MUSIKALSK NYTÅRSPAROLE (ÅRET DER GIK)

Nytårsparolerne er over os, og naturligvis skal i ikke snydes herfra siden. Naturligvis er der tak og tilbageblik, samt fremadrettede teasere til slut i det skrevne. Her løfter jeg sløret for de indledende ting, som denne side bringer i 2017. TAK FORDI I LÆSER MED!

Af: Kim Søndergård

Sikke et musikalsk ’16 det har været, på både godt og ondt. Musikken mistede store navne, og samtidig har der også været dejligt travlt på kontoret, men det har i nok bemærket. Det har bestemt været kontrasternes år, både her på siden, og ude i den virkelige verden. Vi mistede desværre mange stjerner, som gav os så meget, og nogle havde endda endnu mere på hjerte i mange år fremover, hvis det står til undertegnede. Man tænkte, det er simpelthen ikke rigtigt! Jeg blev personligt ramt, af Rick Parfitts død og så på juleaften. En af de grundliggende kræfter i bandet Status Quo, som jeg faktisk fik inspiration fra i mine unge år, til at overgå som udøvende på den elektriske guitar!  Jeg fattede det næsten ikke, da 2016 var ved at ringe ud, for der røg simpelthen for mange oveni hinanden. Mon ikke også vi hører mere fra Bowie og George, samt mange af de andre i tiden frem, når de får set deres musikalske levn igennem. Jeg tror det!  Lad os håbe på et mindre turbulent 2017, i musikkens tegn.

Rick Parfitt i front for Status Quo, da de gæstede Rock Under Broen, tilbage i 2015. Foto: Kim Søndergård

Denne side er drevet ud fra en stor passion omkring musikken, og passionen er der stadig. Det hele startede med et tomands betjent kontor, hvor der blev snakket om hele albums til podcast, og givet en efterfølgende karakter, i form af om vi skulle tørste, og købe dette album for vores sidste penge, eller ej!  Siden udviklede det sig også til artikler om koncerter, albums, samt spillelister og andet godt. Vi lagde i sin tid ud, med en podcast om tv-2 albummet SHOWTIME, hvor jeg endda selv sang kor, så jeg var måske lidt inhabil? Det var nu hyggeligt, men tiderne skifter, der kommer nye idéer, og der er plads til meget endnu. Det eneste der står helt fast, er at der stadig ikke gives stjerner for albums, koncerter, eller i det hele taget drysses noget på udgivelser og kunstnernes koncerter. Der skrives og tales nemlig bare om den gode musik, og så formidles det videre. Man kan elske det lyttede højt, men man kan også elske det det man lytter, og jeg kører videre som altid.  

En ting er dog ændret, og det er det faktum, at denne side fremover kun er et en-mands kontor. Lars, som er medstifter af denne side, var i den grad med på idéen, da jeg i sin tid kom med vinklen til denne side, og var med videre på koncertberetningerne, podcasts, samt album artiklerne. Lars har desværre ikke tiden mere, men elsker stadig musikken og er derude i det musikalske opland, så han har valgt at stoppe som fast mand, som i måske har bemærket over det seneste års tid? Jeg fortsætter, og siger stort tak for samarbejdet og de vældigt hyggelige stunder, samt diskutioner om X Factor, REM, tv-2, Tina Dickow, U2, med flere. Lars er stadig inviteret som gæsteskribent, hvis noget skal ud fra hans musikalske hjerte. Lars er forøvrigt også ret glad for film, så kig da forbi siden ” film og tv-anbefalinger” på Facebook, hvor der måske dukker lidt anbefalinger op i ny og næ.

Fra starten af podcastsiden og siden om musik. Dengang hed det Speakerweb.dk, men formen blev til den nuværende side detteerikkeprogram3.dk – Lars P (t.h) var daværende medvært. Grafik: Kim Søndergård

Dette Er Ikke Program 3, har sin grundvold i Fredericia, og derfor er jeg også meget stolt af, at jeg i løbet af 2016 indledte et tættere samarbejde med det lokale spillested, Det Bruunske Pakhus, som i disse dage flytter til Tøjhuset, og tager samme navn i fremtiden når der er koncerter, samt kunstneriske opråb ud fra byens førende musikscene.  De har sågar allerede, drejet deres facebookside over på det nye navn. Jeg har lavet mange podcast, artikler og beretninger, samt billeder i de senere år, ud fra Det Bruunske Pakhus, så jeg ser bestemt frem til at fortsætte i Tøjhuset, som har et uanmindeligt stærkt program sat op til 2017, som det ser ud pt. Ser i en mand med kamera og notesbog, eller et passioneret udtryk, i Tøjhuset i Gothersgade, så hils da på. Jeg glæder mig til mere musik i fremtiden, og glæder mig til at lytte, snakke, notere, og smide billeder op på facebook og hjemmesiden.  Jeg dækker jo absolut ikke kun Tøjhusets arrangementer, så i fremtiden vil der også stadig komme artikler, billeder, samt podcasts, fra hele landet. I slipper ikke, og det er med stor fornøjelse, at jeg drager ud i musikkens ånd til  festivals, de små events, samt til en samtale om musikken, med en udvalgt og velvillig kunstner, der sætter lidt tid af til en god snak. Lige her bør jeg sende et stort tak for samarbejdet til Helle fra Tøjhuset/Det Bruunske Pakhus. Thanks! 

