MATHILDE FALCH & BAND LIVE

 Mathilde Falch har været på de danske scener i godt 10 år. Nu er hun og bandet ude med et liveudspil. Foto: Presse, Mathilde Falch

Det er sommer og det er tid til liveoplevelser. Dermed er det perfekt timet, at Mathilde Falch netop idag, har sluppet et livealbum, der kalder på koncerter under åben himmel, i rigtigt godt selskab. 

Normalt gransker man tekster og musik, når der dukker nyt op fra en artist, eller et band derude, men denne gang er det lytteoplevelsen, som er i fokus. Og fokus, det er der bestemt på dette livealbum, som bandet faktisk har arbejdet på i et godt stykke tid. Bandet er meget fokuseret, men aldrig så fokuseret, at det bliver strømlinet og kedeligt, og man falder aldrig hen, men falder direkte ned i den oplevelse og stemning der er, når man er til en koncert med Mathilde Falch og band.

Samspillet er så lækkert, og det publikum der var inviteret indenfor, da optagelsen fandt sted i vinters, må have haft en fantastisk aften, med masser af tekniske detaljer, klange, og forfinet samspil. Teksterne og musikken kender vi jo, og der er efterhånden kommet meget af det, i de seneste 10 år, hvor Mathilde Falch har spillet koncerter, og udgivet albums. Bandet er tændte, bandet har altid haft gnist og flamme, men lige her står de altså skarpere, end nogensinde, hvis man spørger mig.

På Mathilde Falchs studiealbums, forekommer lyden lidt sjusket, men på den helt perfekte måde, som det skal være. Eller man kan sige, at lyden er perfekt, men med en vibe, der hører de lidt upolerede 60/70’ere til, og det er ment på bedste måde. Egentlig minder Mathilde mig lidt, om en af mine andre yndlings sangerinder, i samspil med sit band, nemlig amerikanske Jenny Lewis. De to er dog deres egne, men det er venligt ment herfra, overfor Mathilde!

På liveudgaven af bandet, får vi et fokuseret sammenspillet band, der har været vidende til, at denne aften skulle foreviges og være noget særligt, og derfor får den lige en tand mere. Men har man hørt bandet live, som jeg flere gange har, så får man bare den ultimative oplevelse af at være tilstede i nuet. Pludselig dukker den etablerede multi-musiker og sanger Søren Huus også op, og her fremfører han i samklang med Mathilde, deres nye fælles single, Tiden, og det er en skøn og eftertænksom sang, som også fungerer fedt live. Søren har endda sit, nu meget berømte, blæseinstrument med. Det spiller på alle fronter.

Hvad der også spiller, er det skønne fællesskab, som Mathilde Falch og bandet har. De er venner, de kender hinanden virkelig godt, og det høres bestemt. Christian Ki Dall får virkelig krænget, og smidt guitaren hen over en fed omgang choir og reverb, og siloerne synes ret fyldige og lækre. Meget mere end på album! Adam Winberg banker passende amok på trommerne, i flot samspil med den anden rytmeholder på bas, Jeppe Skovbakke. Det svinger så fedt sammen, og alle er nok på toppen, lige på dette album. Charlotte Schultz, som er en af de fineste korsangerinder i dette land, får sine fine klare øjeblikke som andenstemme, og solo, på dette livealbum, og står nok endnu tydeligere, end på de tidligere studie albums. Hertil kommer en lang række klange fra keyboardet, som hun perfekt fylder på sangene. Hun klæder koncerten, og hun klæder Mathilde, der virkelig også får sin stemme og guitar igennem, og har man ikke oplevet hele molevitten live, så er dette album et must.

Ude nu på stream, CD, samt Vinyl – Just for the record 2019