MAGTENS KORRIDORER – FØR ALTING BLIVER NAT

Af Kim Søndergaard

Sidst vi hørte fra dem, spillede de noget vi kendte og var på vej med Sys Bjerre og Tv-2. Vi taler om Magtens Korridorer, som nu er klar med nyt album, efter nogle års pladetørke. Det er det 6.studiealbum i rækken og bærer titlen, Før Alting Bliver Nat.

De sidste år har jeg mest set dem live, men ikke hørt så voldsomt meget nyt og livekoncerterne giver jo decideret ikke det store billede af, hvad der er på vej, eller gør det? Bortset fra et par nye singler i fællesskab med tv-2 og Sys Bjerre på udspilssiden,  får man jo ikke det store pejlemærke. Men man ved, at Magtens Korridorer vil mere, og kender den vej de har været på og de drømme de eventyrligt har været forbi, og det må da give en masse inspiration frem imod nye sange.

FORBILLEDER OG INGEN KOMPROMISER

Lad mig starte med lydbilledet på det nye album, for det er virkelig godt, og så er det sagt.
5 mand, flere idéer. Johan, Anders, Niklas, Rasmus og Terkel, liggger ikke skjul på fortiden og hyldesten til forbillederne og den historie de er en del af, også i dagligdagen. De er vist alle gået ind i musikkens tegn, med en vis påvirkning fra generationerne, før Magtens Korridorer for alvor, blev en del af musikkens DNA.
De som kender Magtens Korridorer og hele udviklingen hen imod, hvor de står nu og har stået de senere år, ved at de har arbejdet fra “Bare” at være et rockband, til at være et band, som gør det de gør og implementerer musikken i en retning som føles rigtig, og det er virkelig lækkert.
Jeg synes at høre, at man ikke bare er gået i det foretrukne Medley Studie på Vesterbro i København, uden tanker omkring, hvor Magtens Korridorers musikalske udtryk skulle lande denne gang. Der er tænkt over idéerne, hele vejen igennem og der er ikke gået på kompromis med disse.
Der er bestemt fundet fede nye måder at udtrykke sig på, uden at det går ud over Johans budskaber, som hans tekster nu engang for det meste er.
Der er blevet leget rigtigt meget, og fans fra den gamle MK skole, hvis man må udtrykke det sådan, behøver ikke lytte længe efter den guitar de måske længes efter!
Selvom der er rigtigt mange effekter og udstyr gemt i den musikalske side på albummet, Før Alting Bliver Nat, så skal man ikke lede længe efter grundstenen og de kemiske processer af Magtens Korridorer. Husk nu, at de gamle 8 spors spolebånd, også bestod af en vis kemi. Jeg er begejstret over måden det hele er pakket ind på, hen over trommer, guitarer, synths og bas. Alle bandmedlemmer får deres andel, uden at der går enspænder i den.

NÅR HJERTET FLYDER OVER

Johan Olsen har en masse på hjerte, og der har jo bestemt også været en hel del at berette om siden 2011, både lokalt og ude i verden. Men hvor langt tager Johan egentlig hen, når vi som lyttere, tager med ham i teksternes univers?
Jeg vil ikke gå alt for meget i dybden med teksterne på dette album, men blot fremhæve, at der igen er nok at lytte til og lytte efter.
En ting står fast. Man kommer ikke udenom, at der er hentet en del inspiration fra livets gang på Vesterbro i København, men vi bliver vist også lige gjort opmærksom på, at vi gerne må se lidt ud over vores egen lille selfiske verden, og hjælpe andre mere med på vejen. Johan viser igen, hvorfor han er blevet så vellidt i den danske sangskat, og han har absolut ikke noget imod at tale til folket og det synes jeg er fedt. Vi får igen det vi forventer, i kraft af en kommentar til samfundet og de større sammenhænge, uden at vi glemmer det helt jordnære. Hver gang bliver der trukket en vigtig parallel og der der strikkes og hækles hen over kaffen, imens der snakkes løs. Budskabet er vigtigt! Vokal og tekstmæssigt, kommer Johan atter engang, virkelig ud til lytteren. Måske endda endnu mere klart. Synes teksterne trænger mere og mere ind, som årene går.
Jeg får virkelig lyst til at observere samfundet, sammen med bandet, når jeg lytter, Før Alting Bliver Nat. Magtens Korridorer, er virkelig årvågne og prikker i fasttømret fællesskab, til danskernes skyglapper og boligkvaterenes indelukke.

Jeg vil gerne fremhæve sangene, Aldrig Mere – Min Vej Din Fejl, og 70’er Beton.
Skal man nævne en enkelt sang, i tilknytning til lydbilledet, forbilleder og produktionen, så fader albummet forresten ud på en meget smuk måde. Har man lyst til at lytte sangene live, er der stor mulighed for det i den kommende tid.

Før Alting Bliver Nat, udkommer på vinyl, cd, og som  digitalt medie idag, fra Universal music Denmark.