Daværende Guitarevent, Søren Andersen og Mika Vandborg, som nu er Electric Guitars, i Det Bruunske Pakhus

2016 var på mange måder et år, der bød på nyt tiltag på denne side, og som bød indenfor til nye interessante lyt og snakke, og internationale vinkler.  Året startede med en snak med mit gamle bekendtskab fra LA, i form af skuespilleren og musikeren Thomas Ian Nicholas, der fortalte om hans nye album, hvor jeg vil følge op med lidt mere fra han og bandets side i nær fremtid.  Dernæst var det rockbandet The Boy That Got Away, der førte mig til to guitarer og sangskrivere i Vejle, i form af Tina Dickow og Steffen Brandt.  Så blev jeg inviteret indenfor på Jelling Musik Festival 2016, hvor programmet bød på velkendte danske musiknavne, men også en finale som jeg så frem til, i form af Queen + Adam Lambert. Tak til Jelling for en dejlig festival og god forplejning til pressen. I gør det virkelig godt derude, tæt ved Danmarks dåbsattest. Det var klasse og det skød en dejlig musikalsk sommer igang på græsset, som jeg virkelig elsker. Der er ikke noget som de første indtryk af lyd der løber med vinden, græs der dufter, og god musik, blandet med glade festivalgæster, hvis man spørger mig! Dette gjaldt også, da Grøn Koncert bød denne side indenfor, til age i Juli 2016. De udendørs Festivals er bare specielle. At snakke med en glad Thomas Treo, iført gummistøvler på en græsmark, er heller ikke et dårligt tegn, for de festivals jeg har besøgt udendørs i 2016. Hele vejen igennem året, stillede mange velvillige kunstnere og artister deres nye materiale til rådighed for et præ-lyt eller gennemlyt, og ligeledes stillede de op til interviews, tiltænkt podcasten ud fra denne side. Herudover fik jeg lejlighed til, at følge “uofficielt” med, når der blev øvet op til debutkoncerter fra artisterne, eller blot blev tjekket op på detaljer fra foregående koncerter. Det er fedt i er med på idéen. Ingen nævnt, ingen glemt, men der kommer altid noget godt ud af alle de fine indtryk, som i giver mig derude og jeg er glad for alle aftalerne.

KREBSFALCH på teltscenen i Jelling. Foto: Kim Søndergård
D-A-D spillede solen i hegnet. Foto: Kim Søndergård

Alt i alt har det været et travlt år med notesblokken, ved tastaturet, med kameraet, samt ørene der lytter, og det har faktisk været en kæmpe fornøjelse, at se de mange koncerter, lytte nye albums og udgivelser af mange slags, samt at optage podcast med artisterne derude. Lad mig, som tidligere nævnt løfte sløret for lidt af det, som pt. venter her på siden i form af podcast, albumomtaler, samt koncertoplevelser.  Jeg lytter pt. nyt album fra bandet COAST, THOMAS NICHOLAS BAND og MIKE TRAMP. Der burde  også komme nyt om det kommende album fra ELECTRIC GUITARS. Herudover er jeg i dialog med PETER SOMMER om en podcast, når han rammer Fredericia til Marts. Og mon ikke der vil blive plads til at kigge forbi Strib Vinterfestival, når COAST går live med deres nye album i Februar. 

Sidst, men absolut ikke mindst, vil gerne rette en stor tak til alle medvirkende og samarbejdspartnere i året der gik, fra slut 2015 til slut 2016. Tak til kunstnere, managere, booking bureauer, spillestederne, og festivals. 

Stor tak til: 

Læsere og følgere af denne side. Uden jer, ingen side!

Tøjhuset i Fredericia (Tidligere, Det Bruunske Pakhus) 

Grøn Koncert 

Jelling Musikfestival 

Have kommunikation 

Skandinavian.dk (Bo og Melina) 

Søren Andersen

Thomas Nicholas

Niklas Schneidermann 

Mika Vandborg

Target Records/Mighty Music

Universal Music

Sony Music

Jens Unmack

Love shop

Magtens Korridorer 

Paul Eastham

Tina Dickow og Steffen Brandt 

Esben Kronborg

Asger Techau

Mathilde Falch 

Tinderbox

Alle dem, som mener der er plads til musikalske formidlere som mig. 

I læser med, er med, hænger ved, og gør det fedt og sjovt at lave denne side. 

TAK!