SEBASTIAN LIND – TØJHUSET FREDERICIA

Sebastian Lind i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Lørdag aften fik Tøjhuset et sjældent besøg, i form af Sebastian Lind. Sjældent, fordi der har været lidt stille om sangeren, der netop nu er aktuel med turné og en god håndfuld nye sange, der bare skriger efter udgivelse. 

Det er en del år siden, jeg oplevede Sebastian Lind live i Vejle, hvor en senere gulddreng, faktisk varmede op for Sebastian! Men nok om Gulddrengen, og tilbage til en smuk og unik aften i Tøjhuset.
Der var ikke fuldt hus lørdag aften i Tøjhuset, men heldigvis har Sebastian Lind trofaste fans, der holder ved, elsker og ser det smukke fantastiske øjeblik, som ligger i en god sangskriver og ikke mindst sangers katalog.

Sebastian Lind har yderst gode musikere ved sin side, og det kunne høres i Tøjhuset. Foto: Kim Søndergaard

De der mødte op i Tøjhuset lørdag aften, fik en af de helt unikke oplevelser, hvor musik og sang bare går op i en højere enhed, og det er endda selvom manden har været ude i et lidt kaotisk forløb, via et tysk pladeselskab, som ville rive Lind rundt ad technovejen! Sebastian fik ærligt Fredericia fortalt, hvorfor man ikke har hørt så meget til ham i de seneste år, og er der noget undertegnede elsker, så er det dybe og ærlige sange, og for den sags skyld en kunstner, som går sin egen vej og tager kampen op.
Sebastian Lind behøvede bestemt ikke kæmpe i Tøjhuset, og var i absolut topform, og man kunne fornemme en frisk og ny energi, efter kaos med technoafdelingen, og det blev simpelthen skønt, når han stod der alene med sin elektriske guitar og den betagende stemme, og sang rent og smuk ud til salen.

Sebastian Lind i Tøjhuset, Fredericia. Foto: Kim Søndergaard

Hvad der også var skønt, var Sebastian Linds lækre band, der bestod af en rytmeguitarust, med styr på sampler og keys, samt en trommeslager, der brænder for Sebastians univers. Det hele stod så skarpt og lækkert, og selvom de spillede en del nye og ikke udgivede sange, var der også plads til den gode håndfuld hits, som hovedpersonen i midten, har fået ud i æteren indtil nu.

Sebastian Lind har yderst gode musikere ved sin side, og det kunne høres i Tøjhuset Foto: Kim Søndergaard

Sebastian Lind er vokset med opgaven, og måske er det modgangen med pladeselskabet, der har rystet ham tilbage på rette spor. Alt det nye syntes allerede at trænge ind under huden, denne aften i Tøjhuset, hvor jeg også måtte overgive mig, og bukke mig i støvet, for det jeg kunne se denne aften, som Danmarks svar på Justin Timberlake! Sebastian Lind er og bliver en virkelig rendyrket sanger, der kan tage de høje toner og synge alt ud af kroppen, og samtidig flytte fødderne oveni, så man skulle tro han var vinder i tv-programmet, vild med dans.
Det var en rigtig lækker kombination af gammelt og kommende nyt, et lækkert band, skønssang og fingersnilde, som absolut er meget velkommen her til lands.
Der er ikke mange, som mestrer det der Sebastian. Sådan skal den skrues sammen!

Sebastian Lind under koncerten, lørdag aften i Tøjhuset. Foto: Kim Søndergaard

Et kæmpe minus var, at koncerten føltes alt for kort, men tænker man det, så har man også oplevet noget vedkommende og unikt. Det var bestemt en unik og fantastisk aften i Tøjhuset!