ZAR PAULO – PLATFORM K HORSENS 

Zar Paulo i Horsens. Foto: Kim Søndergaard

Sikken aften i Horsens. Sikken opvarmning, og sikken et band. Zar Paulo er kommet for at blive, men denne aften i Horsens kunne de desværre ikke blive længere, og det var en skam. Fakta var, at publikum gerne ville have de blev lidt længere. Sådan blev det dog ikke, men skal man tro på signaler, internet koder, riff og tråde, lige fra slips til rygter, så kommer de igen. Også til en festival nær dig. 

Prisværdigt og melodisk

Hun_sagde varmede op for Zar Paulo på Platform K i Horsens. Foto: Kim Søndergaard

Publikum var tændt op i en sådan grad, at der ikke bare var udsolgt på det fine spillested Platform K i Horsens, men også nærmest elektrisk i den tilhørende bar. Allerede fra start var der god stemning, og Zar Paulo havde medbragt et kvindeligt islæt, til at starte festen. Hun_Sagde, aka Emma irl, varmede det udsolgte spillested op, inden Zar Paulo gik på scenen, og det var som om at kulden, regnen og blæsten lige udenfor døren, blev fortrængt af et kæmpe højtryk, i den glohede atmosfære indendørs. Det var en flot omgang pop og lyrik, iført guitar og tangenter og rytmeboks, to personer høj. Det var som det skulle være, hvis ellers folk foran scenen kunne holde deres mund lukket og lade være med at knævre løs. Det kunne de desværre ikke helt, men man kunne ikke tage gnisten og gejsten fra det Hun_sagde på scenen. Hun kom ud, men dog ikke væk og videre, men fik fortrængt snakken, og fik forkælet Platform K med store musikalske og seriøse kram. Det var vedkommende ord og lyrik, for dem der lyttede. Smukt! Prisværdigt og melankolsk, som det kan være. 

De unge, Vi unge

Emil var en energibombe på scenen fra start. Foto: Kim Søndergaard

Idoldyrkelsen udeblev ikke denne aften i Horsens, og man fik i den grad en form for beatlemania i kroppe, når man så sig omkring. Zar Paulo er netop kåret som danmarks nye live navn, og i Horsens så det bestemt også ud til, at mange var enige. Der var fyldt helt op, da bandet gik på scenen, i danmarks svar på det legendariske spillested Whiskey a Go Go i Los Angeles. Der var fyldt til sidste plads, blandt de bærende bjælker i den dunkle forskudte koncertsal. Hele gulvet, alle trapper, og korridorer var fyldt til sidste plads, og Zar Paulo levnede heller ikke megen plads, med deres show og fællessang. Årets danske live navn var i den grad velkommen i Horsens, blandt de unge, og dem der var unge engang. Det så ud til, at bandet virkelig favner bredt, og har fået fat i danskerne. Men det har de også, og lyrikken, samt energien, sidder lige i skabet. Det gjorde den også denne novemberaften i Horsens. 

We will rock you

Der var udsolgt til koncerten på PlatformK i Horsens. Foto: Kim Søndergaard

Energien sad lige i skabet, og man kunne ikke andet end at danse. Alt hvad publikum ville var at danse, samt synge med. Ifølge Zar Paulo var det en af de vildeste aftner på deres efterårs turné. Om det passer skal man ikke kunne sige, men det så ud til at være realistiske ord fra scenekanten. Bandet var fyldt med energi, og de fik i den grad også lagt låg på snakken, uden at påpege det. Publikum var på fra første anslag, på det gennemsigtige trommesæt, der i øvrigt blev banket igennem, som var det en Queen koncert i 80’erne i Sao Paolo! Der var i den grad energi i Horsens, hele bandet rundt, og publikum fik serveret alt hvad de kom efter. Det lignede en stor fest, og et lykkeligt ægteskab, mellem band og publikum, og hvis enkelte personer var lige så trætte som et November koldt bilbatteri, ja så fik de i den grad en jumpstart der ville noget. Falck kunne ikke have gjort det bedre! Det slog gnister fra scenen, og der var i den grad tale om et sammenspillet og veloplagt band. Zar Paulo er kommet for at blive, selvom de ikke blev så længe, men de skal nok få lov at blive længe på de danske scener og spillesteder. Endda festivals. De festivals, som ikke har booket bandet til sommeren 2024, må være på højde med de efterårs dvælende træer, for Zar Paulo viste præcist og skarpt i Horsens, at bladene ikke falder af træerne for at dø, men for at springe smukt ud igen, med en stor energi. Også dem på højen.

Nutidens unge

Bandet havde svært ved at forlade scenen, og både de og publikum havde en fest. Foto: Kim Søndergaard

Man kan kun give bandet, at der ikke var en eneste efterårs kold fod, eller krop denne aften. Sangene var, og er, der. Sammenspillet er der, og den store passion og præcision var der. Altsammen på det rigtigte sted. Alt blev rystet igennem, inklusiv de få tilstede, som ikke havde oplevet bandet før. Enkelte kunne godt have en alder, hvor man havde set Lars H.U.G eller bandet tv-2, spille live i deres spæde år, men de fleste stod med ny musikhistorisk lærdom. Men der er ingen tvivl om, at denne aften blev energien fra det 40 år “unge” band tv-2 videreført i en grad, så selv de gamle videoer på YouTube med dem, kommer til at ligne en smalfilm fra forrige årtusinde. 80’ernes bands har ikke levet forgæves, og denne aften i Horsens kunne ilden anes, for at føre musikhistorien og budskaberne videre. Der blev lyttet intenst til teksterne, og det samlende rytmik på scenen. Det sad lige i skabet, og man følte sig i positiv forstand, henført til billeder fra idrætsparken i København, KB Hallen, eller en lille musikcafé i Aarhus, eller et elværk i Holbæk i de tidlige 80’ere. Zar Paulo er et af nutidens unge bands, og nutidens unge synes at elske dem. Også denne aften i Horsens. Det skal nok blive endnu større.

I skal ikke snydes for et par indtryk fra begge artister, så her er et par energiske input. Og til dem der ikke kender referencerne til de nævnte steder, så søg eventuelt på tv-2 1981, Live for Afrika, eller bare dansk rock i 80’erne. 

Her ses Zar Paulo og sangen Tæt på Paradis, fra musikhuset i Aarhus
Hun_sagde, der varmede op for Zar Paulo i Horsens. Der er potentiale til endnu mere i fremtiden.