TAKE OFF – ÅRETS SOMMERRADIO 2020

Jesper Bæhrenz og Co er årets sommerradio anno 2020. Friskt, opfindsomt, samt vedkommende. Foto: Danmarks Radio

Take off på DR P4 har denne sommer været tilbage, og selvom alt ikke var og er som før her i landet, leverede Jesper Bæhrenz og holdet, atter en fantastisk sommerradio.

VEDKOMMENDE RADIO 

Man kommer ikke udenom, at man bliver så glad i låget, af at lytte til engagerede radioværter, og radioprogrammer. Ikke bare sådan en mainstream omgang med fast playliste, men en udsendelse med hjerte og sjæl, og involvering og indflydelse fra lytterne derude i den danske sommer. Jeg har skrevet det før, og skriver det gerne igen. Radioprogrammet Take Off er et genialt koncept, og selvom der skulle gå 322 dage siden sidste udkald, så vinder Take Off atter engang prisen for årets danske sommerradio. Jeg kan, igen i år, ikke finde et andet program, der slår så godt igennem og fastholder lytteren. Det hænger naturligvis også sammen med at den erfarne stemme, fra spæd lokalradio over det hedengangne program højtryk på P3, til det desværre lukkede DR P7 MIX, Jesper Bæhrenz, er vært. Tilmed en meget glad og erfaren en af slagsen. I år har det været specielt at være lytter, selvom konceptet lignede det samme som de foregående år. Man har atter engang kunnet vinde billetter til en kæmpe koncert, der i år var til Queen og Adam Lamberts udsatte koncert. Man har endnu engang fået lavet et specialt designet remix, af en ældre dansk sang til programmet, og man har kunnet vinde den eftertragtede Takeoff t-shirt ved at stille spørgsmål til en kendt dansker, samt ved at deltage i A-OL 2020, Take Off’s egen olympiske ild og konkurrence, hvor der også stod en kæmpe chokolade guldbar på spil. Bare ved at lytte med, var man egentlig allerede en sikker vinder, grundet det kompakte, underholdende og vedkommende indhold af Take Off. Det har været vedkommende, og måske den mest vedkommende omgang, siden starten i 2017.

EN ARBEJDSPLADS I CORONA-DANMARK

Programmet i sin helhed er en krydret omgang, stærk som en mexicansk chilisovs på sin quesadilla, som dertil bliver skyllet ned med en god mørk mexicansk Modelo øl, eller iskold Cola, og dertil en mango sorbet, krydret med hvid chokolade. Hvis du ikke har lyttet med på programmet før, så kan du bestemt godt starte via DRs radio app eller hjemmeside. Jeg sammenlignede engang programmet med det gode gamle DR koncept “En arbejdsplads i Danmark” og det er stadig ikke helt ved siden af, da programmet tager hele vejen rundt i Danmark og besøger spændende steder eller virksomheder, som man kan blive meget klogere på. Jeg blev i år særdeles klog på pølsemagere, og ikke mindst Danmarks største samling af vinyler, og det er ikke lige det, man forbinder i samme led, vel! Men generelt var det ganske underholdende og spændende steder, som vært Jesper Bæhrenz, producer Pernille Klamer og den altid muntre tekniker Torsten Guttermann, har været inviteret indenfor. Guttermand uddelte gyldne guldkorn, i form af personligt erfarede, samt noterede ordsprog. Skævt, men også ret storladent. Fra svigermor til Peter Plys! Ellers kom programmet godt rundt med seks spørgsmål til kendte danskere, og det bedste spørgsmål på dagen, fik den eftertragtede Take Off t-shirt. Seks med en kendt, i daglig tale. At de endda fik smadremanden i tale, synes jeg i sig selv var imponerende. Modsat tidligere år skulle man ikke finde en kagedåse, eller en praktikant et sted derude, for OL er jo udsat i år. Det gjorde Take Off lige noget ved. Praktikanten Amalie Arendt gik i træning, så hun kunne udfordre lytterne i forskelligt udvalgte OL discipliner, i de regioner som Take Off besøgte. Det var modigt, og Amalie fik klø, men vandt også, og det hele var til stor morskab for lytterne, og vist også vært Jesper Bæhrenz. Amalie var i den grad en jernlady til mange af udfordringerne, og jeg tror faktisk alle var glade, selvom hun lød ret fortvivlet af og til. Sport i ny indpakning. Herligt.

Se Jespers billeder fra senderen, lige her : https://www.instagram.com/p/CCK9P_3BuCs/?igshid=10bc5383763mu

ROCK N ROLL

I år havde programmet skruet op for musikken, både hvad angår dagens Queen sang, som også gav billet chancer, når man deltog i afstemningen om den bedste sang fra bandets side, men også hvad angår danske musikere, som jo mildest talt lider i år, sammen med det tekniske set-up. Alt fra spæde danske, til de etablerede musikere og kunstnere var inde og spille live i år, hvilket gav programmet en umanerlig skøn kant, og musikerne og lytterne en stor oplevelse. Live og direkte, fra Clara, Medina, Mads Langer, og over Jesper Binzer, og slutteligt Dizzy Mizz Lizzy, direkte fra Svendborg. Ja jeg kunne blive ved, hvis alle skulle nævnes, men det var en stor perlerække af dansk musik, og det var skønt! Der gik god gammel rock n roll musikradio i den, og musikerne fortjente det virkelig, så det var et godt træk af Danmark Radio, at hyre bands og musikere flere gange om ugen. Faktisk synes jeg godt musikchefen for DR kunne lære lidt af programmet, for det var en god blanding af god musik, og en stor fornøjelse! Mere af det tak! Ligeledes var der, som tidligere nævnt, remix på remix igen i år. Hele seks styk af dem, fra Mich “Cutfather” Hansen og team, der igen var inviteret med til gaten, så Takeoff kunne få flotte remix med på turen. I år var der store udfordringer, men alt endte faktisk godt, når det kommer til at skære og slibe i de gamle, danske musikalske ædelsten. Lytteren fik bl.a sangene Smuk som et stjerneskud med Brødrene Olsen, Afrika, med hele cremen af de store danske 80’er musikere, samt Kender du det (Mona Mona) fra Kragh Jacobsen, og flere til. Det var godt håndværk, tilsat sommerrytmer, samt opdateret lyd på alle seks remix. Det var op og ned, med et remix om ugen, og nogle ramte lige i skabet, imens andre var lidt mere skæve, men for dælen altså, hvor var det godt! Det er også rigtigt godt, at nogle af de tidligere remix faktisk stadig findes på Spotify, imens de senere og nuværende remix fra denne sæson, kan genhøres via DR radio app’en. Desværre savner man at kunne lytte de gamle udsendelser, så herfra en opfordring til DR. Det summede bare af sommer i år, og det hele var en lækker pakkerejse, direkte fra take off.

Jesper sammen med Dizzy Mizz Lizzy, se billeder lige her : https://www.instagram.com/p/CDswvGrhOkD/?igshid=dvapn0x5jbqx

Smut på sommerens 6 ugers rejse lige her, via DR : https://www.dr.dk/radio/p4kbh/take-off (Link udløbet)