MIKA VANDBORG – ELSKER DANMARK

Mika Vandborg er klar med første singleudspil, fra hans kommende album. Elsker Danmark. 

Den danske guitarist, den danske sangskriver, og danskeren Mika Vandborg, er netop nu ude med en flot og fin dansksproget sang, der har fået titlen “Elsker Danmark”

Mika Vandborg er slet ikke, et helt ubeskrevet blad i Danmark og musikbranchen, men lad mig da lige remse et par af mandens fremtrædende punkter op. Guitarist i bandet Love Shop, tidligere guitarist i Gnags, sangskriver, guitarist, sanger og en af to frontmænd i bandet Electric Guitars. Dertil soloartist, med bl.a. albummet Wall of books. 

At Mika er en fremragende sangskriver og guitarist har jeg, i mange sammenhænge, før berettet om her på siden, og denne gang må jeg gentage det, efter at have hørt det første singleudspil, Elsker Danmark, fra hans kommende dansksprogede album. Et album der indfinder sig sidst på sommeren. 

Teksten er så dejligt frisk, og den danner de flotteste billeder på nethinden, helt som en digter eller maler, fra øst til vest, og fra nord til syd, og samtidig er der tænkt godt på ordene og ordlyden, og det klæder bestemt den danske udgave af Jimi Hendrix. Der er kælet godt for detaljerne, og man kommer til at smile, men man stopper også op og tænker lidt efter, og over tingene. Man vil lytte igen. Super sammensat! 

Musikken kan ingen tage fra Mika Vandborg, og han har på denne single et udtryk, som igen stempler ham ind i bogen, under punktet solide guitarister. Det er måske lidt mere i den stille Dylan genre denne gang, og der er ikke så meget tråd over produktionen, men det klæder såmænd også manden. Der er et solidt ensemble på denne single, og det høres, at Vandborg ikke bare har plukket tilfældigt. Det er godt sat sammen, og godt sat sammen, når der dykkes ned bag de vise ord om vores fædreland. Det er smukt, og det er rørende spillet, hele vejen gennem sangen, eller landet om man vil. Det kan kun blive godt, når vi får lov at lytte nærmere, hen sidst på sommeren! 

Mika kan sit håndværk, og går ikke på kompromis.