DEN SYVENDE SØN – ALT PÅ SPIL

Det er hele tre år siden, vi sidst hørte fra bandet Den Syvende Søn, men nu er der nyt i sagen, og bandet er genfundet. De har nu aldrig været væk, men derimod arbejdet dedikeret videre mod endnu et longplay album, som udkommer 19.Maj. 

Good vibrations 

Alt På Spil, bygger godt videre på albummet TRODS fra 2020. Alt er netop på spil, men det hele ender fantastisk, dog uden at være ekstatisk og hoverende, og det ligger såmænd heller ikke til bandet at være så fremtonet. Men tonerne er og bliver geniale, og har fået et twist, samt en kærlig hånd med fra alle parter. Det er modent og modigt, men i bandets ånd. Bandet spiller bundsolidt, og produktionen med  Christian Ki bag knapperne, det går bare aldrig galt. Ki har i den grad fået sønnerne konfirmeret, sendt ud over sidste skoledag, og nu er sønnerne for alvor blevet voksne. Der leges med skæve syrede lyde, som på et Skaløe’sk trip, men der leveres også store ballader. Det hele er bragt i nye retninger, og det er fedt, men der er også plads til den så efterhånden, kendte signatur. Der er liv og lyst, samt plads til leg, uden at blive for useriøst. Adam Winberg på trommer, bror Tobias Winberg på bas, Mikkel Grue på guitaren og Mads Jensen på tangenter, spiller stadig en stor rolle i bandet, og det høres i momentvise ene øjeblikke, men i også i de store fælles mindeværdige øjeblikke på albummet, at alt er godt. De her drenge skal man bestemt ikke bare køre over. De styrer i den grad på hver deres felt, uden det bliver for meget, og med masser af samspil, samarbejde, samt en formåen til, at spille imens legen er god. Og den er virkelig god. Kollektivet på trappen i kulturministeriet, sidder der endnu. De vil mere, er trofaste, og lyder bestemt stadig kampklare. Christian Ki har en utrolig lækker og ligefrem måde, at få yderst velspillede instrumenter, til at lyde endnu mere velspillede, og med ekstra kræs, der får lyttesanserne på en form for overarbejde. Ki arbejder blandt andet også tæt sammen med sangerinden Mathilde Falch, som også spiller en bi-rolle på dette album.

Med Far i ånden

Belli den yngre, altså Michel, er stadig i front på vokalen, men han gør det ikke alene. Kendere af bandet, vil nikke genkendende til, at bandet Den Syvende Søn ofte har inviteret indenfor til duet, og albummet Alt på Spil er ingen undtagelse. Hvis vi starter med slutningen af albummet, som et sted også involverer begyndelsen af historien, har Michel Belli denne gang inviteret sin far Peter Belli med indenfor. Uanset om Peter Belli for en del år tilbage var på afskeds turné, efter mange år i musikkens tjeneste, og mange års sange for os, er der lige et ekstra tak for denne gang med på albummet. Det er godt set, og det er godt forenet. Far og søn i skøn forening på En Sidste Sang, som sangen hedder. Det er en sidste skøn omgang, som taler til os, om dengang en dreng så med og op, og senere så med og op samme vej. Man triller altså en tåre, også selvom sangen er lidt råt produceret. Ved nærmere eftertanke, er her i øvrigt lige en opfordring havets vej. Emil Midé Erichsen, for at blive ved det med fars fodspor, bør du invitere MIchel med ud på båden, for der er mere i den sang her, end blot en masse lyt. I det hele taget er Michel en fabelagtig stemningsfyldt sanger, som på dette album endnu engang fremstår skarp, nysgerrig, modig, og vedkommende. Stemmen kan ingen tage fra ham, og selvom han er sin egen, kan man ikke lade være med at knibe sig selv i armen denne gang, for han lyder også til tider som sin far, men er dog fuldstændigt og træfsikkert Michel, som han skal lyde og agere. Det er helt okay, og det er stadig eget brand og mærke, når stemmen flyder. Michel er sin egen, også tekstmæssigt, og vent bare til i hører sange som Solen Kommer Igen, eller Småt Brændbart, for så er man ikke i tvivl om det fine lyriske aftryk. I det hele taget er der bare mange fine lyriske momenter på dette album, og faktisk også hele to duetter. Mathilde Falch, endnu en veletableret sangfugl, som vi på denne side også jævnligt har fulgt, tjekker nemlig også ind på dette album, med sit helt eget aftryk og udtryk. Sangen, Hvem Er Det Du Venter På, er en skøn duet, hvor man får dybere tanker, et fedt orkester, og to stemmer, som man kender dem og som de skal være. Alt På Spil. Alt er Godt. 

Tittelsangen fra det nye album kan høres og ses visuelt lige her og albummet udkommer fredag, 19.Maj fra Target Records