JØRCK – BLACK SUN

Albummet Black Sun fra JØRCK på afspilleren. Fotomontage : Kim Søndergaard

Jeg har lyttet en del kendt, og for nogle ukendt, musik igennem. Denne gang har jeg lyttet det kommende album fra JØRCK, som har fået titlen Black Sun. For nogle vil denne duo klinge i ørene, men kender i dem ikke, så anbefaler jeg at stå på lige her. Albummet udkommer på mandag.

Albummet Black Sun følger op på seneste udspil, som udkom for knapt to et halvt år siden. Hvem er JØRCK så? Jamen det er en duo, bestående af Trine Jørck og Torben Guldager, og de har sat deres spor på musikken, siden 2011.
Vi har tidligere her på siden, beskrevet Torbens soloudspil, hvor han gik under navnet The Black Rascal, og sammen med Trine Jørcks store flotte tekstunivers, er duoen Jørck i gode hænder, når det kommer til instrumentaliseringen af Black Sun. De er virkelig skabt for hinanden! På dette album krænges den dybe sjæl i ens bevidsthed ud, når man lytter til Trines tekster, og ikke mindst vokal. Torben Guldager er multiinstrumentalist, og når de to ting kombineres, og smelter sammen med diverse gæster i øvelokaler og pladestudier, går det kun en vej og det er op.
Der er som skrevet gået over to år, siden sidste udspil, og det virker absolut som om, man har brugt rigtig lang tid på, at skabe noget endnu større, holde ved det Jørck er, men samtidig udvikle lyden og hele essensen af denne duo. Arrangementet og arbejdet med denne plade, leder en tilbage i tiden, til store navne som Janis Joplin, det stille fra Hendrix og ikke mindst alt, hvad der emmer af emotionalitet, fra dengang verden muligvis var et bedre sted. I disse dage kommer man jo heller ikke udenom en vis David Bowie. Forbillederne og den musikalske påvirkning, kan bestemt høres,men det er originalt.
Der dykkes dybt ind i musikken og historiefortællingen. Black Sun kan virke som et mørkt album, men det er det absolut ikke, for det er helstøbt, skrevet, tilrettelagt, samt produceret med stor nøjagtighed, præcision og nutids realitet. Der er lyse sider, og der er mørke sider af tilværelsen!
Vi er så heldige her i landet, at vi har en duo som Jørck, og deres kollegaer fra bandet Rowbird, for den sags skyld, som tør at krænge sjælen ud, set fra en anderledes tankegang. Historiefortællingen ender ikke her, den er kun lige begyndt og dette album kunne sagtens levere et par bidrag til serien Californication, hvor forfatteren Hank Moody tit sidder alene og tænker sit liv igennem, eller bliver sat i en selvovervejende situation. Jeg har stadig min første koncert med JØRCK tilgode, men dette nye album fra duoen, giver bestemt anledning til et besøg, når de skal ud og præsentere sangene live. Black Sun er virkelig et lyt værd, og hele det filmiske tema kører for mine øjne, når jeg lytter. Der er Oscar uddeling sidst i Januar, hvor Danmark også er repræsenteret, men her er JØRCK ikke med. Det kunne de godt have været, med Black Sun albummet, og de ville vinde to statuetter i kategorien, bedste manuskript, og bedste soundtrack.

Albummet Black Sun er ude mandag, via streaming tjenester, download, cd og på vinyl.

Første lyt og visuelle del fra albummet, er allerede ude. Singlen og titelsangen fra Black Sun