Nyt fra Asger Techau og GORILLAZ

Asger Techau live, i det Bruunske Pakhus, Fredericia. Foto: Kim Søndergård

I den kommende uge, loves der for alvor forår, og foråret er også tit budbringer af nye gode toner fra albumforløbere. Temperaturen stiger, og lyttelysten eksploderer. Netop nu anbefaler jeg nyt fra GORILLAZ og Asger Techau, som netop nu er aktuelle med nyt. 

GORILLAZ

Damon Albarn
Damon Albarn i front for Gorillaz på Roskilde festival 2010. Foto: Kim Søndergaard

Er klar med nyt album, som fredag aften blev spillet live i London, imens danskerne så krydsfaktor, eller var til en, iflg. kilder, ganske fremragende triplekoncert i Horsens, med Michael Falch, Esben Kronborg og Niklas Schneidermann. Men tilbage til London, og det nye udspil fra GORILLAZ. Projektet, figurerne, eller bandet om man vil,  har netop udgivet og frigivet 4 forløbere til det kommende udspil, Humanz, som ikke er på højde med tidligere sange og albums, men som dog rummer nytænkning og en stor sans af Damon Albarn, som jo er frontfiguren i det virkelige liv. Albummet er indspillet internationalt, optaget via en 4-spors båndoptager, og bringer navne som Jean-Michel Jarre ind over. Han er dog ikke med på de 4 sange, der netop er udgivet. Er man til GORILLAZ, så kan det vel kun blive spændende at følge med, når albummet udkommer 28.April i sin helhed. Første lyt er interessant, ikke det bedste fra Albarns hånd, men rummer alligevel de gode GORILLAZ elementer, og er rendyrket i sin produktion, som kun Albarn kan og vil det, når han skriver sange og inviterer fornemme nye kunstnere med ind over.
Lyt med nederst!

ASGER TECHAU

Asger Techau
Asger Techau i Det Bruunske Pakhus i Fredericia. Foto: Kim Søndergård

Trommeslageren fra det måske hedengangne Kashmir, som jeg mødte til en podcsat snak i Tøjhuset i Fredericia sidste år, har netop frigivet sin nye sang Voices, der fortsætter trenden fra hans fremragende soloalbum, Phonetics. Jeg får lyst til at lytte endnu mere, og det er jo fantastisk, når det er forår og der er mere på vej. Singlen er knapt så dyster som foregående album, dog stadig tankevækkende, og er fantastisk godt skruet sammen. Den følger dog retningen og det varemærke, som Asger har pålagt sig, og det kan jeg virkelig godt lide. Teksten bærer præg af titlen, men det er op til lytteren at fortolke, men jeg tror jeg ved, hvad han mener. Skal, skal ikke! Han mener det ihvertfald alvorligt, og hvis der er mere fra den skuffe parat i fremtiden, så skal de ben han nu selv står på, nok bære ham endnu længere, på den kommende EP.  Asger Techau er ikke fremmed på produktionsknapperne og i sangskrivning, og sammenholdt med hans talent for udtryk, så skal det nok blive til endnu mere vedkommende og eftertænksom musik, når dette udkommer.

I kan lytte Voices fra Techau, samt de nye fra GORILLAZ, lige her.