WAYNES WORLD – 25 ÅRS JUBILÆUM

I dag er det præcis 25 år siden, filmen Waynes World udkom. Filmen med de to musiknørder Wayne og Garth, der driver et lille lokalt tv program, forankret i en kælder, fik kæmpe anerkendelse, og den indeholder indtil flere fede musikalske indslag, store musikere og bands, og er en stor hyldest til rocken.

Nu er dette jo ikke en side om film, men denne film har altså bare den fedeste musik, samt en utrolig kærlighed til den berømte Fender Stratocaster guitar, som mange musikere er kendte for. Man kan bare nævne Jimi Hendrix, samt Eric Clapton, der begge yndede og ynder at elske denne model og alt deres musik sidder jo fast den dag idag. Lyden er unik, og modellen er unik! Man behøver ikke se mange minutter af filmen, før denne Fender Stratocaster guitar bliver nævnt. Wayne må bare have den guitar, koste hvad det vil. Resten er historie. Oh yes, it will be mine, siges der ret tit.

Alle film har i større eller mindre omfang musikken med, når stemningen skal skabes, men i Waynes World er det bare som om, alt sidder lige i skabet og begge hovedpersoner er utroligt dedikerede, til de store drømme, og deres helte i rockmusikkens virkelige verden. Det var fedt at se, hvordan man i sin tid fik Alice Cooper med i filmen, og fik kickstartet hans karriere, men vi ser også pludselig Meat Loaf, der er dørmand på byens populære spillested. Meat Loaf var også ganske populær på daværende tidspunkt, og var på vej med hans album Bad Out Of Hell II. Endnu en rockklassiker! Ellers er musikken brugt på aller fineste måde igennem hele filmen, der stadig holder den dag idag. På det tilhørende soundtrack er førnævnte Alice Cooper, Jimi Hendrix, Queen, Eric Clapton, Red Hot Chili Peppers, Bulletboys, Black Sabbath, samt den okay lækre bassist, der spiller coversange!

Filmen er simpelthen en stor hyldest til rockmusikken, og man er ikke i tvivl om, hvad de to hovedpersoner Wayne og Garth er til, og lever på. De lever på drømmen, er lidt naive, men de er dedikerede til rockens udbredelse, og hygger sig med deres lille tv show, når de ikke lige går på rockklub, eller hører deres yndlings cd’er i den lille lyseblå bil, der er iført rigtige rock stafferinger. Det er genialt tænkt, og musikken fra filmens soundtrack, holder hele vejen, og er vægtet fint i forhold til scenerne i filmen, samt handlingen.
Oh yes, alle husker vel situationen, hvor hele crewet og hovedpersonerne, fra det lille tv-show er på vej i byen i bil, og sætter et bestemt kassettebånd på med Queen, og dernæst bryder ud i skønsang og heavy hovedrysten og kast med langt heavy hår. Det er også stort, at man i den dog knapt så gode toer, har fået bandet Aerosmith med.

Tillykke til rocken, og stort tillykke til de dedikere musikelskere, samt Wayne og Garth, der for øvrigt oprindeligt startede som en sketch, i det amerikanske tv-show Saturday Night Live.
Waynes World er party time, med excellent smag, for det perfekte filmsoundtrack!

Den berømte Fender Stratocaster og hyldest til Stairway To Heaven

Wayne og Garth får backstage og VIP pass, til Alice Coopers koncert