjerg leverede en kæmpe koncert, og er den fødte John Mogensen arvtager, i samarbejde med bandet. Foto: Kim Søndergaard.

Mad og øl skal der jo til, og være plads til, og snak og hygge er en stor del af Rock Under Broen, og det har altid gået fint, og hånd i hånd. Der var i mine øjne ikke de store kø problemer ved mad og drikke boderne, og det er som om, at man er lykkes med projektet i den retning. Stor ros herfra, som jeg betragtede det over dagen. Toiletterne er der kommet flere af, og der var plads, men publikum brugte bare ikke muligheden bagerst på pladsen, så derfor forekom der kø oppe foran på pladsen, hvor indgang, scene, samt medarbejdere fra pladsen, skulle krydse hinanden. Den er svær den indgang, og toiletterne skal jo også helst være tæt på scenerne, så den skal også gentænkes. Om man kan rykke indgangen eller toiletterneer svært at sige, men det blev lidt presset over dagen.

Rasmus Bjerg leverede en kæmpe koncert, og er den fødte John Mogensen arvtager, i samarbejde med bandet. Foto: Kim Søndergaard.

Og så til musikken!

Man har over årene forsøgt sig med ind og udlandske kunstnere, men programmet ligger nu fast på de indlandske, og jeg synes musikansvarlig, Peter Zederkof og Co, har været ret gode til at finde en balance de seneste år. Man var jo også lidt presset af vejr og vind en overgang, samt svigtende billetsalg, så noget skulle gøres. Bevares! Jeg har bestemt nydt “de gode gamle dage” på pladsen, da Mr. Rock Under Broen, Bent Ove, var formand og bookede de store navne derude, som The Beach Boys, Joe Cocker, Def Leppard, Andrew Strong og Dr.Hook m.fl, blandet med de store danske navne. Hånd i hånd, fra Bent til Peter, men noget gik ned, og noget gik galt.

D-A-D fejede regnen væk, og leverede en klasse koncert. Foto: Kim Søndergaard.

Dette års program var så fantastisk godt sammensat, og der var noget for alle, og selvom regnen indfandt sig, så virkede det bare. Stod selv og betragtede navne som Magtens Korridorer, Gnags og Anne Sanne Lis, imens nogle publikummer smed håndklædet i ringen og gik våde hjem, med klaprende tænder. Jeg indrømmer, at det var let op ad bakke, men med de navne og deres fantastiske energi og lyst, så glemte man, at regnen til tider, piskede og trommede ned på regnfrakken, i kamp med kunstnernes vibes på scenen. Man kunne sågar stå på den, til tider, våde plads uden gummistøvler, så her er der også sket store forbedringer, siden man vendte pladsen om, og gav publikum mere plads, og to store scener, i stedet for den teltscene, som der alligevel ikke kunne klemmes nok ind i, når interessen var for stor.

D-A-D havde styr på Middelfart, og lækkerier med i form af storskærm, samt nye sange. Foto: Kim Søndergaard.

Skønt med mere plads til musikken, og skønt at Rock Under Broen igen formår at fastholde publikums interesse. Var man frivillig, eller som jeg fra pressen, så var forholdene også tip top og klasse, men det er en bonusinfo herfra. Alle blev overordnet behandlet godt i Middelfart, og allerede nu er 30 procent af næste års billetter solgt, og det er ret godt gået, når der ikke er sat musik på plakaten endnu! Prisen for en hel dag med de stærke danske navne, er skal der også ros til herfra. Regner man på det, så løber en enkelt koncert andre steder jo hurtigt op i 3-500 kr! Stærkt comeback under broen, og godt set at satse på danske artister. Det er et godt koncept! Lad bare Herning, Horsens, Sønderborg, Aalborg, Odense, Aarhus og Københavnsområdet får de opreklamerede navne. De klarer sig fint i Middelfart med 8 danske bands, i smukke omgivelser.

Læs mere om koncerterne lige her på linket og se flere billeder under artiklen.

Anne Sanne Lis, var en fest af 80’er og 90’er hits. Foto: Kim Søndergaard.
Anne Sanne Lis, leverede en af de gode i Middelfart. Foto: Kim Søndergaard.
GNAGS havde nyt album, samt en stor bunke hits med til Middelfart. Foto: Kim Søndergaard.
Rock Under Broens “Husorkester” Magtens Korridorer, elskede og elsker Middelfart. Foto: Kim Søndergaard.
Rock Under Broens “Husorkester” Magtens Korridorer, elskede og elsker Middelfart. Foto: Kim Søndergaard.
Rock Under Broens “Husorkester” Magtens Korridorer, elskede og elsker Middelfart. Foto: Kim Søndergaard.
Nephew havde gæster og rejsekammerater med, i form af Nik og Jay, der var blevet hængende, efter deres koncert. Foto: Kim Søndergaard.
Nephew sluttede af i Middelfart, og det var et godt valg. Foto: Kim Søndergaard.
Nephew med Nik og Jay. Foto: Kim Søndergaard.