The Boy That Got Away & Electric Guitars – Tøjhuset Fredericia

Der var dømt dobbelt op på rock, da Electric Guitars og The Boy That Got Away, gav fælles koncert i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Der er ikke mange bands i dette land, som holder ved troen på, at den gamle rockmusik på en insisterende måde, skal holdes i hævd. I Fredericia fik man fredag aften en god sjat karma, og øl, samt et godt eksempel på den insisterende tone, da The Boy That Got Away og Electric guitars, gav dobbelt rockkoncert i Tøjhuset.

The Boy That Got Away
Er desværre en let overset rocktrio, der dog har en kæmpe stor fanbase, også i Fredericia. Bandet er virkelig fremadstormende, og har fundet sit varemærke og brand for længe siden, og er ret beset ikke så overset igen, hvis man er til rock radio, via MyRock. Denne aften i Tøjhuset beviste de, at de så absolut har en fortjent plads på de danske og udenlandske rockscener, samt festivals.
Trioen med Tim Alvin Boström på vokal, og yderst lækker guitar vibe i front, Mathias Gregersen på bas og Casper Simonsen på trommer, har fundet deres rette hylde, og smelter sammen i en stor kærlighed til rockmusikken, som man ellers af og til, skal lede længe efter. I Tøjhuset, var smeltemassen enorm.

Tim i forgrunden for The Boy That Got Away. Foto: Kim Søndergaard

Denne aften, kom bandet med et sprit nyt album i ryggen, samt sange fra deres debutalbum. Begge album synes at virke for vildt på scenen, og i Fredericia var der ingen undtagelser, hvor publikum gav en flot og fortjent hyldesten til rocken, tilbage til bandet, der ikke engang behøver at arbejde for det, for det ligger bare så naturligt til drengene i The Boy That Got Away, at levere. Det gælder både på album, men i den grad også live.
Det var simpelthen bare hjertebankende vidunderligt, at lytte detaljerne i teksterne, samt bandets forfinede toner, der til tider fik en til at glemme tid og sted, og bare lette af med beatet.

Casper Simonsen bag trommer i The Boy That Got Away. Foto: Kim Søndergaard

Jeg har set bandet en håndfuld gange live, men denne gang var det specielt. De ved hvad de vil, og de kan sagtens bide skeer med de store drenge ude i samme rockverden, som de selv er inspireret af. Det vokser fra gang til gang, og så får Casper Simonsen stadig lov, at banke en trommesolo af, i flere minutter, hvor man ved, at denne mand ved mere end de fleste, når det gælder om, at udnytte trommesættet til fulde. Om det så er Tim på guitar og vokalen, eller Mathias på bassen, så kommer alle detaljer med ud over scenekanten, og det var forløsende at se, hvordan godt sammeskruet rockmusik kan vokse og leveres perfekt, når hjertet banker i takt med det rockbeat, som drengene er inspireret af, og dermed selv har udviklet og løftet videre.

Mathias Gregersen på bas i The Boy That Got Away. Foto: Kim Søndergaard

I Danmark har vi Tim Christensen, og hedengange Kashmir, og udlandet har Radiohead, og Foo Fighters, som mange jo kender. Efter denne aften i Tøjhuset, kan ingen være i tvivl om, at endnu et navn er ved at negle sig fast på rockscenerne, både i Fredericia, i Danmark, og forhåbentligt også udlandet!

Tim Alvin Boström fra The Boy That Got Away, badet i flot scenelys. Foto: Kim Søndergaard

Electric Guitars
Består af Mika Vandborg, og Søren Andersen i front, på guitar og vokal, samt Peter Kjøbsted på bas, og Morten “fucking” Hellborn på trommer. Alle har de, hver for sig, en solid erfaring med bands og artister, fra ind og udland, men i Fredericia beviste de, for gud ved hvilken gang, at de sammen er en elektrofysisk kerne, på rockens dna tavle. Electric Guitars, er rockmusikkens svar på CERN laboratoriet i Schweiz, and that’s a fact!

Søren Andersen, på hjemmebane, i front for Electric Guitars. Foto: Kim Søndergaard

Når Electric Guitars rammer Fredericias livescene, så opstår der magi, af fineste skuffe. Det var storladent, larmende på den fede måde, og yderst sublimt, og så havde de lige skruet en ekstra tand op for sceneshowet, i form af to mega forstærkere, og dertil masser af lys og røg. De kan virkelig sætte gang i en fest, og der er så absolut sket meget, siden de kaldte sig Guitarevent, og drog rundt med hver deres pedalboard, samt guitarer, og spredte fifs og riffs.
Det var en stor fest, med fadøl i alle hænder, samt hjørner, og sådan skal det simpelthen bare være, når der skrues op for den dedikerede rock, som også synes at ville mere og mere, fra bandets hånd.
Man fornemmede hvorfor Alex Nyborg Madsen fra P4, har lovprist og bønfaldet bandet i mange år, og naturligvis giver bandet i den grad tilbage, når Danmarks ypperste rockkender og radiovært, allerede har sendt de største stjerner, efter de herrer i Electric Guitars.

Mika Vandborg og Søren Andersen trykker den af i Tøjhuset. Foto: Kim Søndergaard

Bandets seneste album, er finpudset og produceret af velkendte musikere fra bandet D-A-D. Denne aften i Tøjhuset, kunne Jesper Binzer fra D-A-D, desværre ikke være tilstede i front på bandets hit, Headless Chicken, som man ellers har hørt det. Men den kringlede bandet da bare ved, at invitere den lokale udgave af Binzer på scenen, ved navn Lennart. Nøj det var godt, og Jesper B fik så absolut kamp til stregen, på den vokaludgave. Fredericia synes bestemt enig.

Den lokale Jesper Binzer, Lennart, i front på sangen “Headless Chicken” Foto: Kim Søndergaard

I det hele taget var det bare en aften, hvor man igen fik bekræftet, hvorfor den lokale helt Søren Andersen, altid hiver stikket hjem og publikum til, når bandet rammer Fredericia, og man ikke skulle lytte ret længe, før man kunne mærke, hvorfor Mika Vandborg og Søren Andersen, har valgt at dedikere sig til tråden og udbredelsen af denne, med egne sange og guitarriffs fra bunden. De kan virkelig stadig hamre en god rockfest af, og tilbage står næsten kun et problem, som er graverende, og presser sig på hos undertegnede, og sikkert også folket i Tøjhuset. Problemet er, at bandet efterhånden har så stort et bagkatalog, med den svedigste, og mest forfinede rockmusik, så man ikke kan få alle sange med, men det er vel i bund og grund, bare et dejligt luksusproblem.

Mika Vandborg, Electric Guitars. Foto: Kim Søndergaard.

Dog var sætlisten denne aften i Fredericia, skruet helt perfekt sammen, med ballader og de sange der giver lov til at brede de to guitaristers kunnen, ud over scenekanten. Alle fire mand i bandet kender deres plads, og supplerer virkelig hinanden godt i Electric Guitars, men inden man så sig om, var man desværre nået til det faktum, at tiden rendte ud, selvom man gerne ville have mere.

Den gigantiske VOX forstærker, suppleret af en Marshall på modsatte side. Hellborn synes lidt presset bag trommerne! Foto: Kim Søndergaard

Det var en stærk aften, med dobbelt op på rock, fra fineste danske skuffe, og det fede var og er, at det hele var pakket ind i international og interkontinental klasse. I Parken havde de The Rolling Stones, i Fredericia havde de The Boy That Got Away, samt Electric Guitars, og det er ment med største respekt!