BOGFINKEVEJ – BFV

Forsidecoveret fra Bogfinkevejs debutalbum

Af Kim Søndergaard

Rapperene, sangerne, vennerne, og naturligvis musikerne i bandet Bogfinkevej, er klar med deres debutalbum, med den fint forkortede titel BFV. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når finken bider fra sig, og de kommer tilmed dejligt rundt, om hverdagens store og små problemer, pakket skønt ind i behagelig musik.

Budskab og karma

Bogfinkevej er lidt en sjov gruppe, men de tager bestemt tingene alvorligt, når det kommer til sangene, og det har de altid gjort. De mener det! Dette album rummer meget mere, end de foregående singler, så som sangen om hende der Iben Hjejle.

Dette album rummer en stor lyst til, at komme ud med budskabet, få det til at svinge, og så er det hele pakket fedt ind, i en omgang elektroniske rytmiske beatmaskiner, reggae rytmer, latinske rytmer, og en god gang solid guitar, på den fede måde. Der er god karma og harmonier på finkens første hele album. De har bestemt øvet sig en rum tid, og hvis man kunne lide deres warm-up singler, vil man falde lige ind i dette album, i et dybt sug.

Det er meget vedkommende, og det er en form for lokalhistorie, blandet med verdenshistorien, om samfundet i sin helhed, og livet der går, og det klæder faktisk samfundet ret så godt. Gode tekster og åbenhed, er vejen frem, og det er lige til. Optag det du mener og føler. Lækkert.

Jamaica og vennerne

Bogfinkevej er nok spædt, men de fører sig frem, som om, de altid har været her, og man hører det i måden, hvorpå teksterne er så vedkommende, og let samfundsbevarende og tidstypiske, Når man kan invitere gode etablerede navne med på sit album, er man altså heller ikke helt ubeskrevet, og der bliver stemplet og godkendt på dette album. Der er fine gæster med. Blandt andet i form af Jesper Dahl, eller rettere Jokeren, og så kigger LOC og Steffen B forbi og giver smilets by en god omgang karma, og alle springer ud i rap, i fuldt flor. Dejligt og behageligt, måske endda skræmmende godt! Gæster der kigger forbi Bogfinkevej, klæder bandet, men i sin helhed, så kan de bare det shit her, også på egne ben og holde en vejfest.

Man får endda lyst til sol og sommer, og man får udrejselængsel ud fra rytmikken, men samtidig vil man også gerne blive hjemme, og lytte til finkernes skønne fløjten.

Bogfinkevej gæstede bla. tv-2, på deres sommerturné i 2017 og gav band og publikum en fest. Foto: Kim Søndergaard
Bogfinkevej gæstede bla. tv-2, på deres sommerturné i 2017 og gav band og publikum en fest. Foto: Kim Søndergaard
Bogfinkevej gæstede bla. tv-2, på deres sommerturné i 2017 og gav band og publikum en fest. Foto: Kim Søndergaard