ELECTRIC GUITARS – ROCK ‘N’ ROLL RADIO

Det er knapt et år siden vi hørte fra dem sidst, og nu er de i den grad tilbage, med endnu mere rock ’til you drop. Vi snakker om bandet Electric Guitars, der efterhånden har positioneret sig, som en af danmarks nye førende rock formidlere. De er nu klar med albummet Rock ‘n’ Roll radio, der udkommer 10.februar, og dernæst bringer bandet på en længere turné. 

GEVALDIGT OPRÅB! 
Allerede fra første skæring, får man som lytter, et nyt syn på det arbejde Electric guitars udfører, og styrer videre imod. Vi vil have mere rockmusik og tråd ud til folket, og i titelsangen høres det allerede, hvordan en kvinde står på en tankstation, eller et andet sted hvor radioen kører, og bliver inderligt irriteret over, at der kun kommer dj rytmer ud af højtalerne fra radioen. Okay, det er måske i overført betydning, men det lyder til, at Electric Guitars, vil dræbe for den mainstream, som findes mange steder, når det kommer til radiokanaler og deres lille udvalg af den brede musik. Historien har en pointe, og det er vel derfor Mika Vandborg og Søren Andersen, bliver ved med at føre deres musik, og missionen ud i livet. Herfra er albummet bare en stor dedikeret omgang rock, hvor teksterne er flydende og underfundige, men også ganske gode, i forhold til tidligere albums. Ikke at de tidligere album har pletter i den retning, men det er bare som om, at de har taget hele pakken med denne gang, og ikke bare skrevet et par lette tekster til de riffs, som Vandborg og Andersen, altid har sat først og så har ladet teksterne komme senere. Det fungerer utroligt godt, og begges vokal er stærk og med hvert sit varemærke, både når der synges solo, eller sammen. Det er et gevaldigt opråb. Det fede ved Søren og Mikas vokal er, at de har hver deres tilgang, og de smider deres sjæl og hjerte med, når der synges, imellem de storladne guitarriffs.

DØGNÅBEN FORLYSTELSESPARK MED GUITARROCK                  

Ser man bredt på det man ellers kender fra bandet Electric Guitars, kan man så absolut godt forvente endnu mere denne gang. Når man lytter Rock ‘n’ Roll Radio, er der endnu mere kontrol over tingene, og det er som om, man igen vil tage pakken til nye højder, og påvirke og overraske lytteren endnu engang. Der er nu ikke meget nyt at hente, for det lyder stadig af “Psssst” fra dåseøl, der åbnes i flæng, når man i venskabelig flok har lyst til at sætte et fedt rockalbum på, gribe nuet, nyde øjeblikket, og lytte til ens yndlings rocknummer eller band. Der er stemning, og det skal siges, at ordene om dåserne selv kommer fra de herrer, ud fra tidligere interviews med denne side, angående deres genre og passion. Jeg er ved gennemlyt af dette album endnu engang, blot blevet positivt overbevist om, at de mener det hele alvorligt, og ved måske nu endnu bedre, hvad de egentlig mener! Naturligvis er der nyt når man lytter, for Electric Guitars lyder stadig som de skal lyde, men bandet har dog lige givet den en ekstra tand på knapperne denne gang. Det er højt og loud, noget stærkere i rockattituden, og har tendens til at ligge i den lidt hårdere ende, set i forhold til de de to første albums, uden at dette album og bandet taber kvaliteten.
Der er stadig plads til sange fra kategorien sjælere, samt endnu mere plads og overskud til at imponere, og det har nok noget at gøre med et ældre dansk rockband, hvor to brødre fra dette, har deltaget og endda siddet tungt i produktionsstolen, lige bag mixerpulten. Naturligvis er de to brødre, Jesper og Jacob Binzer fra det ikoniske rockband D-A-D inviteret med, når der skal ny dansk tråd i international klasse ud til folket, og ny tråd til at løfte arven flot videre, og begge har haft en stor finger med på Electric Guitars tredie udspil, også på vokal og guitar.
På sangen Headless Chicken, står Jesper Binzer i front på vokalen, og Jacob er med på en helt hysterisk lækker guitar, som man kender det fra D-A-D. Generelt har albummet Rock ‘N’ Roll Radio et stort fingeraftryk siddende fra D-A-D, men det bevarer helt igennem Electric Guitars vision og mission, og originale udtryk.  At Jacob Binzer har siddet bag knapperne, gør ikke albummet mindre kedeligt at lytte, og han har virkelig bragt de herrer i Electric Guitars et skridt videre, og bevaret vandmærket i bandet. Et vandmærke er jo svært at forfalske! Man kan stadig høre trommeslager Morten Hellborns lækre og professionelle teknikske kunnen, Peter Kjøbsteds lækre dybe, men samtidigt skarpe bas, og tilmed blærer og overrasker frontmændende Mika Vandborg og Søren Andersen, stadig med deres imponerende guitarspil, hvor de også får lov at hylde deres egne idoler, via lydbilledet.

Søren Andersen og Mika Vandborg ser fremad på deres nyeste album. Foto: Kim Søndergaard

TILBAGE TIL FORTIDEN                                                                                          Jeg vil bestemt gerne anbefale et dyk ned i Søren Andersen og Mika Vandborgs egne solalbum, men først efter i har skamlyttet dette nyeste album fra Mika og Søren. Der er nemlig snert af fortid på Rock ‘N’ Roll Radio, og selvom det nok ikke er bevidst, kan man på enkelte sange bestemt godt høre, hvor de to musikalsk set kommer fra, inden de lavede en fælles “guitar event” for interesserede, med efterfølgende koncert. Når jeg lytter sangen Back To You fra det nye album, sender det mine tanker hen imod Vandborgs album “2010” og det er virkelig fedt. Lytter jeg derimod sangen Splinter fra Rock ‘N’ Roll Radio, sender det mig hen imod Søren Andersens album Constant Replay, og fællesnævneren omkring frontmændende, er bestemt ikke til at overse i forhold til deres soloalbums. Electric Guitars er for alvor smeltet sammen, som en perfekt og tiltagende blæst af vedvarende energi, omkring rockens store energiske vindmølle.

Electric Guitars, Rock ‘N’ Roll Radio, er ude fra Target Group/ Mighty Music på download, stream, vinyl og CD fredag d. 10 februar.

Her er anden singleforløber, fra albummet Rock ‘N’ Roll Radio, hvor brødrene Binzer fra D-A-D, er med inde over.