NIK & JAY – ROCK UNDER BROEN

Nik & Jay er blevet mere modne, men der er stadig fest og farver over dem. Foto: Kim Søndergaard

Der er gulddreng, og så er der Nik & Jay. Den ene er ny, og et produkt af pladeselskabernes og tidens trend, men der er ingen over Nik & Jay, hvis man skulle dømme efter publikums indlevelse, da Nik & Jay stod på scenen i Middelfart. 

Drengene i Danmarks nationale boyband kan stadig vække publikum, og synes stadig at overraske, når de finder sætlisten frem. Til Rock Under Broen havde de fundet deres nyeste og mest populære sange frem, i kombinationen med deres egne favoritter, og sidstnævnte kunne bestemt høres og ses på drengene, da de gik på scenen lørdag eftermiddag, imens solen skinnende fra en nærmest skyfri himmel.

Nik & Jay er blevet mere modne i udtrykket, men kan stadig sætte gang i en fest. Foto: Kim Søndergaard

Nik & Jay kunne en overgang virke som en duo, som gerne ville mere end Danmark, men i Middelfart anno 2017 under broen, virkede de som om, de virkelig har fundet deres rette plads og er faldet lidt til ro, og bare gerne vil ud med budskabet og underholde danskerne. Under broen gav publikum hurtigt efter, og da Nik & Jay entrerede scenen, var det først med et venligt smil og en stille og rolig velkomstsang, iført deres meget velspillende guitarist, og så nød de vist lige øjeblikket, inden popbaren for alvor blev åbnet.

Nik & Jay er blevet mere modne, men der er stadig fest og farver over dem. Foto: Kim Søndergaard

De herrer kan stadig sparke røv, og de har bestemt stadig godt fat i pigernes fjeder! Der gik ikke længe før Middelfart og omegn, fik serveret en omgang rendyrket pop med smæk på, da der blev taget fat i de store hits, og der samtidig kom fuldt orkester på. Drengene er blevet en del mere modne i deres udtryk hen over årene, men under broen, var der stadig store armbevægelser og hentydninger til champagnen og de dyre biler fra ungdommen, men samtidig plads til de større tanker, og politiske kommentarer om verdenssamfundets udvikling, og børns overlevelse i denne stærkt fordrejede verden. Bedst som man synes at de modne popsangere kører i samme rille, så formår de at overraske med deres utroligt velspillende liveband og sceneshow, som dog var en mere afdæmpet udgave i Middelfart, end for få år siden. En ting er der dog stadig, og det er konfettien, som skal brage ud over publikum en eller flere gange, i løbet af en rigtig fest, med Nik & Jay som værter. Pladsen under broen i Middelfart blev ikke guldbelagt, men belagt med hvid konfektti og strimler så lange som Nik & Jays karriere efterhånden er, og det blev krydret med kæmpe indlevelse fra publikums side.

Jannik “Jay” Thomsen på scenen til Rock Under Broen i Middelfart. Foto: Kim Søndergaard

Når Nik & Jay vil feste, skal der ikke mangle noget. Det gjorde der heller ikke i Middelfart lørdag eftermiddag, upåagtet at man enten stadig elsker at hade, eller bare elsker Nik & Jay. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke lytter meget Nik & Jay, men når drengene går live, så fastholder de mig med deres musikalske engagement og indlevelse, også fordi de virkelig kan synge, og de har et vaskeægte band med, der ikke bare spiller computer, men tæsker igennem lige der, live på scenen. Det var i den grad live i Middelfart, og det var moden kærlighed, og så var det virkelig fedt, at være med til festen!

Nik & Jays band er enormt tro overfor musikken og drengene. Foto: Kim Søndergaard
Nik & Jays band er enormt tro overfor musikken og drengene. Foto: Kim Søndergaard