ESBEN KRONBORG – TØJHUSET FREDERICIA

Esben Kronborg gæstede Tøjhuset i Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Nu må det simpelthen stoppe! Østjylland leverede atter engang hele to fænomenale bands og kunstnere, direkte fra toppen af den bedste sangskriverskuffe, lige ned på scenen i Tøjhuset i Fredericia. Det er simpelthen godt, at der er så højt til loftet på det forholdsvis nye spillested i flotte gamle klæder, for ellers ville undertegnede ikke kunne rumme, alt den kærlighed til musikken, som denne aften bød på. 

Esben Kronborg

Er familiefar, har netop udgivet ny single, og er hjemvendt fra et længere ophold i USAs sangskriver mekka, og det kunne man bestemt godt høre, da han og bandet trådte op, med en god times sange i bagagen. Esben har besøgt Fredericia før, men denne gang havde han sit yderst velspillende band med, som klæder Esben rigtigt flot. Esbens sange kan såmænd sagtens klare sig på egen ben, men de får ekstra fine vinger og ren energi, som den nye streamlinede, flotte, og energirigtige Boeing 787 flyvemaskine, når de letter fra scenekanten, iført tre energiske musikere, som ved hvor de vil hen, i følgeskab med Esben. Da man byggede 787’eren, brugte man carbon hele vejen rundt, i stedet for den gængse metal, og skeptikerne var klare i deres sprog, for kunne man nu det. Jeg var selv imponeret, da jeg satte mig i denne maskine i sommers, på en længere flyvetur til Mexico, og havde en yderst behagelig rejse. Denne aften i Fredericia, havde jeg lidt den samme følelse. Alt var gennemtestet, opdateret, og den vilde ide er gennemført i indpakningen, og holder hele vejen. 

Esben Kronborg i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Kronborg bød velkommen i Tøjhuset, imens publikum nikkede venligt tilbage, og faktisk endte med, at sende stole og borde til tælling. Denne koncert var en såkaldt sid ned koncert, men når man kommer med ekstra energi og melodiske sange, og med en stemme, som gør sig så godt til Tøjhuset og den historiske by Fredericia, så må stole og borde af og til vige. Har man noget at komme ud med, så skal man dele, og har man fået et stempel i passet til den musikalske rejse, af selveste Alex Nyborg Madsen, så forpligter det vel, og Esben virkede på ingen måde træt af, eller højrøvet over, at være på en lang musikalsk rejse, med længerevarende opholdstilladelse, da han stod på scenen denne aften i Fredericia. Han er gået All-in på fuldtidsjobbet som musiker, og man kunne bestemt mærke det, samt  se det på smilet og den stærke glæde, der sad let på rette sted i kroppen, igennem hele aftenen. Selv den lune østjyske, let sarkastiske, samt sorte humor virkede, når sangene blev præsenteret grundigt for publikum. Det var behageligt. 

Esben Kronborg med band i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Esben kan sit kram som sangskriver, sanger og guitarist. Denne aften fortalte han med dette, og helt åbent, om de personlige historier, livet som familiefar, tidligere skolelærer, og livet som selvudlært musiker med en drøm, iført en cowboyjakke, model tougher that the rest! Man fornemmede virkelig indlevelsen og dagligdagen, samt beretningen fra livet som sådan, denne aften i Tøjhuset, og man ærgrede sig faktisk lidt over, at Esben Kronborg Ikke spillede længere, under aftenens dobbeltkoncert, når sangene lettede af, og fik os alle op at flyve. Selvom sangene denne aften, var meget varierende imellem de personlige ting, og den store verden, set fra en horsensiansk sangers synspunkt, så blev det bestemt aldrig mudret i oplevelsen, og man følte virkelig, at man er ved at få øje på Esben, lige udenfor de stærkt opreklamerede, danske grænser. 

Nu spørger i nok, hvem det andet band var? Jamen det var bandet, In Lonely Majesty, og denne part kommer op senere. De drømmer i Østjylland, ja de gør så.

Esben Kronborg med band i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard